2008.05.23. 00:04 teddike

Gossip Girl - Első évad finálé

Címkék: sorozat 2007 2008 gossip girl

A szezon elején nem nagyon tudtam hova tenni a sorozatot, megnéztem az első pár részt, aztán pihentettem kicsit. Nagyon sok olyan dolog volt benne, ami nem tetszett, de ettől függetlenül ki voltam éhezve egy olyan sorozatra, ami az OC után, az OTH mellett tini-sorozat státuszban jelenik meg, és fogyasztható. A sok klisé, közhely ellenére ez igaz rá. Meg kellett szokjuk egy kicsit azt a világot amiben itt mozogtak a szereplők, de nem biztos, hogy ez nagy problémát okozott volna.

A sorozat kicsit hasonlít a 90210-re. Szegény család, új suli, testvérpár belecsöppen a gazdagok világába. Majd jönnek a bonyodalmak. Nagyon sokáig a sorozat egy love story volt, a szegény srác évek óta szerelmes egy gazdag lányba, majd miután kiderül, hogy a külső nem minden, egymásra találnak, és nagyon sokáig úgy tűnik, hogy ők az ideális pár. Nem lennetini-sorozat , ha ez ennyire egyszerű lenne, vagy esetleg azt hinni az ember, hogy ez mindig így is marad. A világ, amiben a gazdag családok élnek nagyon közhelyes, és olyan dolgokat mutatnak be, amitől egy átlag ember a falat kaparná. Viszont ha megpróbáljuk elfogadni azt, hogy ez a világ semmivel sem különbözik a miénktől, a problémák ott is megvannak, akkor talán élvezhetjük a dolgokat.


Hét fiatal főszereplő, és a családjuk történetét bemutató sorozat a CW-n szépen kinőtte magát, persze a csatorna szintjén. Kialakult egy stabil közönsége, és ennek köszönheti, na meg annak, hogy a csatorna szereti, hogy berendelték a második évadot. Mivel itt is jött következő évad, így nem lehetett úgy befejezni az évadot, hogy minden rendben legyen. Persze az utolsó részekben kicsit megkavarták az álló vizet. Visszavettek a gazdagok túlzott életviteléből, és más dolgok kerültek elő. Ez sem volt sokkal jobb, de ha valami miatt érdemes volt nézni a sorozatot, akkor ez a pár rész volt, amivel megpróbálták, és le is zárták az évadot.

A múltban elkövetett súlyos dolgok a jelenben okoztak galibákat, és természetesen senki sem ott végezte, ahol az ember, vagy átlag néző szerette volna. Mert mit is várhatunk mi ettől? A nagy semmi mellett, talán olykor elképzeljük, hogy a jó elnyeri jutalmát, és rossz kézre kerül, és az évad során felépített párok megmaradnak. Na de akkor hol lenne a fordulat? Nem mintha itt nagy dolog történt volna. És nem is kaptunk semmi olyasmit, ami miatt bárki is várhatná a második évad első részét. Sőt, talán azt is megjegyezhetjük, hogy mondhatni vidáman váltunk el az első évadtól. Talán csak az maradt most nekünk, hogy az utolsó képeken esetleg elgondolkodjunk, és azon tűnődjünk, hogy akkor most ki kivel találja majd magát szembe.

Az első évad, és a zárás is 4/10!
A semleges "nemszeretem", "szeretem" szintet sem érte el, amit mondjuk az évad első felének köszönhet. Szerintem a második fele az évadnak már sokkal boldogabbra sikeredett néző szemmel, és ha követik ezeket a vonalakat, nem szálnak annyira el a gazdagok világának bemutatásánál, visszavesznek egy kicsit a közhelyekből, és kevésbé lesz tele klisékkel a történet, akkor szerintem a második évad simán elérhet egy 5/10 vagy nagyon jó esetben egy 6/10 is!


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr323140313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_37501 2008.05.23. 00:19:55

Nézettségeket most ide rakom inkább: Első rész: 09/19/07 - 3.50 M - 1.6 A további részek belötték maguknak a 2M és 3M közötti nézettséget, ami CW szinten jónak mondható. Záró rész: 05/19/08 - 3.00 M - 1.4
süti beállítások módosítása