2008.07.13. 13:40 teddike

My Blueberry Nights ( A távolság íze )

Címkék: film mozi 2008 my blueberry nights 5 csillag

Ne kérdezzétek, hogy kerültem a film közelébe. Talán egy hete volt a hazai mozikban a bemutatója, és úgy gondoltam, ha már láttam mindent körülötte, akkor a szereplők miatt érdemes ezt is bepróbálni. Miről is van itt szó? Egy kellemesnek mondható, de olykor nagyon lassú romantikus filmről, egy független alkotásról, amelyekbe azért sikerült elég nagy neveket meghívni. Jude Law, Rachel Weisz, Natalie Portman, Norah Jones, hogy csak párat említsek.

A történet szerint, Elizabeth (Nora Jones) betér egy étterembe, ahol a pultostól/tulajtól (Jude Law) megtudja, hogy barátja ott járt egy másik csajjal, ekkor döbben rá, hogy megcsalták, és ott akarja hagyni a kulcsot, hogy majd a barátja vigye el. Minden este betér ide, érdeklődik, hogy voltak e már a kulcsért, közbe egyre jobb barátságba kerül Jeremy-vel (Jude Law), sokat beszélgetnek, közel kerülnek egymáshoz. De egy nap Elizabeth úgy dönt, hogy elmegy szenvedései helyéről, meg akarja találni ismét önmagát, és más városokba keres munkát, és itt ismerkedik meg új emberekkel. 

A történet nem sok mindenről szól, semmi konkrét fizikai dolog, sokkal inkább emberi problémákat, sorsokat mutat be. A szenvedés, mindegy mitől, de mindenkinek az életében ott van. Nem akar a film sem áltatni, vagy valótlant bemutatni. A megcsalás, barátok, szerelmek, szülök elvesztése mind mind komoly problémaként jelenik meg a filmben. Elizabeth a film során kapcsolatba kerül Sue Lynne-el (Rachel Weisz), aki férje elől menekül, de valójában ez a menekvés sokkal komolyabb és mélyebb érzelmeket szabadít fel belőle, amikor előtérbe kerül férje esetleges elvesztése. Leslie (Natalie Portman) kártyajátékos, aki apja elől menekül, viszont mikor megtudja, hogy apja bajban van, ő is teljesen másképp viselkedik.

A film, mint mondtam olykor nagyon unalmas. Mármint inkább mondható nagyon lassúnak. Számomra nagyon fura színekkel próbál operálni. Mindegyik város más színekben pompázik, és emiatt olykor nagyon giccses az egész. 

A szereplőkről is beszéljünk kicsit, hiszen csak ők voltak a nagy húzó nevek a filmhez. Jude Law nekem még mindig nagyon szimpatikus szinész, és a kicsit zaklatott, olykor nem evilági szerepét szerintem primán hozza. Norah Jones lehet, hogy énekesnő, de egy erősen közepes szinésznőként is megállta a helyét. Natalie Portman meg Rachel Weisz pedig elég keveset szerepelt, azokat a pillanatokat viszont remekül oldották meg. Ilyen szempontból a film akár nagyon jó is lehetne.

Mennyire tetszett nekem a film? 5/10! Kellemes kikapcsolódás volt, nem tagadom, viszont sokszor kellett az órára nézni, többször vártam, hogy majd pörögnek kicsit az események. Fények nem jöttek be igazából, még ha az sokat is számított volna. A nagy nevek pedig kellett a filmben, talán így sokkal elviselhetőbb volt az egész. De részemről ennyi. Ebbe a nagy nyári popcorn felhozatalba kellett egy ilyen film is, és annak megfelelően kellően el is ringatott egy másik világban, de nem váltja meg azt.

Kellemes szórakozás lehet ez első randin, mert ha arról van szó, közben ráérünk mással is foglalkozni. A csajnak ott van Jude Law, nekünk meg minden jelenetben valaki más, na megint ki jár jól?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr913140386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása