2010.02.25. 00:25 teddike

Lost - Lighthouse (6x05)

Címkék: sorozat 2009 2010 lost s06

Kicsit húztam a számat utána. Több választ vártam megint, de rájöttem, hogy velem van a baj, és telhetetlen vagyok. Egyébként Jack-es részt kaptunk, de nem kezdek el fanyalogni miatta. Azt hozta, amire számítani lehetett. Kicsit "unalmasabb" ez tény, és Kate-el volt/van egy szinten, de fontos része volt ez a Lost történelemnek. Azért most már többször hangzott el, hogy wtf?! Kép alatt spoileresen folytatom:

lost season 6

Kicsit húztam a számat utána. Több választ vártam megint, de rájöttem, hogy velem van a baj, és telhetetlen vagyok. Egyébként Jack-es részt kaptunk, de nem kezdek el fanyalogni miatta. Azt hozta, amire számítani lehetett. Kicsit "unalmasabb" ez tény, és Kate-el volt/van egy szinten, de fontos része volt ez a Lost történelemnek. Azért most már többször hangzott el, hogy wtf?! Kép alatt spoileresen folytatom:

lost season 6

Kezdeném rögtön a végén, nagyon nem tetszik a sok mosolygó ember, ráz a hideg tőlük lassan. De nem sietek ennyire előre. Megint két helyszín, sziget meg alternatív, illetve Jack a középpontban az alt világban, na meg a szigeten is. Utóbbin Hurley az utazótárs, akinek ismét megjelenik Jacob, ellátja pár feladattal, közben beszól egy szamurájnak, de a lényeg az, hogy Jack vele tartson a világítótoronyhoz. Jacob szerint valaki a sziget felé közeledik, és segíteni kell, hogy odaérjenek. Hurley beszervezi Jack-et, elindulnak, tök véletlenül összefutnak Kate-el, aki megy tovább dolgára. Hugo meg Jack, Jacob "térképe" alapján haladnak a torony felé. A beszélgetések hatalmasak, jönnek a kis apró válaszok, amitől nagyon jónak érzi az ember az egészet. Utalás korábbi szereplőkre, vagy a barlang, Hugo gondolkodása. Mind nagyon jól sikerültek.

A szigeten kapunk egy másik történetet is. Claire segít Jin-nek, elviszi a lakhelyéhez, ahol ellátja, illetve Aaron-ról kérdezi őt is, illetve az egyik Other-t, aki életben maradt. Kezdetben Jin elmondja, hogy a gyerek Kate-nél van, de gyorsan rájön, hogy Claire egyáltalán nem beszámítható. Claire nagyon tetszik, sokat változott, és egyértelműen előnyére. Sok apró, sőt nagyobb utalásokat is kapunk, amik közül a legerősebb egyértelműen az, hogy Claire utal az apjára is és a barátjára is. Ennek mindenképpen fontos szerepe van/lehet. Főleg, hogy a végére megjelenik a barát is. De előtte Jin még behazudja, hogy a gyerek nem is Kate-nél van, hanem az Otherek tartják fogva, ő segíthet bejutni nekik. A megjelenő barát meg hatalmas meglepetésre, lehetett azért számítani rá, Locke volt. Illetve...tudjátok, MIB!

Az alt világban Jack-nek továbbra is az apja haláli utáni teendőket kell ellátnia, ráadásul kap mellé egy gyereket, és egy heget is, amire nem igazán emlékszik. Ez volt az a műtét, amit még a szigeten hajtottak végre rajta. Jack anyja szerint pedig 7-8 évesen szedte össze, még a suliba. Jack egyébként elvált, a fiával nincs valami jó viszonya, nem igazán kommunikálnak. Több kérdés is akadt. Egyrészt az apja végrendeletében említik Claire-t, akiről eddig nem tudtak. Másrészt nem derült ki pontosan, hogy ki lehet a volt felesége? Na meg ő is kapott pár sziget szereplőt. Nála a korábban említett szamuráj jelent meg.

Egyébként több fontos momentuma is volt a végén történteknek, és ezzel visszakanyarodnék Jack-hez és Hurley-hez. Akik eljutottak a toronyhoz, itt Hurley-nek meg kellett csinálnia valamit. Egy hatalmas kereket-tükröt kellett átállítani, de a szögek mellett (nem mellékesen 108-ra kellett volna állítani), mindegyikhez tartozott egy név is. A barlanghoz hasonlóan itt is ott voltak Jack-ék, áthúzás nélkül. Miután a tükröt a 23-as névhez tekerték, Jack meglátta a saját lakását! Innen jönnek a kérdések, meg Jack önmagához hűen rögtön agyfaszt kapott, és szétverte az egész berendezést, de még előtte láthattunk pár helyszínt, amik a kiválasztottakhoz tartoznak. Plusz Jacob megjelenésénél Hurley számon kérte, és kiderült, hogy Jack-nek fontos szerepe van. Igaz Jacob nem mondhatja el mi az, hiszen nem mindenki olyan egyszerű, hogy beülnek mellé egy taxiba és elmondják neki, mit csináljanak.

A rész elején egyébként még azt tudtuk, hogy jön valaki a szigetre, és segíteni kell, hogy oda találjon. Közben megtudtuk, hogy Jack nagyon fontos szereplő. Illetve a végére az is kiderült, hogy a templom felé tart valaki "bad", és már késő visszaérni. Ha belegondolunk, a kiválasztottak közül, jelenleg senki nincs a templomba. Sun vonul a szigeten, igaz a templom felé. Sawyer nincs éppen a legjobb társaságba, de mostantól Jin is vele lesz. Hurley meg Jack ott vannak a toronynál. Bent a templomba "csak" a "beteg" Sayid van, és Miles.

Összefoglalva, én továbbra is élveztem minden percét. Szeretem mindegyik karaktert, így nagy csalódást egyik sem tud okozni. Érkeznek a válaszok, bontakozik is valami, ráadásul ott vannak az apróságok, amiken már egy rajongó teljesen jól lakik. A megvalósítás, a "kék" kivételével csillagos ötös, mint ahogy a szövegek is hatalmasak. Részemről 8/10, ha már a the substitute (6x04) 8,5/10-et kapott.

Korábbi részek:

6x01 - LA X

6x02 - LA X

6x03 - What Kate Does

6x04 - The Substitute

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr13141997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_104632 2010.02.25. 13:39:24

Nem veled van a baj, mert ez nekem is egy kicsit kevés volt. Lehetne az egész picit pörgősebb. Remélem, hogy a jövő heti rész izgalmasabb lesz. Az új Claire-rel meg nem vagyok kibékülve. Rousseaeu 2.0 lett belőle.:(

Ismeretlen_104632 2010.03.01. 16:27:01

Még valami. Az altban Jack azt mondja az anyjának, hogy Berlinben még megvolt az apja. ?? Merre szállt az a repülő Sydney-ből LA-be?

Ismeretlen_37501 2010.03.01. 16:33:06

Nem igazán figyeltem én erre. Jó, hogy mondod. :) Sydney - Berlin - LA
süti beállítások módosítása