2010.03.21. 18:40 teddike

Sorozatok jövője (2009/2010)

Címkék: sorozat upfronts 2009 2010

Hasonló címmel írtam már korábban egy bejegyzést, illetve folyamatosan frissítettem, de mostanra már kicsit elvesztem a rengetegben. Itt megnézhetitek, hogy ott mire jutottunk, de a jobb tájékozódás érdekében inkább erre a bejegyzésre koncentráljunk. Főleg azért is, mert megindult a visszaszámlálás, és már csak két hónap van hátra az éves, és minden évben megrendezésre kerülő "upfronts" időszakik. Már biztos jól tudjátok, hogy ez az rendezvény-sorozat, amin a nagyobb csatornák (és a kisebbek is, csak nem ennyire sűrítve) bejelentik, hogy melyik sorozatot rendelik be a következő évadra, illetve az esetek jelentős részében az is eldől, hogy a már futó sorozatokból melyiknek lesz folytatása.

Ez az időszak mindenképpen izgalmasnak ígérkezik idén is, hiszen rengeteg új sorozat készül, nagyon sok ismert színész/nő került be a mezőnybe, így izgulhatunk egy kicsit, hogy kinek lesz új sorozata, ki lesz jövőre is képernyőn. A régiek közül pedig még mindig aggódhatunk a Chuck, V, Flashforward, One Tree Hill, Life Unexpected, Castle, Melrose Place - és még sorolhatnám sorsáért. Lesz még tehát történés a következő időszakban, éppen ezért már most írjunk fel négy dátumot. A nagyobb csatornáknál ekkor lesz, az előbb említett "upfronts":

Május 17 - NBC

Május 17 - FOX

Május 18 - ABC

Május 19 - CBS

Május 20 - The CW

Pörgős négy napra számíthatunk tehát. De igazatok van, nem kell még ennyire előre sietni. Nézzük meg a jelenlegi helyzetet, és emésszük kicsit, hogy miket kaszáltak már el, illetve mik azok, amik már biztos, hogy visszatérnek. Erre a célra készült egy hatalmas kép, ide kellene kattintani, ezen rajta lesz a legtöbb sorozat, és a színek segítenek abban, hogy milyen státuszban vannak jelenleg.

(Magyarázat a képhez, de gondolom egyértelmű: a sárga jelöli a veszélyben lévő sorozatokat, a világosabb zöld a "valószínű berendelik" kategória, míg a sötétebb zöld jelöli azokat az új sorozatokat, amik teljes első évadot kaptak. Ez persze még semmit sem jelent a jövőre nézve, mármint az utóbbi kiemelés. A kép egyébként egy - két hete készült, így a FlashForward heti visszatérése még nincs felvezetve a számokban, illetve azóta már a Smallville-t is berendelték a 10. évadra, tehát kékre vált majd a szín.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr93142096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása