2010.06.17. 12:13 teddike

Box Office: The Karate Kid

Címkék: film box office 2010 the karate kid

Itt kezdődik egy sikertörténet! Amikor az első híreket lehetett arról olvasni, hogy jön majd egy új Karate Kid, akkor fogtam a fejem. Aztán jöttek az előzetesek, poszterek, a fejemet elengedtem, nem is vártam semmit tőle, és mivel nálunk még nem mutatták be, így csak a bevételi oldalról tudtam megközelíteni a dolgokat. A hétvégén jött a premier, és ne nagyon fogjuk vissza magunkat, Jakie Chan és Jaden Smith új filmje bizony bankot robbantott.

the karate kid

A 40 milliós költségvetésből készült film 56 millióval kezdett, és a hétköznapokat is magabiztosan nyeri. Jelenleg 65 milliónál tart, amivel simán összejöhet a második hétvége után egy 100 millió közeli bevétel. Igaz ebbe a premierek is bele fognak szólni, elég csak a Toy Story 3-ra gondolni, és egy 50 %-os visszaesésnél meg kellene álljon. Ezektől függetlenül mindenképpen sikernek könyvelhetjük el, amit a nemzetközi bemutató csak tetőzni fog.

A Karate Kid története egyébként 1984-ben kezdődött. Akkor mutatták be az első filmet, ami összesen 90 milliót termelt (igen, akkor). A második rész is követte az első sikerét (1986), sőt egy jó nagy lapáttal rá is tett arra, hiszen 115 millióig jutott. A harmadik, már nem volt ennyire sikeres, 1989-ben mutatták be, és "csak" 39 milliót sikerült összehoznia.

A Smith család örülhet, apuka mellett a "gyerek" is elkezdett termelni a konyhára. Ráadásul a következő 2-6 évét le is kötötte, hiszen a folytatás biztosra vehető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr723142476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása