2011.09.23. 11:41 teddike

Pilot (2011/12): Person of Interest (CBS)

Címkék: sorozat cbs pilot person of interest 2011 2012

Az a nagyon szép ebben a sorozatban, hogy csak a nevekkel megvettek. Kezdjük ott, hogy az első résznél még Jonathan Nolan és J.J. Abrams dolgozott, igen itt a Bad Robot már megint. Plusz a Warner istállójából került ki és a főszereplők, a négyből kettő, is csak erősítik azt, hogy be kell próbálni a sorozatot. Milyen lesz a folytatás? Az most ebben az esetben egyelőre ne érdekeljen minket. Az biztos, hogy Michael Emerson és Jim Caviezel neve láttán, ha nem lett volna elég JJ, akkor biztosan sokan felkapták a fejüket. Már csak Michael Emerson Lostos múltja miatt is. Benjamin Linus után most egy milliomost kapunk, aki egy csodakütyünek köszönhetően előre meg tud jósolni pár bűnesetet. Már csak egy olyan ember kell neki, aki ezen esetek bekövetkezését megakadályozza, így jön a képbe Jim karaktere.

A történet/sorozat felépítése a már megszokott, mondhatni tipikus CBS sémát követi majd. Nagyon minimális átívelő szál egyelőre, plusz egy eset egy részre. Tehát jósolnak, megakadályoznak, plusz a rendőrség is részt vesz a dolgokban, hiszen a milliárdos csapata nem éppen hivatalosan végzi munkáját. Talán ebből a szempontból nem egy átlagos, már ezerszer járt felépítést fogunk kapni és olykor remélhetőleg még meg is fognak lepni minket, bár erre annyira nem szeretnék berendezkedni. Az első részt a két főszereplő simán elvitte a hátán. Láttuk, hogy a csöves barátunk miként végzi a munkáját, volt pár akció, nagyjából felvázolták, hogy mire számíthatunk és ahogy írtam, több mellékszereplő is beköszönt. Az biztos, hogy a “harcos” szerepére nagyon jó választás Jim Caviezel, míg a milliárdost Michael Emerson, olykor unott de nagyon határozott és elhivatott tekintete, meggyőzően alakítja.

Ami a folytatást illeti, mert azért a bevezetővel ellentétben érdemes ezzel is foglalkozni, ha túl vagyunk a pilot nyújtotta örömökön, valahol teljesen kiszámítható. Az esetek, a nyomozás lesz fő hangsúlyban, elkezdjük a nagyon titokzatos karaktereket megismerni, és ezáltal én azt gondolom, hogy nagyon előtérbe fog kerülni a milliárdos és a halottnak hitt CIA ügynök múltja és motivációjuk is. Hangulatilag ha marad a jelenlegi, kicsit sötét, komor hangulat és az eseteket is kellően izgalmassá tudják varázsolni, akkor bizony megéri majd nézni a sorozatot. Ráadásul rögtön az első részben kiderült, hogy a rendszer bár megjósol különféle eseményeket, pontosan nem tudja azt lebontani, nem lát mindent és ahogy a pilotban a későbbiek során is érhetik meglepetések az igazság oldalán harcoló kis csapatnak.

Értékelés: Person of Interest – 8/10

Ha elemezzük kicsit a CBS hétköznapjait, akkor hétfőn szitkomok plusz Hawaii Five-O (rendőrség-nyomozás), kedden NCIS, NCIS: LA, Unforgettable (“rendőrség” mind, nyomozós), szerdán Survivor, Criminal Minds (rendőrség, nyomozós), CSI (rendőrség, nyomozós), pénteken CSI: NY (rendőrség, nyomozós), Blue Bloods (rendőrség, nyomozós). -> Ezt mind csak azért szerettem volna felsorolni, mert a Person of Interest pont ebben a felépítést tekintve megszokott rendszerben egy kis pluszt, egy új színt tud vinni a csatorna kínálatába és remélhetőleg még sikeres is lesz ahhoz, hogy elmozduljunk attól amit az elmúlt években megszokhattunk.

Az első rész egyértelműen jól sikerült, ahogy mondtam, Michael Emersont jó újra látni és akár még ő is képes lenne elvinni a hátán a sorozatot, de szerencsére vannak mellette egészen jó társak is, szóval jöhet a folytatás! Az biztos, hogy nem is a sorozatot kell leginkább elfogadnunk, hanem azon érdemes elgondolkodni, hogy a "megszokott", CBS állandóságot a Person of Interest megtöri vagy csak beáll a sorba?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr883248092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása