2010.03.03. 20:22 teddike

Parenthood - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2009 2010 parenthood

Mostanában, ha újoncokról volt szó, a legnagyobb várakozást mindenképpen az NBC midseason sorozata előzte meg. A márciusi bemutatóig viszont jó hosszú utat kellett megtenni, és a neheze igazából csak most jön. Egy évvel ezelőtt, a májusi upfronts idején még minden rendben ment. A Ron Howard, Brian Grazer és Jason Katims neveivel fémjelzett sorozat kitüntetett figyelmet kapott, egészen addig, amíg forgatás közben ki nem derült, hogy az egyik főszereplővel bizony gondok vannak. Maura Tierney betegsége miatt leálltak a munkálatok, az őszi bemutató áttolódott midseasonra, és a főszereplő helyére is újat kellett keresni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy pont az egyik nagy kedvencemet sikerült beválogatni a csapatba. A Gilmore Girls-ben már megismert Lorelai, jobban mondva Lauren Graham kapta a szerepet, és így vele újra forgatták a részeket. Az eredmény pedig? Felemásra sikeredett.

Mielőtt még a pilot-ról beszélnénk, tegyük fel magunknak a költői kérdést, hogy vajon mennyire lehet sikeres a sorozat? A régi idők hangulatát szerették volna visszahozni, valahol úgy volt kezelve a sorozat mint a CW esetén a LUX. A készítők ismert és elismert alkotók, a színészek szintén nem most kezdték pályájukat. Adott minden tehát, csak itt jön a hatalmas bökkenő, hogy NBC. Ismétlem magam, lehet sikeres a sorozat? (Kép alatt spoileresek leszünk, de csak nagyon kicsit.)

parenthood

Kisebb kitérő után folytassuk most már az első 42 perccel, ami jött, látott de nem győzött. Pedig adott volt minden, de ennek ellenére voltak idegesítően kilógó jelenetek, amiket én egyelőre annak tudok be, hogy változott az egyik szereplő. De már megint sietek, annyi a sztori (nem mellesleg a cím ne tévesszen meg senkit, illetve de, mivel a hasonló címmel rendelkező film újragondolása), hogy egy elvált anyuka, egyedül neveli két gyermekét. Anyagilag viszont rossz helyzetbe kerül, éppen ezért úgy dönt, hogy hazaköltöznek a szüleihez, testvéreihez. Így ismerkedünk meg mi is a család összes tagjával, és így rakjuk össze a képet, hogy itt valójában négy testvér életébe pillantunk bele. A szülőkkel/nagyszülőkkel és a gyerekekkel/unokákkal karöltve. Mielőtt még arra gondolnátok, hogy másolják az ABC-n futó Testvéreket, tegyük gyorsán hozzá, teljesen más koncepcióról beszélünk itt. Nem a négy testvér életének alakulása az elsődleges szempont, sokkal inkább a gyerekeik kerülnek a középpontba, rajtuk keresztül kapjuk itt a drámát az arcunkba.

Ahogy az lenni szokott, nincs normálisan funkcionáló felállás. Mindenhol akadnak problémák. A szülő - gyerek kapcsolat szinte egyik szinten sem a legjobb. És ez okozza a legtöbb feszültséget. Ehhez jönnek még az apróbb problémák, mint a régen randizó anyuka helyzete. Az apukát jobban kedvelő kislány, vagy a gyereket még nem akaró testvér személyében.

Ami nekem a problémát okozta, az a hatalmas ellentét Lauren Graham és az általa alakított karakter között volt. Maura Tierney sokkal hippisebb, esetlenebb lett volna erre a szerepre. Jobban illett volna ebbe az első részbe, így azért erősen kilógott egy - két jelenet. Mondom a példákat is, a randizás első percei már eleve erősek voltak, mint ahogy a testvérrel való beszélgetés is. Egyelőre pont Lauren lóg ki a képből. Nem azért mert nem jó, hanem azért mert szerepe szerint összetört, egyedüli anyukaként túlságosan egybe van, túl szép és sorolhatnám. Idővel persze ez változni fog, jobban hozzá illesztik majd a történetet. Reméljük a nézettség is meglesz ahhoz, hogy ezt meglássuk.

Ami az összképet illeti, nekem semmi bajom nem volt vele. Tetszik a koncepció, tetszenek a szereplők és nagyon sok lehetőséget látok benne. Nincsenek hősök képességekkel, vagy kémek minden sarkon. Gazdag szereplők sincsenek, és nem elit negyedben laknak. Egy nagy, négy plusz egy család életét ismerhetjük meg, akik teljesen hétköznapiak, és annak megfelelő problémákkal harcolnak. Pontok tekintetében részemről egy nagyon gyenge 7/10. A kilógó jelenetek miatt kevesebbet adtam volna, megelőlegezem a bizalmat a sorozatnak. Jöhet a folytatás, majd akkor okosabbak leszünk, remélhetőleg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr733142020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása