2011.03.05. 22:46 teddike

CM: Suspect Behavior - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat criminal minds 2010 2011 suspect behavior

A midseason pilotok közül, nem tagadom, egyike volt azon sorozatoknak amiket vártam. Magam sem tudom megmagyarázni, hogy miért is volt ez a magasabb faktor, hiszen a Criminal Minds nem tartozik az általam nézett sorozatok közé. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány részt láttam belőle, és ezek között ott lenne a Suspect Behavior felvezető, bemutatkozó része is. Mivel egy spinoff-ról van szó, még az előző évadban, áprilisban az anyasorozatban kaptak egy rövid bemutatkozási lehetőséget az új sorozat szereplői. Közülük is talán Forest Whitaker tv-ben való feltűnése keltette fel sokak érdeklődését. A bevezető rész jól is sikerült, a korábban megismert csapat nagyon jól működött együtt az "újoncokkal". Az új szereplők elnyerték a tetszésemet, és úgy tűnt, hogy kellő erő van a csapatban és a kémia is pont megfelelő arra, hogy majd a pilot üssön egy hatalmasat.

criminal minds suspect behavior

Ahogy lenni szokott, magas várakozással, magas bukás jár együtt, és ez most is így volt. Valahogy úgy tudnám jelenleg megfogni a dolgokat, hogy sikerült a CBS-nek magyarországi mintára megcsinálni az újoncot, ami nem éppen dicséret rájuk nézve. Mire gondolok ezzel? Volt egy tökéletes felvezető műsor, ami nagyon jó nézettséget hoz, befuttatott brand, a Criminal Minds már hat éve a piacon van. Ehhez sikerül szerződtetniük egy Oscar díjas színészt, és egy nem gyenge csapatot. A pénz tehát a zsebükben, és az előny is ott van, hiszen nem teljesen a nulláról kell felépítsenek valamit. Ehhez képest, az első részre, az írókat elküldték nyaralni valahova, ahonnan valószínűleg teljesen szétszívott aggyal tértek vissza, és két napjuk volt arra, hogy összerakjanak egy részt, mert borzasztóan pocsék munkát végeztek.

Ez már tényleg az "ilyet nem szabad" kategória. A már befuttatott brand-nek adtak így hatalmas pofont, hiszen azzal adták el az újoncot is. A nagy problémám, hogy a történet rém gyenge volt. Ha nem lenne a CM, és Forest, akkor ezt egy rész után dobta volna ki a kukába mindenki. Nem tudták megteremteni azt a hangulatot, amit egy ilyen ügy megkívánt volna. A fordulatok nem voltak jó helyen, pocsék felvezetéssel kerültek képbe a szereplők, plusz "kötelező" szaga volt az egésznek. Semmi drámai feszültség, semmi plusz, amitől azt mondom, hogy igen, ez méltó mind a CM mint Forest nevéhez. Így utólag viszont, csak ezt a kettőt tudom kiemelni, de ezt a pilot előtt is megtettem volna. Konklúzió? Nem nagyon van, maradni kell a folytatásra. Ilyen csapattal egyszer csak összejön nekik, és hatalmasat csapnak majd. - Részemről a lehetőséget megkapják, remélem élnek majd vele.

Pontok tekintetében ez nálam 5/10, vagy az alatt, de nem is merem leírni, hogy CM pilot négy, igen, négy pontot kapjon. Nagyon remélem, hogy a folytatás sokkal jobb lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr373143164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása