2007.03.28. 16:11 teddike

The Class - Az osztaly Első évad

Címkék: sorozat the class 2006 2007

Tobb oka is van annak, hogy most errol a sorozatrol irok par sort. Eloszor is, veget ert az elso szezon, es 19 reszben kaptunk ismet par jo dolgot a Jobaratok alkotoitol. A masik apropo pedig az, hogy az HBO "racsapott" a sorozatra, igy majd ott lathato es hallhato is lesz, nyilvan.

Kiragadnam ebbol a par sorbol azt a reszt, hogy a Jobaratok alkotoitol. Mint nagy Friends rajongo, es allando nezoje, mondhatni kotelezo volt belkostolni ebbe a sorozatba. Nem kaptunk azert tul nagy loketet arra nezve, hogy allandoan nezzuk, illetve mondhatnam ezt ugy is, hogy azert annyira nem jo ez a sorozat, illetve a nezettsege is ezt igazolja. De! Annak idejen a Jobaratok sem a csucson kezdtek, illetve ott is kellett par evad, amig osszeszoktak a dolgok. Az osztaly eseten, az elso evad 19 reszesre sikeredett, remelem jon majd a masodik evad belole.

A sztori amugy rendkivul egyszeru, es konnyen kitalalhato. Az egesz ott kezdodik, hogy szervezodik egy osztalytalalkozo, ahol a regi ismerosok, osztalytarsak ujra talalkoznak, es paran kozuluk tovabbra is tartjak a kapcsolatot. Kapunk egy kis adalekot arrol, hogy korabban ki kivel volt egyutt, kit hogy cikiztek, illetve arrol is, hogy azota ki mire vitte. A sorozat elorehaladtaval, itt is elkezd kialakulni egy szep tarsasag, akirol eleg sok infot kapunk, illetve ennek kovetkezmenyekent parok/kapcsolatok alakulnak.

Volt par nagyon jo resz amugy, ami mondhatni a szivemhez nott, es igazabol szerintem a sorozatnak illik adni egy eselyt, mar csak a mult miatt is, es persze Cat miatt is. Amugy a sztorihoz hozzatartozik, hogy abszolut teljes a kinalati palette a tarsasagban, talan a leszbi maradt ki, de ezt a szalat is sikerult par resz erejeig belevinni. Tudom, hogy nem egy Ross vagy Rachel rohangal a kepernyon elottunk, de bizom benne, kap lehetoseget a folytatasra, hiszen konnyed 20 perceket szerez ezzel az embereknek.

Az elso evad vege, kihagyva persze a spoilereket, a ki a gyilkos, es ki kivel jott ossze reszre gondolok, teljes mertekben ugy zarodott vagy nyilt meg, hogy egy folytatasra mindenkeppen van esely, sot a legtobb "szal" ha lehet ezt mondani, ennek a sorozatnak a kapcsan, abszolut nyilt maradt, es a vegere meg egy gellert is kapott. Szval rajtra fel, tolteni, es nezni, vagy kovetni a HBO -t!

Nehez amugy osszehasonlitani az elso evadokat, de van par resz, ami azert utosebb mint anno a Friendsbe volt. Ha nem akarjuk a negyedik evadtol mondjuk azt keresgelni, hogy hol talaljuk az elso evadot, akkor szerintem erdemes mar most elkezdeni nezni. Lehet, sot biztos, hogy nagyon bizakodo vagyok a sorozattal kapcsolatban, es azota mar az is kiderult, hogy nem lesz masodik evad, illetve azzal, hogy hirdetem itt a masodik evadot csak sajat tudatlansagomat hangsulyozom, de ez mind nem szamit...remenykedek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr323139900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása