2011.10.16. 22:57 teddike

The Vampire Diaries: A harmadik menet

Címkék: sorozat the vampire diaries the cw 2011 2012

Nagyon sok mindent csak a The Vampire Diaries miatt tudok elfogadni a the CW-nak. Mivel sosem voltam Supernatural néző, így ha ma minőségről és a legkisebb network csatornáról egy mondatban beszélünk, akkor csak a vámpíros széria jöhet szóba. Ráadásul továbbra is nagyon örömteli hír, hogy a harmadik évadra sem tudták elrontani a sorozatot/történetet. Nem mondom, hogy minden tökéletes a Vámpírnapló körül, vannak gyenge/gyengébb részek, de valójában ez még mindig egy nagyon jó szórakozás jó történettel, elfogadható, olykor kimagaslóan kellemes meglepetéseket tartogató sztori-vezetéssel és természetesen nagyon sok eyecandy-vel. A harmadik évad szeptember közepén startolt el, a héten került adásba az ötödik epizód és nincs megállás, érkezik lassan a sweeps időszak és a CW is mindent megtesz majd azért, hogy tovább erősítse legjobban futó sorozatát.

A második évad végén, nem a minőség sokkal inkább a történet alakulása miatt aggódni kezdtem. Nem tetszett a kitalált irány és az új szereplő, Klaus érkezése is inkább volt negatív változás számomra mint sem kellemes meglepetés. Már akkor láttam magam előtt egy teljesen megváltozott helyzetet és városkát, új szereplőkkel és sokat akaró írókkal a háttérben. De szerencsére az a negatív vélemény, ami májusban kialakult a harmadik évad második része közben el is illant. Igen, segítek kicsit, a visszatérés, az első rész nem sikerült valami jól, de miután letudtuk a születésnapot nagyon jó irányba indultak meg a történettel. Új szereplők, új teremtmények és meglepően kellemes fordulatok hétről hétre. Itt is elkövettem azt a hibát, hogy nem akartam hagyni magam meglepni, már jó előre jártam az évad kibontásával kapcsolatban, amikor a CW egy nagyon ügyes húzással megváltoztatott mindent. Én berendezkedtem a teljes évadot érintően erre a teljesen ellentétes, kétirányú felállásra, az egyik testvér állandó távollétére és legmerészebb álmomban sem gondoltam, hogy pl. már az ötödik részre nagyon sok választ kapunk. De ezekről, és a történet részleteiről inkább csak egy kép után írnék, figyelmeztetve mindenkit arra, hogy bizony spoilerek is lesznek. tvd-s3-01.jpg

Ott tartottunk, hogy Stefan, Damon túlélése érdekében Klaus mellé állt, elkezdte ismét enni a csajokat, szó szerint. A Ripper visszatért és Elena sem tudta nagyon sokáig feldolgozni, hogy mi is történik szerelmével. Ami bizonyos, hogy Klaus egy hozzá hasonló csapatot szeretne építeni, hibrideket (vámpírvérfarkasokat), akikkel le szeretné igázni majd a fél világot. A számításába azonban hiba csúszott, a farkasok megtalálása közben rájött, hogy valamilyen okból kifolyólag a hibridek nem alakulnak át, ideje korán elpusztulnak, ezért egy nagyon erős és idős boszorkányhoz fordultak. Valamint Klaus testvérét, Stefan korábbi szerelmét is vissza kellett hozni az élők sorába. Az biztos, hogy ezt a szálat, azzal, hogy Stefan már nagyon régóta ismerte a testvéreket illetve Rachel érkezésével nagyon jól felépítették, még akkor is ha a tesó karaktere nagyon nem szimpatikus.

Továbbra is nagyon szórakoztató/élvezetes jeleneteket tudnak összedobni a Damon, Elena kettőssel, és ahogy az lenni szokott, Stefan elmenetelével ezek ketten szépen össze is melegedtek, ami azt gondolom, hogy pont az ötödik részben tetőzött. A Caroline, Tyler vonal is nagyon szépen alakul valamint Jeremy is kapott egy értelmes hátteret és Matt is, egyetlen emberként még a bandából, karakterként nagyon szépen épül. Az új szereplők és a történet alakulása miatt Alaric és Bonnie kapott eddig kisebb szerepet de gondolom ez majd a jövőben még változni fog. Már csak azért is, mert történet szempontjából egy nagyon komoly fordulóponthoz értünk. Egy egész évad kellett ahhoz, hogy Klaus előkerüljön és megismerjük, most öt rész alatt sikerült eljutnunk a vámpírölő vámpírhoz, Michaelhoz, aki biztosan fog egy kis bonyodalmat okozni Klaus világában.tvd-s3-02.jpg

Összegezve kicsit az eddig leírtakat, egy bizonyos, bár egy tini-vámpíros-farkasos-eyecandy sorozatról van szó, már az első évadtól látszik, hogy nagyon jól tudják az írók, hogy mit akarnak, valamint a látszat néha csal alapon, itt a felszín alatt azért nagyon szép dolgok vannak és szerencsére nem azzal akarja megnyerni az embereket a sorozat, hogy a csajok melltartóban rohangálnak vagy félmeztelen vámpírok nedvesítik a lányokat a képernyők előtt. Ha vannak is ilyen jellegű jelenetek, nincsenek az ember arcába tolva, nem kényelmetlen egy-egy jelenet és tényleg azt érzi az ember, hogy történetet próbálnak mesélni. Az, hogy ez mennyire megy nekik, megítélés kérdése mint tudjuk. Az biztos, engem hétről hétre meg tudnak lepni, pont azért mert nem várok sokat egyébként sem a sorozattól, de mivel a harmadik évadnál is kitartok, látom azt, hogy honnan hova jutottak karakterek szempontjából, valamint figyelemre méltó egy-két színész játékának javulása is. A harmadik évad negyede után csak annyit tudok mondani, hogy ez továbbra sem a guilty pleasure vagy a feelgood kategória. Igen, ez egy jó kis dráma, aminek helye van a képernyőn. Pontok tekintetében, merjünk nagyot álmodni, 7/10!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr23308252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása