2012.01.23. 23:09 teddike

Once Upon A Time vs. Lost

Címkék: sorozat lost once upon a time 2011 2012

Már hetek óta próbálok összehozni egy rövid bejegyzést arról, hogy a Once Upon A Time, az ABC egyik újonc sorozata mennyire jól keveri a Lost lapokat. Mire is gondolok? Mint azt nagyon jól tudjátok az easteregg(s) elhelyezése már művészetté vált. Nem kevés utalásot találunk kedvenc sorozatainkban/filmjeinkben, melyeket talán csak azok ismernek fel, akik igazán nyitott szemmel járnak, vagy nagyon sokszor, kockáról kockára megnéznek egy adott részt, ha sorozatról van szó. A Once Upon A Time rajongói számára bizonyára nem új információ, hogy a Lost egykori írója és producere dolgozik az újoncon (Adam Horowitz, Edward Kitsis). Így, főleg nekik köszönhetően, ne lepődjünk meg, hogy rengeteg utalás van kedvenc szigetes kalandunkra. Azt azért el kell árulnom, hogy ezek többségét nem én találtam, nem nagyon tudtam volna kiszúrni, de párat azért sikerült!

Mielőtt újra elindult volna az óra, hol is állt meg, segítek: 8:15

ouat_lost_01.jpg

Igen, valamikor volt egy ilyen járat, Oceanic Flight 815. De itt még nem áll meg a történet, hiszen ez még csak az első részben volt. Emma kocsiján láttátok a matricát? Nos, ne aggódjatok, én sem, és talán nem is ugrott volna be a dolog, de ott egy Geronimo Jackson (Dharma Lady) matrica:

ouat_lost_02.jpg

A szemekről sem feledkeztek el a Lost készítői, a negyedik rész környékén már elég közelről ismerkedhettünk Emma-val, és akkor Jack barátunk már egy nagyon szép helyen volt/van, de idézzük csak fel miről is beszélek:

ouat_lost_03.jpg

Természetesen az sem véletlen, hogy a gonosz boszorkány ajtaján előkerül a 108-as szám, mint ahogy az sem, hogy a 8. részt január 8-án mutatták be:

ouat_lost_04.jpg

Az egyik kedvenc tojásom, egészen biztos, hogy nem vettem volna észre, de szerencsére mások igen, így most nagyon büszkén mutathatom be nektek a Hattyút, ami Henry szobájában látható:

ouat_lost_05.jpg

A legnagyobb találat szerintem, és ismét meg kell emelnem virtuális kalapom a készítők és Lost rajongók előtt, az a Donkey Wheel! 

ouat_lost_06.jpg

Ezeken kívül, ott az Apollo Candy Bar, a halottak elhelyezése (nem vicc), a szemek (ez sem vicc), vagy a tőr, aminek itt is hatalmas ereje van és csak azzal lehet megölni a "gonoszt". Az utolsó előtti részben (amit eddig láthattunk), jött egy motoros, 23-as rendszámmal. Na kinek volt ez a száma a barlangban? Segítek, Shepherd. Az idegen egyébként nem árulta el a nevét, ráadásul feketében érkezett. A hatodik részben pedig láthattunk egy ismerős skót whisky-t is (MacCutcheon). Szóval, Lost rajongók, ugye nézitek az újoncot?  

ouat_lost_07.jpg

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr93742066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.24. 17:16:38

Azért kicsit olyan érzésem van, hogy bármely két random sorozat között lehet ilyen "referenciákat" találni..

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.24. 18:03:36

Ezt már azért nem kicsit tartom mániákusságnak :D
Mindettől függetlenül mindkét sorozat nagyon jó, csak remélem a OUAT-nak a végét nem battyák el... és mondjuk egy rétestésztára nyúló sorozatnak se örülnék, bár a Lostban is tudtak olyan csavarokat rakni az új évadokba, hogy csak lestem.

goodjohnwin 2012.01.24. 18:47:00

a Lost-ot nem néztem, az OUAT-ot viszont egyelőre követem és szeretem... bár én személy szerint egy (azaz 1 db) szép kerek évadot látok benne, nem rétestésztát... ha kiderül, hogy elkezdik nyújtani a falu felszabadítását, akkor inkább már most kiszállok, utálom a felesleges évadgyártást...
ezek az eastereggek valszeg csak a gyártóknak érdekesek, normális néző nem vesz észre ilyesmit.

Thrasher 2012.01.24. 20:00:46

@Lrdx: rosszul érzed, tudatlan vagy.
@goodjohnwin: ha "normális néző" alatt egyszerű, kommersz nézőt értesz, aki alig várja, hogy megkaphassa a következő sekélyes, üres sorozatot, akkor teljesen igazad van.

"mint ahogy az sem, hogy a 8. részt január 8-án mutatták be"
de, ez véletlen :p
a kerék meg csak egy szimpla hajóizé.

zsírvezér 2012.01.24. 22:48:44

Szerintem minden film a LOST köpönyegéből bújt ki...A keresztapa jelenete is amikor lelövik Vito Corleonét , az pont olyan mikor a Boon (a hisztis néger) gyomron lövi Libi-t. Sőt a Bukás -Hitler végnapjait- bunkerja is egyértelműen a Lost bunkerja...

Micsoda a egy fasz a post-oló.

Nati Walter 2012.01.24. 23:20:18

Hú de vicces valaki...nézzél Barátok közt inkább

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.01.24. 23:33:07

ez nem érdekel de mivel a lost alkotóinak, szereplőinek minden filmjét/sorozatát megnézem most ezt is kell

kösz baszki

:)

Intizar 2012.01.25. 00:55:58

Ajánlanám a t. posztoló figyelmébe, hogy a világ legrégibb írott dokumentuma egy sumér sörfőző recept. Minden bizonnyal ezt másolja minden egyes irodalmi mű, amelyben sört isznak avagy ilyesmit emlegetnek. Nemde?

perelli · http://felirat.blog.hu/ 2012.01.25. 07:32:09

Teddike, profi poszt! Nem érdemelnek meg ezek téged. :D

Thrasher 2012.01.25. 08:20:50

a sok okos menjen már a műveletlen kurva anyjába, minek ugat bele valaki valamibe, amiről fingja nincs?

Vad.Korte (törölt) 2012.01.25. 08:50:46

Én végignéztem a LOST-ot, mert nagyon tetszett. Nekem az a Minden idők... De ilyenekre, hogy 815-ös járat, meg 23-as szám, ki a kánya emlékszik? Elakadtál a részleteknél, nehogy elveszítsd a lényeget.

Thrasher 2012.01.26. 09:50:04

@Vad.Korte:
végülis csak kb. minden részben kerültek elő ezek a dolgok, meg a többi ilyen apróság.
ezért szar a TV, mert fölösleges részletekkel tarkított sorozatot adni a nézőknek, a többségük úgyis túl egyszerű hozzá, hogy észrevegye őket, nekik elég a sok felszínes, üres szar is.

Llew 2012.01.26. 12:59:27

Tippelhetek? Index címlap? Vagy manapság már anélkül is jönnek a hülyék?

Emberek hülyék vagytok. Ezek poénból és direkt vannak ott, azért, hogy a nézők észre vegyék. Ha kicsit nyitottabb szemmel nézi az ember a műsort, akkor jó részüket könnyen észre is lehet venni. Főleg, ha az elsők után számít rájuk valaki. A poszt jó. A csoki megint volt a legutóbbiban.
süti beállítások módosítása