2012.02.26. 23:55 teddike

2012: A 10 legjobban várt film

Címkék: film mozi 2012

Mielőtt áttérnék az este legfontosabb eseményére, és az Oscar gáláról kezdenék el ömlengeni, foglalkozzunk kicsit azzal, hogy mi lesz az a 10 film idén, ami biztosan elrángat minket a mozik nyújtotta, légkondis és sötét kikapcsolódás útjára. Az Oscar gálával lezárunk egy _dráma_ időszakot, jöhet az új kezdet, a _blockbuster_ szezon felvezetése, majd természetesen maga a főfogás is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, már március, április környékén bemutatásra kerül(het) több olyan film is, ami akár a legjobbak között szerepelhet, bevételi szempontból is, a szezon végén. Elég csak a nagy durranásnak számító Fast & Furious sorozat visszatérést említeni, de Alice is egy csendes áprilisi napon érkezett. A nyár tehát a mozik esetében májussal kezdődik, de pár nap múlva itt is jön a tavasz, és remélhetőleg a jobbnál jobb filmek.

(A lista előtt annyit még mindenképp szeretnék elmondani, hogy saját kedvencek, semmiféle statisztika nincs mögötte, nem több oldal összesített eredménye, amiről eddig hallottam, olvastam, és érdekel, egy csokorba szedve. Nem is a sorrend a lényeg, de még a premier dátuma sem, inkább csak egy blogos post-it arra a célra, hogy moziba kell menni.) 

10. The Hunger Games - A könyvet nem olvastam, viszont a Harry Potter után, és a Twilight vége előtt, ez lehet a következő könyv adaptáció, ami hatalmas sikereket érhet el? Három könyv, három mozi, lehetséges? Meglátjuk. Magam részéről, a hype miatt került a térképre, a szemem pedig akkor nyílt ki igazán, amikor olvastam, hogy az előzetes jegyvásárlásoknál minden rekordot megdöntött, köztük a korábban említett "nagy" kettőt is maga mögé utasítva. Ez persze még nem biztos siker, de jó előjel. Nálunk, szerintem, nincs akkora hype körülötte, ennek ellenére világpremier itt is. Bemutató: Március 22-én, Az éhezők viadala a Fórum Hungary-nak köszönhetően.

9. John Carter - Született 1912-ben! Az évforduló alkalmából is, idén márciusban érkezik az a film, ami nagyon sokakat megihletett, akik a science fiction vonalon mozgolódnak, köztük olyanokat, mint Ray Bradbury, James Cameron vagy George Lucas. A Friday Night Lights legjobb karakterét játszó Taylor Kitsch-nek köszönhetően életre kelő Carter mindenképp kötelező mozi idén. Bemutató: március 8-án, a Fórum Hungary gondozásában.

john_carter.jpg

8. The Bourne Legacy - Kezdődik a buli ismét, és bár Matt Damon hiányozni fog, Jeremy Renner kap egy esélyt arra, hogy bizonyítson. Nagyjából tudunk mindent arról, hogy mire számíthatunk, itt az idő, hogy valamivel meg is lepjenek minket. Bemutató: Szeptember 6-án, UIP-Duna film.

7. The Expendables 2 - Nem kezdem el felsorolni az összes főszereplőjét és abba se menjünk bele, hogy Chuck Norris miatt esetleg PG-13-as besorolása lesz a mozinak. Örüljünk annak, hogy ezek az öregfiúk ismét a vászonra kerülnek. Bemutató: szeptember 20-án, A feláldozhatóak 2, ProVideo.

6. The Hobbit - Ha már jön, akkor kötelező - valahogy így állok ehhez a mozihoz. Nem voltam soha az a nagy Gyűrűk ura rajongó, viszont láttam az összes filmet és azt gondolom, hogy a Hobbit sem fog ártani. Messze még a premier, addig ez sokat változhat, most viszont helye van ezen a 10-es listán. Bemutató: december 13-án, A hobbit: Váratlan utazás, Fórum Hungary. 

5. Prometheus - Pont most láttam a legújabb előzetest, nem kell mondanom, hogy egyébként is kötelező lenne, de az Alien múltja és jelene miatt ez tovább fokozódik. Premier napján, első sorok, Michael Fassbender miatt is természetesen, és akkor Ridley Scott vagy Damon Lindelof nevét még nem említettem. Bemutató: június 8-án (amerikai premier).

4. Skyfall - Mindig is Bond rajongónak tartottam magam, még akkor is, ha a legelső, sokak szerint legjobb, filmeket nem pótoltam. Az új vonal harmadik részét is nagy várakozás előzi meg, és bár kevésbé csillog a James Bond márka, valamint a forgatás körül voltak problémák, örülnünk kell annak, hogy Daniel Craig főszereplésével elkészült egy újabb történet, aminek a sikeressége nagyban befolyásolja majd a karakter jövőjét is. Bemutató: október 25-én, 007 - Skyfall, Fórum Hungary.

3. The Amazing Spider-Man - Ha csak annyit tudnék a filmről, hogy egy újabb Pók mozi, akkor is ott lennék az első napokban a premier környékén valamelyik teremben. Ha azt olvasnám, hogy Emma Stone és Andrew Garfield új filmjére kellene elmennem, akkor cím nélkül, ott lennék a vetítésen. Ez a kettősség pedig bőven elég ahhoz, hogy a reboot érdekeljen. Bemutató: július 4-én (amerikai premier).

the_avengers.jpg

1. The Dark Knight Rises vs. The Avengers - Nincs 2. helyezett, csak két nagyon várt film. Az utolsó Nolan Batman és az első Avengers, amit már nagyon régóta látni szeretnék. Fokozni nem lehet a fokozhatatlant, így erről a két moziról sem lehet többet írni egyelőre, kötelező szórakozás az idei mozis évadot elnézve mindkettő. Bemutató: The Avengers - A Bosszúállók április 26-án (Fórum Hungary), The Dark Knight Rises július 20-án (amerikai premier). 

Átnézve a listát, amellett, hogy nagyon jó filmeket sikerült összeválogatni, azt is meg kell jegyezni, hogy a legjobban várt blockbusterek a Fórum Hungary-nak köszönhetően érkeznek. Több hazai premierdátum hiányzik még, ami legjobban a Batman esetében aggasztó, de remélhetőleg ez is hamarosan frissül. 

Melyik filmet várjátok a legjobban? Vannak átfedések? Valamennyire gondolom igen, de ha van kedvetek rakjatok ti is össze hasonló post-it jelleggel listát az idei évadra, hamarosan kezdünk! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr304212171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Big_Bone 2012.02.27. 16:53:46

Ugyanezeket a filmeket várom idén is Teddy, nekem is van egy hasonló listám, ha érdekel lesd meg :D www.imdb.com/list/kLauUKZugdk/
süti beállítások módosítása