2011.09.07. 21:38 teddike

Pilot (2011/12): Unforgettable (CBS)

Címkék: sorozat pilot unforgettable 2011 2012

Premier: 2011 szeptember 20

Ha valaki azt mondta volna nekem ezelőtt pár hónappal, az upfronts után, hogy az Unforgettable jó lesz, valószínűleg kiröhögtem volna, ma viszont már sokkal okosabban reagálnék erre a kijelentésre. Most sem mondom azt, hogy az Unforgettable a legjobb sorozat, viszont azt alá kell írnom, hogy bár magával hordozza az CBS szériák jellemzőit, vannak értékelhető és élvezhető mozzanatai. Ráadásul a főszereplőknek köszönhetően könnyen eladhatóvá teszik a történetet is. Az biztos, hogy a Niels Arden Oplev (ne aggódj, nem tudtam fejből) által rendezett pilot felvezetésnek teljesen jól sikerült. Az is kiderült, hogy bizony a szokásos, egy eset egy rész elv fog érvényesülni, de a főszereplő képessége, az átívelő szálak pont annyira érdekesek a bevezetőben, hogy még egy részre minimum maradjon az ember. Az biztos, hogy Poppy Montgomery nagyon jó választás lett a főszerepre és Dylan Walsh sem tétlenkedik mellette. A Without a Trace és a Nip/Tuck két korábbi szereplője nekem elsőre nagyon kellemes meglepetés volt így együtt és csak reménykedni tudok abban, hogy ezt a szintet a folytatásban is képesek lesznek hozni.

Az első rész történetéről nagyon nem érdemes beszélni, mivel nem összefüggő esetekről van szó, egy lezárt gyilkosságot kapunk a felütésben. De ennél sokkal fontosabb, hogy megismerjük a karaktereket, megtudjuk, hogy Poppy miért is annyira különleges és az őrsön is bemutatják a nyomozókat, köztük is leginkább Dylan Walsh karakterét. Mellettük egyébként nem kell azon sem meglepődni, hogy nem egy ismerős arc fog visszaköszönni a képernyőről, ennek pedig azt gondolom, hogy csak örülni lehet. A folytatást illetően, egészen biztos, hogy lesznek olyan esetek, amik egyáltalán nem lesznek érdekesek, vagy csak egyszerűen sablonosak lesznek, de biztos vagyok benne, hogy a két főszereplőnek köszönhetően lesznek erős részek az évadban.

A megvalósítás, a történet, az eset és úgy nagyjából "minden" pont azt a képet erősíti bennünk, hogy keresve sem találhatott volna az Unforgettable jobb helyet magának, mint a CBS. Az NCIS és NCIS: LA felvezetéssel adásba kerül első évad azt gondolom kiemelkedő időpontba került, még akkor is ha olyan ellenfelek ellen kerül adásba mint a Parenthood vagy Body of Proof. Ami biztos, a CBS korábbi újoncait elnézve, az Unforgettable hétköznapi, hihető és nem hightech. Egy teljesen barátságos, könnyen megszerethető sorozatról van szó ami a már nagyon sokszor megjárt úton indul el. Meglepetést ne várjunk tőle, örüljünk a két főszereplőnek viszont, és élvezzük azt, hogy ez nem egy CSI vagy NCIS.

Értékelés: Unforgettable - 6/10

Összefoglalóként nagyon nem tudok már újat írni, az biztos, hogy a várakozásaimhoz képest kellemes csalódás volt még akkor is ha tudom, semmi újat nem láttam. Ellenben nekem tetszett Poppy játéka, eyecandy és erős női karakter is egyben valamint a többiek sem vallanak csődöt mellette. A folytatás érdekel, jönni fogok a második részre, válaszolni szeretnék a saját magamnak (is) feltett kérdésre: vajon a Mentalista után talál a CBS magának egy másik erős női-férfi párost csak "fordított" felállásban?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr833210061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása