2011.09.04. 22:06 teddike

Pilot (2011/12): Revenge (ABC)

Címkék: sorozat abc pilot revenge 2011 2012

Premier: 2011 szeptember 21

Hónapokkal ezelőtt még a legminimálisabb elvárást sem támasztottam a sorozat iránt és az előzetes sem tudott megvenni annyira, hogy teljesen közepesen, mondhatni vállrándulás nélkül fogadjam az ABC újoncát. Az első 40 perc után viszont jelentősen változott a helyzet. Az ABC Studios által gyártott, Phillip Noyce által rendezett és (ha minden igaz) Mike Kelley által írt forgatókönyv egyértelműen meggyőzött arról, hogy nekem látnom kell a folytatást. A főszereplőnek, a környezetnek, a történetnek vagy csak úgy az egésznek együtt köszönhetően? Még nem teljesen eldöntött kérdés, de egyértelműen leírható, hogy az ABC eltalált valamit, most már csak az a kérdés ez mennyire fogja érdekelni a nézőket? Illetve a kitalált és felvezetett történetnek/formátumnak köszönhetően egyáltalán mennyi van ebben a sorozatban. Emily VanCamp mindenesetre főszereppel boldogít minket szeptember 21-től, az Everwood és a Brothers & Sisters után egy nagyon nehéz de a mellékszereplőknek köszönhetően teljesíthető feladatot kapott.

A történetben nem sok meglepetést fogunk tapasztalni az upfronts után leírtakhoz képest. Emily Thorne azért tér vissza a Hamptons-ba (?), hogy visszavágjon apja meghurcoltatása és halála miatt. Még nagyon kicsi gyerekként elszakították az apjától, javító intézetbe került, apja pedig börtönbe ahol életét is veszítette. Emily ahogyan kijött az intézetből, apja egyik befektetőjének/ismerősének köszönhetően elég nagy vagyonhoz jut ahhoz, hogy elkezdje felépíteni bosszúját. A sztorit természetesen nem így ismerjük meg, zajlanak az események, Emily "ismerkedik" a Hamptons lakóival, közben pedig jönnek a flashback részek, ahol megtudjuk/megismerjük a körülményeket és az ellenfeleket is. Monte Christo történet, női főszereplővel az "Új" világban.

Emily VanCamp egyszerűen gyönyörű, nem is nagyon akarom titkolni, hogy sokat nyom a sorozat megítélésen, hogy ő a főszereplője, de azt is kár lenne tagadni, hogy nagyon jó karaktert illetve szerepet kell játszania és tetszik az előadása is. Mint ahogy az "öregek", az ellenfelek, a Hamptons királynője és az Emily korú fiatalok is nagyon jól el lettek találva. A környezet adott és gyönyörű, a dráma szintén az asztalon hever és a megvalósítással sincs semmi bajom. Már vége is lett a résznek amikor eszméltem, hogy "hoppá, ez jól esett" - ennél jobb dicséret talán nem is kell egy ilyen sorozatnak. Még akkor sem, ha továbbra is a "vannak értékei" vagy "guilty pleasure" címke között rohangálok.

Amin viszont szintén érdemes elgondolkodni, igaz ezt a korábbi pilotok esetében nem nagyon érintettem, hogy szerdán a harmadik órába került a sorozat, oda ahova évek óta nem tud az ABC egy normális, illetve egy "túlélő" sorozatot tenni. Nézzétek csak ezt a sort: Happy Town, Life On Mars, Off the Map, Dirty Sexy Money, The Whole Truth, Eastwick. És mondok egy hasonlatot is, utaltam a formátumra illetve arra, hogy vajon meddig mehet el a sorozat, mindenki emlékszik még a Harper's Island-re, 13 rész, lezárt történet ugye, egy rész egy hulla. Na most, itt is jön a kérdés a Revenge kapcsán, hogy minden részre jutni fog majd egy korábbi család, akit ki kell iktatni? Előzetest láttátok? Abban volt egy kép, amit Emily (ne tévesszen meg, a karaktert is Emily-nek hívják) vesz elő illetve azon "húz" ki egy nőt, ezek szerint akár gondolkodhatunk azon is, hogy mennyit is terveztek a sikertől függően ebből a sorozatból?

Ami biztos történet szempontjából, hogy elég nagy fejszébe vágták a fejüket az ABC-nél amikor kitalálták, hogy mutatnak egy "eseményt", majd öt hónappal visszaugrunk az időben és akkor látjuk Emily-t beköltözni és valójában innen indulunk, de azt is tudjuk, hogy öt hónap múlva hova szeretnék eljutni. Az biztos, hogy az én érdeklődésemet mindenképpen felkeltette az újonc és kíváncsi vagyok a folytatásra. Most már csak az a kérdés, hogy az ABC végre talál egy megfelelő sorozatot szerda estére a szitkomok után vagy ez is lebőgés lesz? Ráadásul még ott a CSI is. 

Értékelés: Revenge - 7/10A főszereplő személye és játéka nálam most +2 pont legalább, osszatok-szorozzatok, a második résztől meglátjuk a többi mennyit rak még hozzá a pontokhoz. Egy dologban biztos vagyok, az ebben az órában elbukott sorozatok közül csak egy volt kedvesebb számomra jelenleg mint a Revenge, az ABC talált magának egy jó sztorit és jó színészeket, most már csak a nézők kellene ahhoz, hogy ebből akár egy sikeres sorozat legyen, egy évadra akár, lezárt történettel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr633202893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása