2010.10.07. 15:18 teddike

Blue Bloods - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat blue bloods 2010 2011

Kezdhetném akár azzal is, hogy megköszönöm a CBS-nek, hogy egy remek kis sorozatot hozott össze, hiszen a májusi upfronts után még csak közepesen érdekesnek tartott Blue Bloods, az első rész után kellemes emlékeket hagyott bennem. Ez persze nem jelenti azt, hogy nagyon jó első részt kaptunk volna, vannak betegségei, és nehezen is bontakozik ki, vagy bontakozhat ki, de a jövőre nézne nagyon sok potenciál van benne. A korábban említett adatlapon még tévesen írtam a történetről, most már ez is egyenesbe került. Valamint akkor még az Outlaw érkezésétől féltettem a sorozatot, ezt is felejtsük el. Azt viszont ne, hogy Tom Selleck-nek köszönhetően távozott a showrunner, ami nem jelenthet feltétlenül jót hosszabb távon, meglátjuk.

blue bloods

Az előzetes történetből annyi igaz, hogy egy olyan családot kapunk, ahol generációkra visszamenőleg, rendőr volt mindenki. Kapunk 3+1 testvért, egy apukát és nagypapát, akik így vagy úgy de kötődnek a rendőrséghez illetve az igazságszolgáltatáshoz. A főbb karakter az idősebb testvér, aki nyomozóként vesz részt a történetben, és ő kap egy komolyabb esetet is, amit meg kell oldjon. Ebbe kapcsolódik be a lány testvér, aki nem „kék vérű”, a bíróságon dolgozik. A szereplők életébe egyébként azon a napon kapcsolódunk be, amikor a családból, a legkisebb testvért felavatják. Ő eredetileg nővérét követte volna, de egyik testvérének (plusz egy) halálát csak úgy tudta feldolgozni, hogy csatlakozott a rendőrséghez, aminek az apjuk a vezetője. Amellett, hogy minden testvérnek megvan a saját családja, illetve apuka és nagypapa együtt laknak, a drámát nem csak a nyomozások és életük összehozása (közös ügy, közös családi rendezvény) adja, hanem mint kiderül, a meghalt testvér belső nyomozásokat végzett, olyan rendőrök ellen, akik korruptálódtak, és valószínűleg halálát is ennek köszönheti. Ennek kapcsán keresik fel a legkisebb tesót, hogy csatlakozzon ő is ahhoz a csoporthoz, akik a rendőrségen belüli ügyek vizsgálatával foglalkoznak -> természetesen ennek lényege, hogy valamilyen szinten így a család tagjai is érintettek lesznek, főleg a kapitányként dolgozó apukára gondolok.

A szereplőket talán nem kell bemutatni, főszereplőként leginkább Donnie Wahlberg nevét emelném ki, aki a pilotban a legtöbb képernyő-időt kapta. Természetesen a nagy név, Tom Selleck, akinek a jelenléte okozott is problémákat, mint azt a bevezetésben írtam. A történettel kapcsolatban összetűzésbe került a showrunner-rel, aki ennek hatására távozott. Tom-nak nem tetszett, hogy az általa játszott karakter élete merre megy tovább, így változásokat eszközölt. A harmadik-negyedik részben fog majd kiderülni, hogy ez mit is jelent a valóságban.

A várakozási faktorral ellentétben itt kellemesen csalódtam. A színészek jók, a karakterekben van fantázia, és a történet is jó lehet –> a pilotban viszont nagyon lagymatag előzményeket kaptunk. Igaz sikerült feltérképezni a családot, és a jövőben várhatjuk a komolyabb ügyeket, de az első rész nem tartozik a legjobbak közé, csak egy nagyon jó jövőképpel csábítgat minket vissza a folytatásra. Amire vissza is fogok térni, 6/10 után érdemes adni még lehetőséget, már csak a változások miatt bekövetkezett új irányok miatt is. Ráadásul a nézettség is a sorozat mellett van. Hiába péntek, és harmadik óra, egészen sokan nézték, igaz főleg nyugdíjasok, de a 2,0 demóban még így is egészen jó eredmény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr223142821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása