2008.03.08. 12:50 teddike

A magyar mezőny: Pánik, 9 és 1/2 randi, Kalandorok

Címkék: film mozi 2008 kalandorok panik 9 es 12 randi

Na még ilyen sem volt még, három film, egyszerre, és persze a magyar filmek nagyító alatt. Nem veszem én sem nagyon komolyan a dolgokat, de azért pár sort megérdemelnek ezek a filmek, főleg ha már megnéztem őket. Kezdjük is:

Pánik

Miért néztem meg? Ezt a kérdést nyugodtan feltehetném magamnak. Szerintem azért, mert láttam a bemutatót, láttam, hogy Till Attila filmje (rendező, forgatókönyv író), és az a helyzet, hogy a főszereplő Gubik Ági is megtetszett. Eleve úgy megyek neki egy magyar filmnek, hogy nem számítók jobbra, mint egy erősen közepes szórakozásra. De meg kell adni a lehetőséget, hogy esetleg mutassanak valamit.

A Pánik nem váltotta meg a világot, ellenben az a helyzet, hogy nekem ott, és akkor amikor néztem, a maga közepes módján tetszett. Gubik Ági, a filmben Zsuzsi, pánikbeteg . És már bent van a Pánik Klinikán, ahol segíteni próbálnak neki egy csoportterápia formájában. Közben persze megismerjük azt, hogy miért is lett beteg, miért került a kórházba, és persze kapunk pár apró mellékszálat is, és más szereplőket is. Zsuzsi anyukája és annak barátnője is egyfajta betegségben szenvednek. Beteges kalandvágy, és vásárlási láz jellemzi őket. Zsuzsi testvére is beteg, csak ő azt képzeli, hogy az anyukáját megszállta valami lény, ami őt akarja megmérgezni, és már ezt teszi öt éve. Emellett itt van az anyuka barátnőjének a lánya, aki betegesen vigyáz gyerekére, és szinte ő is pánikbeteg, mivel nagyon fél attól, hogy valamit elront. És a kedvenc páros, a meleg rendőrök, akiknek kb semmi közük a korábban felsorolt szereplőkhöz, ettől függetlenül mégis képben vannak. A kedvenc jelenetek, vagy emberek azért egyértelműen Dick, és az anyuka. Na meg a szex shop, és a többi okosság, amit anyuka előadott.

A film egyébként olykor lassú, és persze nem is annyira vicces, de szerintem nézhető. Néha jókat lehet szórakozni a szereplőkön. A helyzet komolyságát, vagy a film komolyságát is az adja egyébként, hogy azért van egy pont, amikor minden kezd nagyon sötét lenni. Adott pillanatban én is elhittem, hogy hoppá itt most nagy dolgok fognak történni. Hogy mi is történt, és miért mondtam ezt, nézzétek meg. Én csak annyit tudok mondani, hogy nem csalódtam olyan hű de nagyot, szóval simán jár a filmnek egy 5/10. Ennél többet nem szabad azért adni rá. Még valami, ez besorolás szerint egy romantikus vígjáték. Ez minden, csak az nem. Nem is romantikus, és nem is vígjáték, semmi köze hozzá.

9 és 1/2 randi

Sas Tamás új, Valentin napra szánt filmje. Ami pont a napokban, a nagy lehúzás ellenére elérte a 100 ezres látogatottságot/nézettséget. Hiába a kritika, és a nem tetszés, sokan megnézték a filmet. Ismét jogos a kérdés, mármint saját magamnak tettem fel, miért néztem meg? Itt is több mindent fel tudnék sorolni. De talán az a legjobb, hogy volt időm, csak ez maradt, illetve Kovács Patricia. Ezek így együtt vittek be a filmre. Azért is hoztam ezt a három filmet egybe, amellett, hogy magyar filmekről van szó, mert elég kis elvárásokkal néztem őket. Viszont addig amíg nem láttam, fikázni sem szeretném.

Ez a film amolyan tipikus első randis film, és persze csöpög is olykor. Na persze úgy első randis, hogy saját felfogásom szerint, ha egy ilyen filmre mennék el valakivel, én személy szerint nem lepődnék meg, ha másnap dobna is rögtön. A sztori sem valami világmegváltó, Debreceni Dávid (Fenyő Iván), egy nagyon sikeres írónak számított, imádják a csajok, és ő persze imád minden csajt, nem képes elkötelezni magát, amivel eléri, hogy milliomos barátnője dobja, és innentől kezdve viszont bajban van. Elég nagy tartozása van, és mivel 3 éve már semmit nem írt, mindenképpen le kell tegyen valamit az asztalra, ha a helyzetet túl akarja élni. A kiadója ultimátum elé állítja. 10 nap alatt 10 randi, és írnia kell egy könyvet a szingli csajokról. Ez a szitu egyébként akár még jó is lehetett volna, de aztán a sok vicces jelenet helyett, amiket vártam volna az esetleges randik alatt, elment egy teljesen egy vonalas szerelmi történetbe. Nem szól ez másról, mint arról, hogy egy hülye kisgyerek felnő, és rájön, hogy mi is fontos az életben.

Ettől még be lehet próbálni, és nem is mondom, hogy ne, teljesen pink az egész, Fenyő Iván biztos leveszi a csajunkat a lábáról. És olykor még mi is jól szórakozunk, ha esetleg meglátjuk Patriciát, aki tényleg szép. Viszont nagyon nagy színészi dolgokra, vagy csak egyszerűen kellemes meglepetésre ne számítsunk. A film annyi, amennyit a bemutatóból is láthattunk. Látva, hogy mit adtam a Pánik-ra, rosszul érezném magam hasonló pontok láttán, így nekem ez kb. 4/10 jó!

Kalandorok

Csak azért maradt a végére, mert erről van a legkisebb emlékem, mivel ezt láttam legrégebben. Rudolf Péter a főszerepben, tehát nézős a film. Nem azért mert nagyon nagy rajongója lennék, egyszerűen csak láttam már jó filmet amiben szerepelt. Ez amolyan road-movie akarna lenni. Legalábbis a trailer alapján, és azt kell mondjam, hogy azt látva nagyon is tetszett, de aztán...

Rudolf Péter a filmben Elekes Géza, aki nagyon le van csúszva, felesége kirakta, a kocsijában él a westend parkoló tetején. Kap egy telefont az apjától, hogy menjen el hozzá. Felkeresi a fiát (Schruff Milán), és együtt elindulnak apukához/nagypapához (Haumann Péter). Átmennek Erdélybe, ahol kiderül a valódi probléma, a nagyi (Pogány Judit) megkattant, üti/veri a nagypapát, mivel azt hiszi, hogy állandóan csajozik. Ezért kirakja otthonról, nagypapa pedig a fiához akar költözi, aki pedig a saját fiához szeretne, mivel őt is kirakták, de ezt film során elég későn tudják meg a többiek. Hosszas szenvedés után, és egy felszerelt csomagtartó után, rengeteg csomaggal elindultak haza. Közben Erdély több pontján ismegállnak, látunk pár szépnek mondható tájat, és közben rengeteg hülyeséget. Rendőrök, egyedülálló csajok, a Vajda (Kovács Lajos) és családjával. Ergó mondhatnánk azt is, hogy itt is minden adott egy jó kis szórakozáshoz.

Viszont szerintem nem ezt kapjuk. Az még oké, hogy olykor elég lapos a film, és néha még unatkoztam is. De szinte mindegyik nagy poént lelőttek a trailer során. Egyedül a Vajda és családja jelentett nagy durranást a bemutatóhoz képest. Rudolf Péter és Haumann Péter jó, de kellett volna még mellé több karakter is. Az Üvegtigris pont azért volt nagyon jó, mert sokkal többen osztották egyszerre az okosságokat. Itt azért lemaradtak ezek. Nem is maradt meg semmi a filmből. Ezek miatt legfőképpen, de Rudolf Péter miatt maradjunk itt is egy 5/10 pontozásnál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr573140225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása