2011.10.10. 21:48 teddike

Pilot (2011/12): Suburgatory (ABC)

Címkék: sorozat abc pilot suburgatory 2011 2012

Bár a korábbi bejegyzésekben a szitkomok külön nem kaptak bemutatkozási lehetőséget, többnyire egy kazalban kezeltem az adott csatornai újonc húszperceseit, de most eljött az idő, hogy egy apró kivételt tegyek. Már csak azért is, mert úgy látszik a Suburgatory kellemesen eltalálta azt a humort és komoly komolytalanságot, hogy megérje visszatérni a sorozathoz, immáron a harmadik részre is. Igen, ez a bejegyzés az első két rész megnézése után íródik, de így legalább biztosabban állíthatom azt, hogy érdemes bepróbálni a sorozatot, sőt, esélyt kell adni a folytatásnak is, mert az ABC újfent talált egy nagyon okos humorral operáló szitkomot.

suburgatory-pilot.jpg

A történet középpontjában egy lányát egyedül nevelő apuka áll, aki miután talál egy óvszert lánya cuccai között (ne kérdezzétek) úgy dönt, hogy Manhattan barátságos zsúfoltságából kiköltözik a kertvárosba lányával együtt, mondván itt biztos nem fogja elrontani, jobban mondva, megrontani senki. Az alaphelyzet tehát az, hogy apuci sem érzi jól magát az új környezetben de legalább vannak ismerősei. A lány meg szenved az új helyen és a tinik körében is hódító plasztikai műtétekkel való szembesülés sem tesz éppen jót nagyvárosi lelkének. Egy, a valóságtól cseppet elrugaszkodott alaphelyzet valamint kertváros találkozásának lehetünk szemtanúi nagyon jó előadásban.

Mert az alaphelyet valójában elég vicces és most jó helyen használnám az idézőjeleket, ahogy Joey is, egy-két megoldás/jelenet a történetben klisés, viszont a színészek nagyon jól tálalják a helyzetet. Apa-lánya kapcsolata nagyon meggyőző, engem a második részben teljesen levettek a lábamról, és a mellékszereplők is sziporkáznak. Jane Levy és Jeremy Sisto között nagyon jó a kémia, Carly Chaikin meglepően jól hozza az elkényeztetett libát valamint Alan Tudyk és Cheryl Hines remekül illeszkedik két teljesen ellentétes oldalról apuci baráti társaságába. Szóval csak dicsérni lehet az ABC újoncát, itt legalább látszik, hogy van elképzelés a dolog mögött és továbbra is, a Modern Family-hez hasonlóan, nagyon okos poénokkal tudnak levenni minket a lábunkról.

Értékelés: Suburgatory - 7/10

Teljesen rendben volt a pilot és nagyon örülök annak, hogy adtam lehetőséget a második résznek, ami ahogy mondtam, teljesen meggyőzött arról, hogy érdemes maradni a sorozattal. Az ABC is örülhet, hiszen a The Middle után talált egy fenntartások nélküli jó sorozatot, így a Modern Family is erős felvezetést kaphat. Már csak azt a fránya Happy Endings nem illik oda, de ez egy másik történet. Visszatérve a pilotra, kapunk mindent, ami érdemessé teszi arra a Suburgatory-t, hogy heti 20 percet ebben a kertvárosban töltsünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr723292936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása