2012.05.13. 21:03 teddike

Upfronts 2012: Az NBC sorozatai, tervei

Címkék: sorozat nbc upfronts 2012 2013 nbc upfronts 2012

Az év legizgalmasabb időszaka? Korábban ilyenkor minden még a ballagásról szólt, majd a vizsgaidőszakról, aztán szépen lassan, ahogy belépett az ember életébe a sorozatok világa, a május többnyire a fináléktól és a berendelt, elkaszált sorozatoktól hangos. Nincs ez másként idén sem, ráadásul egy rettentően gyorsan pörgő hetet zárunk, aminek a végére az NBC-nél teljes lett a kép. A pávás csatorna, bár a statisztikát nézve, nem veszített az előző évhez képest, a teljes szezon nézettségét nézve (náluk volt a Super Bowl), nem örülhetnek ennek az évadnak, aminek egyébként így mentek neki, 2011-es tervek

Mielőtt még az újoncokról, visszatérőkről és az új schedule-ről beszélnék, engedjetek meg nekem pár gondolatot a lezárt évadról: nagyon röviden összefoglalva, gyorsan felejtsük el az újonc sorozatok többségét. Bár a SMASH és a GRIMM nézős lett az évad során, a THE PLAYBOY CLUB (sajnos) nagy buktaként vonul be a történelem könyvekbe. A PRIME SUSPECT és a THE FIRM pedig bizonyította, hogy lehet minőséget a képernyőre tenni, csak a kutyát sem fogja érdekelni. A szitkomokról pedig inkább ne is beszéljünk, számomra borzasztó nagy csalódás volt az előző évad felhozatala. Ráadásul, áttérve már a jövőre, a következő évadban is inkább a szitkomok fognak dominálni. Csak hétfőn és vasárnap nem tolnak a képernyőre komédiákat, a többi estén fogunk találni újonc vagy visszatérő 30 perces poén és minőség mentes szitkomokat. 

Bátor és egyben hülye döntésnek is tartom a THE VOICE szeptemberi elindítását. Annak ellenére, hogy az NBC egyetlen jó számait hozó műsoráról van szó, nagyon gyorsan és könnyen megunják majd az emberek, hiszen most tavasszal volt a második évad. Két újonc drámát indítanak majd el ősszel, hétfőn az előbbi műsor felvezetésével, valamint szerdán LAW&ORDER: SVU felvezetéssel. Illetve elindul 4 szitkom is, amivel összesen 10 harminc perces fog indulni, 5 óra dráma tehát itt el is száll. 

Visszatérő sorozatok: Grimm, Law & Order: SVU, Parenthood, Smash (drámák) Up All Night, Whitney, Community (13 rész), The Office, 30 Rock (13 rész), Parks and Recreation (szitkomok) The Voice, Football Night In America, Fashion Star, Sunday Night Football, The Celebrity Apprentice, Rock Center with Brian Williams, Saturday Night Live, The Biggest Loser, Dateline

Elkaszált sorozatok: The Playboy Club, Prime Suspect, Harry's Law, Chuck, Awake (drámák) Are There Chelsea?, Bent, Best Friends Forever, Free Agents (szitkomok)

Újonc sorozatok: Infamous, Hannibal, Do No Harm, Chicago Fire, Revolution (drámák) The New Normal, 1600 Penn, Save Me, Animal Practice, Go On, Next Caller, Guys With Kids (multikamerás) (szitkomok)

(A pilotok alapján be nem rendelt sorozatok közül a The Frontier-t sikerült már megnéznem (bucketlist pipa), így erről érkezni fog majd egy hosszabb bejegyzés a nyár folyamán.)

12 újonc, 7 szitkom és 5 dráma, melyből 6 indul el ősszel, 4 szitkom 2 dráma felosztásban (schedule):

Hétfő:

08:00 - The Voice

10:00 - Revolution

Kedd:

08:00 - The Voice

09:00 - GO ON

09:30 - THE NEW NORMAL

10:00 - Parenthood

Szerda:

08:00 - ANIMAL PRACTICE

08:30 - GUYS WITH KIDS

09:00 - Law & Order: SVU

10:00 - Chicago Fire

Csütörtök:

08:00 - 30 Rock

08:30 - Up All Night

09:00 - The Office

09:30 - Parks and Recreation

10:00 - Rock Center with Brian Williams

Péntek:

08:00 - Whitney

08:30 - Community

09:00 - Grimm

10:00 - Dateline

Vasárnap:

07:00 - Dateline

08:00 - Fashion Star

09:00 - The Celebrity Apprentice

10:00 - Do No Harm

A vasárnap már midseason, egyébként itt majd foci lesz természetesen. 

Midseason sorozatok: Smash, DO NO HARM, INFAMOUS, HANNIBAL, NEXT CALLER, SAVE ME, 1600 PENN, The Biggest Loser

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr884506606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása