2009.11.23. 18:06 teddike

Box Office: New Moon

Címkék: film 2009 box office twilight new moon

A premier előtt hangosan feltettem azt a kérdést, hogy vajon mit hozhat a New Moon? Akkor, azóta már kiderült nagyon naivan, 80 millió körül vártam a nyitó hétvégét (!!). A nagyobb filmes oldalak, ahol egy kicsit is értenek ilyesmihez, mármint a bevételek becsléséhez 115 millióig mentek el. Ez volt a legmerészebb gondolat az első hétvégére. Aztán történt valami, és minden amit eddig gondoltunk a bevételekről egy teljesen más szintre emelkedett.

new moon box office

Nézzük az egyszerű tényeket, beszédesek ezek is: A New Moon 50 millió dollár körüli költségvetéssel készült el. Ehhez még jött pár millió, marketingköltség. Majd elkezdődött a jegyek értékesítése. Elővételben megvett jegyek eladásában már minden filmet magam mögé utasított. Ehhez jött a premier éjszakája, amin 26 millió dollár körüli bevételt jegyeztek fel. Ezzel törölve a Sötét Lovag vagy a Harry Potter illetve a Star Wars korábbi adatait. Ebből a magas bevételből már következtetni lehetett, hogy a péntek borzasztóan erős lesz. A rajongók titkos szövetsége minden mozi minden termébe betette a lábát, ezzel 72 millióig repítve a pénteki bevételeket. Csak összehasonlításképpen a Sötét Lovag első napja 65 milliót hozott. 

Szintén törvényszerű volt, hogy a szombatra nagyot fog esni a film, de még így is, több mint 40 milliót gyűjtöttek össze. És ezzel, az első két nap bevételei alapján, a leggyorsabban lépte át a 100 milliós határt. Vasárnapra is csökkent a lelkesedés, de még így is, 140 millió dollárt szedett össze a New Moon három nap alatt. Ezzel minden idők harmadik legjobb első hétvégéjét produkálta. Itt is mondom összehasonlításképpen, Sötét Lovag az első 158 millióval, második a Pókember harmadik része 151 millióval, és ide jött be a harmadik helyre Bella és Edward szerelme. 

A még megdöntött rekordokat lehetne sorolni sokáig. Egy biztos, jelenleg a legnagyobb rajongói táborral a Twilight rendelkezik. Észbontó eredmény ez, amely után teljesen mindegy, hogy milyen lesz a folytatás. A második hétvégére hatalmas esés várható, de kit érdekel ez? Szerintem senkit, a százalékok alapján kimutatott eséstől függetlenül meglesz a második hétvégére a 200 millió. 

A filmet láttam én is, írtam is róla, Ti is írtatok róla, amit köszönök, és továbbra is arra kérem a nagy rajongókat, vagy utálókat, hogy adjanak hangot ennek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr553141735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása