2009.03.10. 12:28 teddike

Privileged - Évad (sorozat) finálé

Címkék: sorozat 2008 2009 privileged

Március idusán jönnek az első fecskék, akik bizony már el is köszönnek a közönségtől, lemegy az aktuális évad, és ha nagyon megtetszett a sorozat, vagy már eleve kedvencünk volt, akkor sokat várhatunk ismét a folytatásra. Hiszen hol van még a következő évad? A helyzet a Privileged kapcsán még ennél is bonyolultabb. Nem elég, hogy a CW egyik új sorozatáról beszélünk, de gyorsan tegyük is hozzá, hogy nem éppen a legnézettebbről van szó. Ehhez sok minden mellett az is közrejátszhat, hogy a csatorna a nagy kedvencei mellett, nem sok lehetőséget adott az újoncnak. A támogatottság annyiban merült ki, hogy a 90210 (szintén újonc sorozat) után rakta. Kvázi bízva abba, hogy majd a jó felvezetéssel valamit elér a sorozat.

Az első évad a 18. résszel véget ért, a folytatás pedig nagyon kérdőjeles. Először is ott van a korábban említett nézettség, ami nem a legjobb (a csatorna saját átlagához képest is alacsony), ezen kívül pedig a CW már most jó előre berendelte a futó sorozatainak jelentős részét, és elnézve azt a tényt, hogy új sorozatok is készülnek, nem sok esélyt látok arra, hogy a Privileged visszatérjen.

Privileged girls

A sorozat első évadáról is essen szó: A pilot vagy első rész, kinek hogy tetszik, nem volt éppen rossz, sőt még akár aranyosnak is mondható, mondjuk ezt a szót utálom, de most ezt kell használni. A főszereplő mellett(Joanna Garcia), egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül. Neki köszönhetően, na meg a bemutatott karakternek, sokan megszerethették a sorozatot. Még akkor is, ha egy olyan világba visz el minket (ismét), ami nem áll éppen közel hozzánk. A történetről, illetve az alapfelállásról erre olvashattok bővebben. Az azóta eltelt időben Joanna Garcia csak jobb lett, az első rész után leírt hebrencs, állandóan csacsogó viselkedése megmaradt (szerencsére). A többi szereplő, így főleg a testvérek is fejlődtek a részek alatt. Igaz még így is nagyon sekélyesnek mondható az egész, meg rengeteg klisés megoldással találkozunk, de egy tipikus limonádénak elmegy, ami pedig nehéz napokon nagyon könnyen fogyasztható. És gyorsan tegyük hozzá azt is, hogy az említett 90210-hez képest ez sokkal jobb első évadot futott szerintem. 

A befejezésről csak annyit, hogy a Privileged készítői igazából magasról tettek arra, hogy a csatorna vajon berendeli e a folytatást, ettől függetlenül beraktak egy kellemes cliffhangert a végére, amit a sorozat és a CW szintjén kell "nagynak" kezelni. Mert egyébként valahol egy elég szar és gyenge húzás volt, de ehhez valahol ez illett. Mindenesetre az utolsó rész is bizonyította, hogy a megismert karakterek elég szépen fejlődtek. Megtudtunk pár érdekes dolgot a családdal kapcsolatban. És felvázoltak egy esetleg jövőt is. De továbbra is azt kell mondjam, a sorozat rajongói fogják vissza az elvárásaikat és ne tegyenek nagy összeget a folytatásra, mert szinte biztos vagyok abban, hogy nem lesz második évad. Az első évad egészéről meg egyezzünk ki abban, hogy 6/10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr393141016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása