2010.01.15. 20:38 teddike

Life Unexpected pilot – Az epizód amire nem számítottam (írta: szucsitg)

Címkék: sorozat 2009 2010 life unexpected

Bocsi a gyenge szójátékért a címben, de azt hiszem így tudnám megfogalmazni legjobban, hogy is érzek a rész megtekintése után, amit az AXN szervezett péntek délelőttre (ezúton is köszönet és maximális elismerés a gesztusért). Mivel mostanában a CW erősen mélyrepülésben van minőség szempontjából, sok tekintetben, és nagyon ráálltak a tinik kiszolgálására, akármennyire is szerettem volna elhinni, hogy végre valami megint igazán jó érkezik, nem sikerült. Pedig megvolt a bája a promó képeknek és a trailereknek, de a midseasonre való eltolás és állandó átnevezgetés rosszat sejtetett.

Tavaly számomra a legjobban várt sorozat a Privileged volt, ami végül maximális guilty pleasure-t nyújtott, és idén hiába ez volt a legvonzóbb cím, nem volt meg bennem az a „hűdenagyonvárommár” érzés. És akkor jött az üzenet az AXN-től, hogy megnézhetném premier előtt. Elmentem és nem bántam meg.

life unexpectedSőt, számomra az idei év legkellemesebb pilotja volt. Nem, nem volt tökéletes (volt benne kb. 2x3perc üresjárat), de azon kívül magával ragadott minden pillanatban és csak úgy elillant az idő. Önmagában a sztori nem a legerősebb, de kellemes azért, viszont a színészi játék az, ami hitelessé tudta tenni a történetet. Nem brillíroztak, nem játszották túl a szerepet, csak tették, amit tenni kellett és így volt a legjobb. A fényképezést és a díszletet csak dicsérni tudom, hibátlan munka.

És akkor most jön a legfontosabb, a zenék. Érezhetően sokat költöttek rá, rengeteg aláfestés, és ismertebb dalok képviseltették magukat sokféle stílusból, de mindig a helyén volt, tökéletesen megteremtve a hangulatot. Bár helyesen valószínűleg így kellene írnom: A Hangulatot, nagybetűvel. Mert ez a közeg és az egész egységessége megalkotta azt az érát, ami egyszerűen beszippantja az embert. Nem lesz világmegváltó sorozat, de van morális mondanivalója, és úgy érzem, bárki, akibe csöppnyi empátia szorult nem fogja megbánni, ha rászánja ezt a 42 percet. (És megjegyezném itt, hogy jó kezekbe került a felirat.)

life unexpectedA sztoriból nem akarok semmit ellőni, az alapkoncepciót valószínűleg mindenki tudja, aki meg nem, annak maradjon most már meglepetés. Az év pilotja nálam megérdemel 9,5/10-et, akár családi-sorozat akár nem. Így már csak annyit tudok írni, kedd reggel keresse mindenki a szokásos helyen, vagy pedig várja meg az AXN-en a magyar premiert, ami valószínűleg áprilisban esedékes (kis szerencsével márciusban).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr63141886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_37501 2010.01.15. 23:11:52

Részemről köszönet a kedvcsinálóért, biztos nézője leszek az első résznek és remélhetőleg a sorozatnak is.

sideswipe 2010.01.15. 23:16:41

Hú, most már jobban érdekel a pilot, mindenképp bepróbálom majd, azért kíváncsi vagyok mit tudnak kihozni belőle a továbbaikban! :)
süti beállítások módosítása