2011.08.30. 21:56 teddike

Pilot (2011/12): G. C. B. (ABC)

Címkék: sorozat pilot good christian belles 2011 2012 g c b

Ha a cím alapján nem tudjátok, hogy melyik sorozatról van szó, egy gyors emlékeztető, ugorjatok az upfronts alatt írt bejegyzéshez, ahol sok minden kiderül az ABC újoncáról. A Kim Gatlin által írt Good Christian Bitches című könyv képezi a sorozat alapját. A producerek között megtalálható Darren Star, akinek többek között a Sex and the City is köszönhető. A pilot forgatókönyvét Robert Harling írta, a rendezője pedig Alan Poul volt. A legnagyobb hasonlóságot a Született feleségekkel mutat, igaz a Szex és New York hangulat is megtalálható a sorozatban ami egyébként csak midseasonban, tehát 2012 elején fog érkezni az ABC-re.

A történet középpontjában a vagyonát és férjét is elvesztő Amanda áll, aki teljesen legatyásodva a nagyon gazdag anyukájához költözik haza Dallas-ba, ahol nem éppen várják tart karokkal. A korábbi barátnők, iskolás ismerősök nem örülnek Amanda visszatérésének, aki egykoron maga is Mean Girl volt, elvette barátnőjének a fasziját és nem egy csajjal kiszúrt. Természetesen ezek a lányok most mind egy bandát alkotva próbálnak rájönni, hogy a visszatért fekete bárány mit tervez illetve mikor tudják végleg elűzni saját területükről. A baráti társaság amolyan Született feleségek csapatot alkotnak vegyítve egy kis Mean Girls vonallal és a viselkedésükből a Sex and the City agymenés sem hiányozhat.

A színészek közül pont a csajokkal van a legtöbb gond, vagy a forgatókönyv lett rém gyenge és a karaktereket nem tudták jól megírni, de Leslie Bibb akit még Robert Downey Jr. is az ágyába vitt az Iron Man első részében és Kristin Chenoweth is rém gyenge alakítással ajándékoztak meg minket. Amolyan arckaparósan gyenge első részt képzeljetek el, amiben a főszereplők alaposan lehúzzák az amúgy sem erős nívóját a sorozatnak. Az biztos, hogy a férfi karakterek sokkal érdekesebbek, titokzatosabbak lettek és a jövőben inkább rájuk lehetne építeni többet. Na meg Leslie Bibb anyukáját alakító Annie Potts is érdekes szerepet kapott, de a többi, hatalmas csalódás.

Komolyan, mint mikor óvodában a gyerekek elkezdenek veszekedni és játszani egymással, na valahol ilyen a G.C.B., egyszerűen nevetséges problémákkal meg helyzetekkel találkozunk percről percre. Bár próbálkoznak felvezetni egy átívelő szálat és a karakterek életéből is kapunk egy-két apróságot. Természetesen mondanom sem kell, hogy egyik pár élete sem egyszerű. Amandára rögtön rámászik az egyik férj, a másik meg meleg és az alkalmazottjával kavar. A csajok meg jönnek az agyament én vagyok a valaki dumával, ráadásul az egészen csak ront, hogy a vallást is beletették a történetbe (oké, tudom...).

Értékelés: G.C.B. - 3/10Kiégett a szemem ezektől a fényektől, az agyam még értelmes része megpusztult a karakterektől és történettől. Sikerült azokat az elemeket összehozni egy sorozatba amit talán a legjobban gyűlölök. Ezt akarja az ABC felfuttatni idén és majd berakni a Született feleségek helyére? Sok sikert hozzá, de ha sikerül nekik...na jó, ezt nem fejezem be, mert tudjuk nagyon jól, hogy a nézettség nem minőség függvénye, így akár még ez is hozhat a konyhára, bár nagyon remélem, hogy nem fog! Gyorsan felejtsük el, gyorsan felejtsem el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr453191664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása