2008.03.18. 01:33 teddike

Gilmore Girls - s05

Címkék: sorozat gilmore girls

Egy nagyon hosszú, meleg, és nagyon száraz időszak után ismét itt egy évad a Lányokról. Azzal kell kezdenem, és tudom, ezt lehet a végén kellene leírnom, hogy a hatalmas szerelem, amit a sorozat iránt éreztem/érzek az a harmadik és a negyedik évaddal csúcsosodott ki. Tudom itt az ötödik évadról kell majd írnom, és nagyon sok pozitív dolog ellenére valahogy úgy érzem, hogy az eddigieket nem tudta felülírni. A harmadik és a negyedik évad az etalon, és még mindig könnyeket eresztek a harmadik évad végétől, vagy még mindig nagyon örülök annak, hogy a negyedik évad végén megtörtént a nagy előrelépés. Az ötödik évadról hosszabban pedig a tovább után olvashat mindenki.



Egy nagyon hosszú, meleg, és nagyon száraz időszak után ismét itt egy évad a Lányokról. Azzal kell kezdenem, és tudom, ezt lehet a végén kellene leírnom, hogy a hatalmas szerelem, amit a sorozat iránt éreztem/érzek az a harmadik és a negyedik évaddal csúcsosodott ki. Tudom itt az ötödik évadról kell majd írnom, és nagyon sok pozitív dolog ellenére valahogy úgy érzem, hogy az eddigieket nem tudta felülírni. A harmadik és a negyedik évad az etalon, és még mindig könnyeket eresztek a harmadik évad végétől, vagy még mindig nagyon örülök annak, hogy a negyedik évad végén megtörtént a nagy előrelépés. Az ötödik évadról hosszabban a kép alatt.
 

 
Hol is tartunk? A Szitakötő fogadónak most volt a próba-megnyitója. Luke elhívta randira Lorelai-t, és megvolt az első csók is. Rory pedig lefeküdt Dean barátunkkal, aki még mindig nem szimpatikus, hogy is lehetne az? A helyzet nem egyszerű, hiszen Dean házas, ettől függetlenül Rory a nagy szerelme. Mennyire nem örültem én ennek a negyedik évad végén. Az ötödik évad pedig, nagy örömünkre ott kezdődik, hogy a korábban leírt eseményt mutatja be a fiatalok oldaláról. Hazaér Lorelai, rájön, hogy mit csináltak otthon a gyerekek, illetve jól összeveszik Roryval, aki ennek hatására is úgy dönt, hogy Emily-vel elmegy két hónapra Európába. Luke-nak szintén távoznia kell, testvére lesérül, ezért több hétre távol marad, és csak reménykedni tud abban, hogy Lorelai megvárja majd. Hosszas bevezetés. De a fő szálak megvannak. Lorelai és Rory rosszba vannak, nagymama még mindig külön van Richard-tól, Luke szerelmes, és szeretné ezt a kapcsolatot.

A mellék, vagy már főszereplők sem sokat változtak. Lane és a banda a régi, sőt talán több szerepet is kapnak mint eddig. Paris ismét hozza a formáját, de nélküle nagyon szegények lennénk. És az évad során több szereplő is bekapcsolódik majd a történetbe. Jön Luke testvére, illetve annak férje. Megismerkedünk Lane bandájával, ő is kap egy komolyabb szálat a sztoriban. És ami talán a legfontosabb, belép a sorozatba Logan is, aki majd Rory életében játszik nagy és fontos szerepet.

Rögtön az elején azért nem hagynak sokat szenvedni minket, a korábban felvetett problémákra meg is kapjuk a válaszokat. Rory és Lorelai természetesen kibékülnek, megjön Luke is, és a maga módján ismerkedik. Kiderül Dean félrelépése. És már most tudni vélte szerintem mindenki, hogy na akkor ismét belecsapunk ebbe a kapcsolatba, amitől kirázott a hideg. Ez a Dean gyerek nagyon nem szimpatikus, nem tudom hányszor fogom ezt még leírni. Mivel nem nagyon akarok megint minden részről hosszú sorokat írni, így maradnak azok a dolgok, amik így most hirtelen eszembe jutnak. A Luke és Lorelai kapcsolat nagyon jól alakul, és az első randin megtudjuk, hogy Luke mióta várt is erre, illetve, hogy azért tud ő viselkedni ha akar. Nagyon jó páros, és tényleg összeillenek. Az elején titokba akarják tartani a dolgokat, de egy jól sikerült éjszaka után mindenki látja Lorelai-t Luke imádott ingébe, és onnantól kezdve mindenki számára tiszta a dolog. A város viszont szeretné őket szétszedni, mivel mi lesz akkor ha majd szakítanak? Taylor nagyon laza, és jó érzékkel akarja megoldani ezt a kapcsolatot. Minden jól megy, és jól is menne egészen addig, amíg Emily rá nem jön, hogy mi is történik, és ismét jól bekavar. Aminek egy szakítás a vége, de itt sem kell szerencsére sokat várnunk, a város, és jómagam szeretett párja ismét egymásra talál.

Rory és Dean szerencsétlenkednek az elején egy keveset. De nagy örömömre Logan egyre nagyobb szerepet kap Rory életében. És közelebb kerülnek egymáshoz. Logan és családja viszont nagyon jóba van a nagyszülőkkel, ha úgy vesszük egy világhoz tartoznak, ami sok problémát és ugyanakkor örömet is okoz nekik. Nem kell nagyon bemutatnom azt senkinek, ha Emily Gilmore szervezkedni kezd, márpedig ebben nagyon jó. Egy nagy party, az összes címeres ökörrel, és persze gazdag fiatal, és facér sráccal, akik csak azért jöttek, hogy felszedjék Rory-t, nagy örömére viszont, Logan megmenti mindenki elől, ami annyira jól sikerül, hogy ezzel a lendülettel még Dean-t is sikerül kirúgni. Viszont a kapcsolatuk nem igazán felhőtlen, mivel Logan csak egy barátot akar, akivel olykor együtt van, nem tartoznak egymásnak elszámolással. Ebbe Rory bele is megy, viszont rájön, hogy ez nem az ő világa, és éppen ezért ezen változtatni szeretne mindenképpen.

A két fő csaj mellett, kapunk azért elég sokat Paris magánéletéből is, és persze Lane boldogsága mellett sem mehetünk el. Sooky ismét terhes lett, kedves férjét pedig megválasztották Taylor helyére, így feje tetejére áll minden az ő életükben is. Tudom keveset írok a mellékszereplőkről, de nagyon nagy kedvencek ők is, illetve nélkülük nem lenne ennyire jó ez a sorozat, de szerintem ezt tudja vagy legalábbis sejti mindenki.

Nagy nehézségek és bukások után azért eljutunk a lezáró részekhez. Rory kap egy tök jó lehetőséget, amit Logan apja kínál fel neki. Egy komoly újságnál dolgozhat, viszont közben megkapja a fasza kis leosztást, hogy semmi nincs benne, mármint plusz, és nem lesz jó író, és emiatt lehet, hogy jobb lenne más dolgok után néznie. Ez egy hatalmas csapás életében, amit tőle szokatlan módon meg is ünnepel. Elkötnek egy hajót, aminek börtön a vége. Lorelai aggódik, de aztán megtudja, hogy miért is történt minden. Közben Sooky megszüli a gyereket, de ez annyira most nem is fontos, inkább az, hogy Lorelai tartja a lelket Rory-ban, aki utolsó vizsgájára készül. De, mint látjuk, nem igazán tud koncentrálni, megbukik, halasztani akar, és ezt Lorelai nem fogadja valami kitörő örömmel. Megkéri a szüleit, hogy segítsenek neki, de ezt a támogatást nem kapja meg. Ekkor jutunk el a lezáráshoz, amikor is Luke mellett sírja el panaszát, aki nagyon kikel magából, és leosztja a lapokat, ami nagyon imponál Lorelai-nak, és ennek hatására elhangzik az egyik legjobb mondat, illetve látjuk az egyik legjobb arcot az évad során: "Luke, would you marry me? - What?"!

Itt ér véget az ötödik évad. Nem volt a legjobb, de nagyon nagy kedvenc ez is. A csajok továbbra is félelmetesek, mármint imádom a párbeszédeket, amiket letolnak, rengeteg utalás, és nagyon komoly értekezések az élet nagy, vagy nagyon kicsi dolgairól. Ennyi rész után is azt kell mondjam, hogy van mit tanulni ezektől a lányoktól. Lehet rossz szó a tanulás, de másképp nehéz kifejezni azt, amit mondani akarok. Ez az évad is nagyon sok érzést váltott ki az emberből, és olykor azt éreztem, hogy szívén viselem bizonyos karakterek sorsát. A legütőbb embert megtudtam érteni, és amolyan harmadik barátja voltam mindenkinek. Persze voltak pillanatok amikor nagyon utáltam bizonyos szereplőket, de ez így van rendjén. Ez volt az első olyan évad, amikor a nagyszülők szerepe, olykor nagyon negatív volt. A befejező rész után azt hiszem mindenki azt érezte, amit én, ide a hatodik évad első részével. És most gondoljunk abba bele, hogy hónapokat kellene erre várni? Nos nem, másik könyvtár, három kattintás, és lehet nézni a többi részt.


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr663140234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gilmore 2008.03.18. 17:42:41

Nagyon hiányzik ez a sorozat!

Ismeretlen_73367 2008.05.04. 10:29:03

Wow! Tetszik az oldalad! Majd felnézegetek! :) (csak azért ide írom, mert ezzel a bejegyzéssel találtam Rád, és mert az összes közül ez a favorit :))

annamari 2008.05.05. 14:26:49

hali szeretném +szerezni a 6.és a 7. évadot,mert már a többi megvan naon fontos lenne... légyszi segítsetek!!!!!!!!! köszeeeeeeeeee

Ismeretlen_37501 2008.05.05. 16:42:22

Angyal, köszi! Gyere máskor is!

Ismeretlen_37501 2008.05.05. 16:43:22

Annamari: csak azt tudod megszerezni, ha jól tudom, amit viasat is leadott, gondolom torrent oldalakon fent vannak.
süti beállítások módosítása