2011.06.06. 12:28 teddike

Hangover 2 (Másnaposok 2)

Címkék: film 2011 hangover 2 8 csillag kritika velemeny

A Hangover hatalmas sikere után senkit sem érhetett váratlanul, hogy a másnaposok visszatérnek még minimum egy részre, de a Hangover 2 sikerét elnézve nyugodtan beszélhetünk egy harmadik filmről is. Todd Philips viszont a hatalmas siker ellenére nem nagyon erőltette meg magát a második filmre. Sőt a rendező mellett az írók sem sok újítást hozták. Nyugodtan mondhatjuk, hogy teljesen lemásolták az első részt egy másik helyszínen. Ez jó, vagy nem? Ezt mindenki döntse el. Az viszont biztos, hogy győztes csapaton ne változtass elvet követve semmi rosszat nem csináltak. Lehet kritizálni őket azért mert nem hoztak semmi változatosságot de azt még így is kijelenthetjük, hogy hatalmas poénok jutottak a második filmre is. Nem egyszer kellett a könnyeimet törölgessem és másolás ide (vagy oda) ettől a filmtől nekem ennyi bőven elég is volt.

hangover 2

A történetet nyugodtan átmásolhatnám az első résztől a helyszín megváltoztatásával, na meg egy apróság átírásával. Most Stu lagzija miatt megy a csapat Thaiföldre, ahol bár nagyon nem akarják, megtörténik újra az ami Las Vegas-ban is. Egy üveg sor elfogyasztása után lepereg az éjszaka, reggel pedig egy lerobbant szállodában ébredünk Bangkok központjában. Mi jön innentől? Természetesen az, hogy össze kell rakni az éjszakát, meg kell találni a közben elhagyott rokont és csak reménykedni kell abban, hogy Stu most nem vett el senkit bulizás közben. Ami kicsit változott a történet és karakterek szempontjából, hogy megismerjük vagy újra találkozunk a családtagokkal. Jönnek a feleségek szépen sorban de nem nagyon kapnak hangsúlyos szerepet, egyszerűen csak apró bábui a történetnek, de az is igaz, hogy nem miattunk mentünk el a filmre. A megemelt költségek lehetővé tették, hogy újra egy káprázatos helyszínen találjuk magunkat. Pörgősebb jeleneteket is kapunk és látványosabb is olykor az egész.

A színészek viszont szerencsére semmit nem változtak. A hármasból Bradley Cooper talán a legszürkébb de még neki is van legalább két-három jó poénja. A prímet most is Ed Helms viszi, akin egyszerűen nem lehet nem nevetni, Zach Galifianakis-nak pedig elég csak a képernyőn lennie, hogy biztosított legyen a jó kedv. Van állatunk is, igaz most egy majom. Van Stu dalunk is, ez sem maradhatott ki és természetesen vannak neves mellékszereplők is, de őket nem lövöm inkább el. Tartogat kellemes meglepetéseket a film és minden percen látszik, hogy a nevettetésre törekednek.

hangover 2

Értékelés: Hangover 2 – 8/10

A másolás miatt mondjam/írjam azt, hogy ez egy szar film lett? Miért? Nagyon jól szórakoztam és vannak ennél sokkal gyengébb folytatások vagy másolások. Egy jól kitalált receptet követtek tovább és mindent megtettek azért, hogy így is nagyon jól szórakozzunk. A poénok a helyükön vannak, igaz kicsit keményebbek mint az első részben de így is élvezhető a film minden perce. Ennél többet pedig egy másnapos csapattól nem szabad várni. Azt aláírom és ebben mindenkinek igaza van, a Hangover az igazi, de a második résznek sem kell szégyenkeznie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr433143259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása