2010.02.26. 03:40 teddike

Ennyi volt: Past Life és The Deep End

Címkék: sorozat 2009 2010 past life the deep end

Erre járt a kasza-manó, és nem volt rest rögtön két sorozatot is magával vinni. Nem mintha bárkit is meglepett volna a döntés a csatornák részéről. De akkor is érdekes, hogy minden visszhang nélkül, csak úgy eltűnnek sorozatok a süllyesztőben. A címben szereplők két csatornához tartoznak. A The Deep End az ABC midseason próbálkozása volt, csütörtök estére, a Grey's Anatomy elé tették, de nem jártak sikerrel. Hat részt rendeltek belőle, ez a mai nappal le is ment, új évadot nem kértek, így búcsúzunk.

the deep endBár terveztem írni mindkettőről hosszabban, de most a lényeget megosztom veletek. Az előbb említett Deep End egy ügyvédes sorozat. Amolyan Grace klinika ügyvédekkel. Van öt tanonc, akik kapnak mindegyik részben különböző ügyeket, mindig párban dolgoznak, folyamatosan ismerjük meg őket, elvileg, meg kavarnak össze vissza, nem úgy, hanem úgy, tudjátok. Plusz az öt szereplőhöz jönnek még a főnökök,  rögtön hárman, illetve kapunk pár kisebb halat is, akik olykor ha arra járnak mondanak valami okosat. Mert ez a sorozat sajnos csak erről szólt. Hatalmas közhelyek vannak benne, már már falkaparóan bosszantóak. És ami ennél is rosszabb, hogy hiába van benne közel 10 állandó karakter, egyiket sem tudja az ember igazán megszeretni. Nem ismerjük meg őket, kapkodunk a szereplők között, egyikőjük sem lesz szimpatikus. Ha meg így van, minek nézze az ember? Ráadásul a történet, a dráma, esetleges izgalom is erősen hanyagolva van. Gondolkoztam azon, hogy mi lett volna akkor, ha kevesebb szereplővel futnak ennek neki, mélyebb és komolyabb jogi problémákkal? A válasz meg az, hogy erre van más sorozat, még egy tucat nem kell. Pontok tekintetében részemről 3/10, még úgy is, hogy több ismerős arc is megfordult ebben a pár részben. Talán a legjobban Matt Long-ot sajnálom, aki kiemelkedett egy kicsit ebből a bandából.

past lifeA másik kaszált sorozat, a FOX újonca volt, amely a Fringe helyén mutatkozott be. Az évad elején, illetve látva a Fringe nézettséget, lehetett aggódni, hogy mi lesz, ha a Past Life nézettebb lesz? Nos, felejtsük is, a Past Life megbukott. A maradék részeket, ha jól tudom összesen hetet, a csatorna leadja majd, aztán mennek a bánatba, így finoman. A pilotot szenvedtem csak végig. Nyomozós sorozat, egy nővel meg egy ex-rendőrrel a középpontban. Előbbi doktor, hisz a reinkarnációban, és az ehhez kapcsolódó eseteket hajtják fel. A probléma csak annyi volt, hogy 1, nyomozós sorozat 2, nem igazán érdekel a téma 3, nem is sikerült izgalmasra a felvezetés 4, a szereplők sem lettek eltalálva. 5 perc után tudtam, hogy ebből gyors kasza lesz. Pontok tekintetében ez is 3/10. Nem fog hiányozni ez sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr813142005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása