2008.03.01. 13:21 teddike

Lost s04e05

Címkék: sorozat lost 2008 lost s04

Komolyan mondom, jobban elvesztem, mint eddig bármikor. A harmadik évad során is több rész volt, amikor már leesett az állam, és sokáig nem találtam, aztán a harmadik évad végén ezt végleg megpecsételték. A negyedik évad is, első két részében nagyon pörgött. A második kettő viszont kicsit csendesebb volt. Ez, az ötödik pedig ismét valami olyat produkált, amitől kész vagyok teljesen. Sok mindent ki lehetett találni az eddig részek alapján, néztük a részt, a végére, vagy leesett az állunk, vagy azt mondtuk, hogy fasza ezt tudtuk, vagy ezt gondoltuk. De itt mi a rákot lehet tenni? Most komolyan? A többit a kép alatt, a tovább mögött.


Komolyan mondom, jobban elvesztem, mint eddig bármikor. A harmadik évad során is több rész volt, amikor már leesett az állam, és sokáig nem találtam, aztán a harmadik évad végén ezt végleg megpecsételték. A negyedik évad is, első két részében nagyon pörgött. A második kettő viszont kicsit csendesebb volt. Ez, az ötödik pedig ismét valami olyat produkált, amitől kész vagyok teljesen. Sok mindent ki lehetett találni az eddig részek alapján, néztük a részt, a végére, vagy leesett az állunk, vagy azt mondtuk, hogy fasza ezt tudtuk, vagy ezt gondoltuk. De itt mi a rákot lehet tenni? Most komolyan? A többit a kép alatt.

Az események: a szigeten nem sok minden történt, kaptunk egy két választ, Daniel Faraday volt inkább a középpontban. Viszont az egész részben, a szigeten kívül Desmond uralkodott. A szigetről kirepülők: Lapidus, Sayid és Desmond voltak. Faraday adott Lapidus-nak egy papírt, amit követnie kell, hogy kikerüljön a szigetről, melléhatások nélkül. Nos, ez nem jött össze teljesen, hiszen Desmond elméje kicsit megzavarodott, és visszamentünk vele 1996-ba. Tudjátok Desmond az, akinek megvan az a képessége, hogy lát a jövőbe. Na most a jelenlegi helyzetben a 1996 és 2004 es elméje mondhatni helyet cserélt. Mondhatnánk azt is, hogy a '96 -ban a jövőben járt, és látta ahogy megérkezik a hajóra. Mivel, ha nem mondtam volna, hárman elérik a hajót. Pár új karakter, majd később biztos lesz szerepük.

A lényeg, hogy Desmond a jelenben (2004), teljesen elvesztette az emlékezetét, és nem emlékezett senkire és semmire. Ebben Faraday segített neki, ő mondta el, hogy találnia kell egy állandót a jelenben, és a múltban is, ami miatt nem veszik el a térben. Nem igazán értek az ilyen tér idő, meg mindenfelé jövő utazásban. Ezért ne is várjátok tőlem, hogy maxi értelmesen én ezt kifejtem. Az viszont biztos, hogy Desmond ugrálása annyira profin volt megcsinálva, hogy kész voltam tőle. Illetve újra megjelent Penelope, hiszen ő az állandó, és a végén az a beszélgetés, ami visszahozza Desmond -ot a jelenbe, az iszonyatosan szép volt. Kicsit el is érzékenyültem tőle.

Idő utazás, de csak az elme számára, konstans dolgok, ami lehet tárgy vagy személy. Faraday is elvileg egy "utazó". Ha ezt nézzük elvileg Jacob is az. Szóval vannak itt kérdések rendesen. Viszont már lehet nagyjából következtetni bizonyos dolgokra. A lényeg, hogy Jack ugye telefonál a hajóra, és azt mondják nekik, hogy a gép még nem érkezett meg. Erre idegesek lesznek, hiszen elvileg 40 mérföldre van a hajó. Ekkor mondja el Faraday a dolgokat, hogy a szigeten kívüli idő nem feltétlenül egyezik a valósággal. Viszont mindkét időben 2004 van. Azt is tudjuk, hogy pontosan milyen nap. Desmond egészen pontosan 2004. december 24 -én este telefonál. A szigeten pedig 2004.december 26 van. Közel 38 óra eltérés van a sziget és a való világ között. A szigetet körülveszi egyfajta burok, ami okozza ezt az egészet. És azt is megtudtuk, hogy utoljára a hajó melyik szigeten kötött ki.

A következő részben elvileg megint kiderül majd pár dolog. Ki a következő túlélő, és a szigeten is több minden fog történni. Ide vele, minél hamarabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr233140215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása