2009.04.16. 16:56 teddike

Vészhelyzet - Sorozat finálé

Címkék: sorozat er veszhelyzet 2008 2009

Sok mindent kellene leszögeznem az elején, de csak a fontosabbak fognak előkerülni: egyrészt nem vagyok nagy Vészhelyzet rajongó, nem követtem az utolsó évadot, mint ahogy a korábbi évadok is kimaradtak. Másrészt eddig csak magyar szinkronnal láttam részt, ebből következik, hogy sztoriban is nagyjából ott tarthatok, ahol nálunk befejezték a sorozatot. Ettől függetlenül mindenképpen meg kellett néznem, hiszen a Vészhelyzet vége, köszönhetően a 15 évadnak (is), már már sorozat-történelem. Amivel jobb tisztában lenni.

ER - Vészhelyzet

Már az évad elején tudni lehetett, hogy ez lesz az utolsó, és mint olyan, nagyon sok mindent beleraktak a készítők. Visszatértek a korábbi nagy kedvencek, így az évad során újra találkozhattunk Green dokival, vagy Ross dokival is. Visszatért Benton is, és természetesen a sorozat leghosszabb ideig állandó szereplője, Carter is jelen volt a búcsú pillanatainál. Bár nem láttam az előzményeket, de azt hiszem nagyon szép és a sorozathoz illő vég volt ez. A Vészhelyzet volt a kórházas sorozatok alapja, innen indult minden, és a sürgősségi vagy a sebészet mellett nagyon drámai helyzeteket tudtak belevinni, mint ahogy a karaktereket is elég erősen kibontották.

Az utolsó pillanatokról is írok pár szót: Carter doki megnyitotta a Carter Centert, ami fiának a nevét viseli majd (ezt a sztorit még én is vágom). Benton és korábbi munkatársai, barátai is jelen voltak a megnyitónál, mint ahogy volt felesége is. Az egész rész a "talán" -ra épült, és nekem ez tetszett a legjobban az egészben. Semminek nem lett vége, semmi sem fejeződött, csak talán véget ért. Talán rendbe jön, talán megtartom, talán lehet szó egy ebédről, talán visszajövök dolgozni és sorolhatnám.

Ezek mellett mégis a legjobb része a zárásnak az új dokik voltak, köztük Alexis Bledel karaktere is. Nem nyújtott ő sem maradandót, de ha halvány emlékeink vannak az első részekről, akkor az ő viselkedésük beleillik teljesen a képbe. Az új dokik mellett pedig Rachel Green megjelenése volt még hatalmas számomra. Nem tudom, hogy szerepelt e korábban, de pl. Carter reakciójából az derült ki, hogy nem, így a végén elhangzó mondat nekem nagyon tetszett: Dr. Green - Are You comming?

Miután véget ért a rész (a sorozat), elgondolkodtam azon, hogy esetleg előveszem a korábbi évadokat, de aztán elhessegettem ezt a gondolatot. Majd szépen lassan nálunk is vége lesz, akkor megnézem. Addig is megmarad legalább ez a kellemes élmény, amit az utolsó rész nyújtott. Pontok tekintetében ez a zárás 7/10, hangsúlyozom továbbra is, hogy előzetes ismeretek nélkül. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr893141117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása