2011.12.06. 20:29 teddike

Castle: Next time? (4x10)

Címkék: sorozat castle 2011 2012

A Castle csendesen, radar alatt becsúsztatta a téli finálét a képernyőre. Nem volt nagy felhajtás az utolsó rész körül, mint ahogy az egész évad körül sincs, viszont ettől függetlenül azt gondolom, hogy inkább jobb és élvezhetőbb részeket kapunk, mint sem átlagos ügyeket, történetet. Az évad 10 része során két alkalommal hozták fel a harmadik évad fináléjában történteket. Ez a szál tehát most egyelőre okosan lepihent, nem nagyon erőltették az írók, a heti egy esetre koncentráltak leginkább ami egészen jól is sikerült, már csak azért is, mert nagyon sok kis aprósággal tudják feldobni az egészet. 

kate-beckett.jpg

Vegyük csak a 10. részt, ami mesterien tálalta a jobbnál jobb megjegyzéseket: elég csak Javi csajozós vagy házasság előtti tanácsaira gondolni, vagy ott vannak a filmes utalások. Számoltátok, hogy Kate meg Castle hány filmet említett meg, ráadásul a Disney-t is bedobták a levesbe, de ezen annyira azért nem lepődünk meg, ugye? Plusz a heti eset is okosan lett felépítve, spoilereket kerülvén teljesen jó helyzetbe, környezetbe rakták két kedvencünket és ennek köszönhetően a többiek is elég nagy teret kaptak. Ráadásul úgy ment el egy rész, nagyon gyorsan, hogy Castle családja nem is kapott szerepet. 

Amit egyre jobban tudok értékelni és egészen látványos, az Stana Katic játéka. Emlékszem még az első részekre, ahol nagyon gyenge volt  Nathan Fillion mellett, mostanra viszont teljesen felnőtt, és remek kettőst alkotnak. Korábban a Bones volt a nagy kedvencem ilyen téren, de azt a sorozatot egyelőre teljesen elfelejtettem, a hetedik évadot még el sem kezdtem nézni. Visszakanyarodva a Castle arculatára, ez a poénos, geek, olykor nagyon drámai nyomozós felépítés nekem ismét bejön. A harmadik évad fináléja után nem nagyon gondoltam, hogy a Castle képes lesz még teljesen felállni, úgy látszik összejött neki. Hozza ismét azt a szintet, ami miatt megszerettem és egyik azon sorozatoknak, amiket továbbra is heti bontásban követek. Csak így tovább Richard és Kate! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr123443768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2011.12.06. 21:53:29

néha olyan, mintha egy tutira utolsó évados sorozatot, annyira örömjátékot nyomnak. ezt főleg a szellemes rész "I ain't fraid of no ghost" idézet felvezetésén éreztem, ahol Fillion kábé már saját magát játszotta a geekség terén. biztosan iszonyú jó hangulatban folyhatnak a forgatások. egyébként nekem Stana Katic játékával korábban sem volt bajom, amennyit meg természetesebb lett az évek során, az meg még jól passzol is ahhoz, hogy a karaktere feloldódik a kezdeti nyűg mellett.

az egyetlen, ami már fárasztó az a romantikus szál be-belengetése (ami még a mai rész végén is volt, bár igaz kevésbé romantikus, mint vad szexuális utalásként)
vagy meg kéne már lépni (okosan csinálva, nem ölné meg a dinamikát*), vagy kimondani, hogy nagyon jó haverok és hagyni az egész "talán majd egyszer összejönnek, ha..." vonulatot

*hiszen már most is mindent megtesznek egymásért tehát az aggódás nem lenne problémás. attól mert együtt vannak: 1, nem feltétlenül kéne sokat foglalkozni evvel; 2, még simán húzhatják egymást, sőt egészen új terepeket nyithatnak a napi csatáknak. sőt, külön érdekes lenne, hogy otthon Castle a vezéregyéniség a központi szereplő a családban (nagymama, meg a gyerek miatt), a rendőrségen meg Beckett.
Az ilyen házasság, meg gyerekek problémát meg úgy se kell elővenni még 3-4 évig, a nézettségek alapján pedig ezzel a 3-4 évvel az egész problémát megússzák, esetleg egy sorozatfináléra ideális lehet
süti beállítások módosítása