2011.02.09. 22:16 teddike

Mr. Sunshine - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat mr sunshine 2010 2011

Nem kell nagyon megijedni, még mindig nem sikerült feltalálni az időgépet, viszont az amerikai premier előtt, ami ma este lesz nem mellesleg, a kanadai közönség már láthatta az első részt. A Mr. Sunshine-ról először és eddig utoljára még az upfronts alatt emlékeztünk meg. A várakozási faktor sem sokat változott, amolyan kakukktojás volt számomra, főleg Matthew Perry miatt. Aki bár nagy kedvencem volt sorozatokban és filmekben is, nem mostanában láttam utoljára tündökölni, így csak miatta várni valamit kicsit felszínes dolog, de ahogy korábban, most is vállalom, hogy ő volt a sorozat motorja mindenképpen. Milyen irányban változott a helyzet, ehhez képest, a premier után? A történet után kiderül.

mr sunshine

Matthew Perry karaktere egy nagy stadion rendezvényei körül dolgozik. Mármint ő szervezi a stadion mindennapos életét. Ráadásul pont a születésnapján kapcsolódunk be az életébe. Ahol megismerkedünk nem éppen a százas főnökével, a "friends with benefits" kapcsolatával, legjobb barátjával, és pár alkalmazottal is. Az első rész főleg a főnöke, egy elefánt és a karakter magánélete körül zajlott. És mivel szitkomról van szó, elég is talán ennyi, nézzük inkább a megvalósítást.

Amit jó távolról közelítünk meg, már csak azért is, mert a sorozatot egyértelműen a főszereplők mozgathatják előre. Matthew Perry mellett rengeteg ismerős arc tűnik fel csak ebben a 20 percben. Köztük állandó szereplőként Allison Janney (The West Wing) aki Perry karakterének a főnökét játssza, egyébként pazarul. A legjobb barát James Lesure lett, aki a Las Vegas című sorozatból lehet főleg ismerős, de a Studio 60 szereplőjeként játszott már korábban is együtt Perry-vel. A történet "jócsaja", és talán már őt sem kell bemutatni a szitkom-rajongóknak, Andrea Anders lett. Akit utoljára a Better of Ted főszereplőjeként is láthattunk, de előtte a Joey-ban is jó szomszéd volt. Vendégszerepre, az első részre, pedig beugrott Hugo a Lost-ból, jobban mondva Jorge Garcia, aki pár mondattal dobta fel a részt.

mr sunshine

Azt a részt, amivel alaphangon semmi bajom nincs. A színészek nagyon jól lettek összeválogatva, de ez még kevés a boldogsághoz. Az első rész történetileg szerintem türhető, csak kevés idő volt a kibontásra. És itt kell megjegyeznem, hogy pár véleményt/kritikát olvasva, nem egy helyen találkoztam olyasmivel, amivel nekem is egyet kell értenem, ennek a sorozatnak hatalmas problémája lesz a heti 20 perces műsoridővel. Simán lehetett volna ez hosszabb is, de értékeljük azt, amit eddig láttunk. Ez pedig, a jó színészeket leszámítva, eléggé a levegőben lóg.

Bár a Modern Family felvezetése jelenthet mindenképpen jót és hosszabb jövőt a sorozatnak, az első részben látott események, történet szempontjából, befolyásolhatják a nézőket. Még akkor is, ha korábban azt írtam, hogy nincs semmi baj a történettel, még szitkomként is nagyon a levegőben hagyták a nézőket, és alapvetően sok kérdésre nem adtak választ, aminek szerintem mindenképpen jönnie kellett volna. A folytatásra természetesen kötelező a visszatérés, de ennél azért több kell a sikeresebb évadhoz. Pontok tekintetében egyezzünk ki egy 6/10-ben.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr363143139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddp27 2011.02.10. 13:07:13

nekem tetszett a kezdés, de azzal egyetértek, hogy lehetne 40 perces is a sorozat. matthew perry egyik kedvenc színészem, szóval lehet neki sok mindent elfogadnék, remélem a nézettség is adott lesz a folytatáshoz.

Atyesz 2011.02.12. 13:07:50

Megnéztem én is, nincs ezzel semmi baj, Matthew Perry hiányzott kicsit.
süti beállítások módosítása