2009.01.06. 15:32 teddike

The Curious Case of Benjamin Button

Címkék: film 2009 9 csillag benjamin button kulonos elete

Szerencsére mostanában jobbnál jobb filmek kerülnek az ember keze közé, csak attól félek ez a jó széria előbb vagy utóbb meg fog szakadni. Pedig a Slumdog után rögtön megnézni a Benjamin Button-t maga a "filmes álom". Mert igen, ez is annyira jó volt, hogy legszívesebben még most is csak nézném, és nem szeretném, hogy vége legyen. Az addig rendben van, hogy a történetet már mindenki ismerte, és ebből a szempontból nem sok újjal kecsegtetett a film, de a megvalósítás, a szereplők, a "mese" teljesen levette az embert a lábáról.

benjamin button

Igaz, sokan ismeritek, de nem árt az ismétlés: Benjamin Button mikor megszületik nem éppen egy átlagos gyerek. Csecsemő belsővel, viszont nagyon öreg külsővel jött a világra, majd ahogy teltek az évek folyamatosan fiatalodott kívülről. A film bemutatja a teljes történetet, egy nagyon szép keretbe helyezve. Megismerjük családját, barátait és bár ismerős a történet, mégis tele van nagyon szép apró meglepetésekkel, amik miatt rácsodálkozik az ember az élet fényesebb oldalára is. 

David Fincher egy nagyon szép mesét rakott elénk, mondhatni kedvenc színészével karöltve, hiszen nem most először dolgozott együtt Brad Pitt-el. Nehéz a hibákat keresni a filmben. A hossza sokak számára rémisztő lehet, de csak így lehetett elmesélni ennek a különleges embernek az életét. Akik valami rövidebb, pörgősebb filmre vágynak ne válasszak, pedig nagyon sokat veszítenek vele. A történet mellett Brad fiatalítása, illetve öregedése hatalmas munka lehetett, mármint ezt a vászonra tenni, ennyire élethűen. Mindenképpen több díjra is esélyes a film, szurkolni is fogunk neki.

Ha már Brad Pitt, akkor természetesen álljon itt Cate Blanchett neve is, akik elvarázsolják az embert. Kettőjük alakítása tökéletesre sikeredett. Mindig tudtam, hogy Brad Pitt jó színész, csak lehet nem hittem el, egészen mostanáig. Cate Blanchett pedig mint mindig, most is magával ragadja az embert. Nem szeretnék érzelgős, olykor akár már csöpögős mesélésbe átmenni, de a karakterek és a történet nagyon könnyen elcsábítja az embert. Nem is vágyhatnánk ennél jobbra, vagy szebbre. Pedig végig tudjuk, hogy mi fog történni. Látjuk a folyamatokat, hogy hova vezet a film, de mégis tátott szájjal várjuk, hogy valami esetleg más lesz. 

benjamin button

Mennyire tetszett nekem a film?! 9/10! Szeretem a hosszú filmeket, főleg akkor, ha egy ennyire tökéletes történetet ismerünk meg. Nem sok negatív dolgot tudnék kiemelni, mint ahogy nem is tettem meg. Olykor lehet kicsit unalmasnak hat, de mindig felpörög pont annyira, hogy ezeket ne is vegyük észre. Még most is több jelenet beugrik, amikre jó visszaemlékezni. Mindenképpen csak ajánlani tudom, aki teheti nézze meg.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr703140869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smile:) 2009.01.06. 18:44:15

nekem is tetszett, és még azt sem mondom h hiányzott valami belőle. hibátlan, csak az a baj h mégsem lett kedvenc, mégsem érzem h ez most nagyon megfogott. pedig tényleg nagy film:S

Ismeretlen_88448 2009.01.08. 02:39:07

Én éppen most néztem meg és éppen most írtam egy posztot arról, hogy nem tudok mit mondani. Zseniális. :)

Ismeretlen_91703 2009.01.08. 22:05:35

Eddig csak fellegekbe emelő pozitív kritikákat olvastam, úgyhogy most már nekem is muszáj lesz csekkolnom ezt a remeket:)
süti beállítások módosítása