2009.01.02. 20:51 teddike

Mozi Január

Címkék: film 2009

Még mindig nevetek a januári kínálaton. Az a helyzet, hogy most elgondolkoztam azon, hogy innen most vajon mit is tudnék választani, ha kellene bökni valamire. Biztos én vagyok nagyon rosszul tájékoztatva, vagy nem olvastam sokat a januári filmes premierekről, de egyelőre nem sok jót találok. Mint tudjátok, szokás szerint jöjjön egy kis ízelítő az előttünk álló hónapból, közbe pedig hátha megszeretünk valamit. A megszokott rend szerint, amerikai bemutatók, aztán hazai bemutatók.

Az első héten nincs semmilyen bemutató, így rögön ugorhatunk is a második péntekre (január 9). Biztos sokan fognak elmenni a mozikba és hatalmasakat röhögni (NOT) Kate Hudson és Anne Hathaway új moziján, Bride Wars. Igaz tavaly is voltak kellemes meglepetések, éppen ezért ne írjunk le semmit, de ez tipikusan csajos filmnek tűnik. A horror szerelmesei biztos örülnek neki, hogy rögön jön is egy, amit kivesézhetnek, ez pedig nem más mint a The Unborn. Ha elmennék erre a filmre, akkor azt biztos, hogy Odette Yustman miatt tenném. Ezen a héten mutatkozik be a Gran Torino nagyobb közönség előtt is, most már nem csak pár moziban, hanem országosan is nézhető lesz majd. Hasonló cípőben jár a The Reader is.

A harmadik hétvégén (január 17), csak felsorolva: My Bloody Valentine 3D, Notorious B.I.G. és a nagyobb közönség elé lép a Defiance is, amit már 2008 végén pár moziban bemutattak.

A negyedik hétvégén (január 24) már nagyobb választási lehetőségünk lesz. Jön egy családi film, a Hotel for Dogs. Folytatódik az Underworld, jön a Rise of the Lycans. Ekkor mutatják be Brendan Fraser új családi kalandját az Inkheart-ot is. De ezek helyett, mi valami másnak fogunk szurkolni. Ekkor kerül ismét mozikba a Sötét Lovag, és bízom benne, hogy lesz annyi mozirajongó, hogy átlépjen a film még egy fontos bevételi határt.

Az ötödik hétre (január 31) is jut egy horror, The Uninvited címmel. Mellé pedig jön még a Taken is. 

Így másodjára sem tudnám azt mondani, hogy hatalmas hónap előtt állunk. Egy éve a Cloverfield minden szempontból megmutatta, hogy azért ezt az időszakot is fel lehet dobni. Főleg a nagyon marketing kampány miatt lett sikeres, de legalább volt valami. Most nem nagyon tudnék ilyet mondani. 

Hazai bemutatók már sokkal jobban festenek. Köszönhetően annak is persze, hogy több film most kerül bemutatásra nálunk. Rögtön az első héten (január 1) jön a Spíler. A második héten (január 8) nézhetjük mi is a Fűrész ötödik részét. Vagy elmhetünk egy Szextúrára is. A harmadik héten (január 15) jön Az igenember, valamint A hercegnő. Negyedik héten (január 22) világpremierrel egy időben Underworld folytatás. Valamint mehetünk A szabadság útjai című Titanic 2-re is. A hónap utolsó hete (január 29) igazán izgalmas lesz. Egyrészt Csajok háborúja, Spirit - A sikító város és Volt. Valamit ekkor nézhetjük a Frost/Nixon című filmet, amit már nagyon várok.

Ezen felül majd minden héten jönnek még bejegyzések, hogy mikor mit láthatunk. Jó mozizást mindenkinek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr813140860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_104632 2009.01.03. 11:05:49

A Fűrész 5-re kíváncsi vagyok. Na meg érdekel még: The Unborn, Gran Torino, My Bloody Valentine 3D és talán Az igenember.
süti beállítások módosítása