2011.06.07. 21:49 teddike

Finálé: Szitkomok a színpadon

Címkék: sorozat community how i met your mother the big bang theory modern family cougar town the middle better with you 2010 2011

Az évad végére (2010/11) azt kell mondjam, hogy lemorzsolódtak a szitkomok. Eddig sem néztem nagyon sokat közülük de most tovább csökkent a létszám. Teljes évadot sikerült néznem azért így is öt szitkomból, amelyek közül az évad végére jó pár még mindig teljesen értelmetlenül van a listán. A Modern Family már többször bizonyította, hogy ha nagyon kis megingása is lenne az embernek nagyon gyorsan visszarántja a valóságba. A Cougar Town valamilyen szinten Friends pótlék lett, nem a legjobb de olykor egészen kellemes szórakozás. A The Big Bang Theory-t már főleg a korábbi évek rajongása tartja életben, na meg Kaley Cuoco de továbbra is egyre romlik a minőség. A How I Met Your Mother esetében pedig inkább nem is mondok semmit, mert a legnagyobb csoda számomra még mindig az, hogy ez a sorozat sikeres tud lenni. A még nézem lista legnagyobb kakukktojása de természetesen nagyon jó értelemben a Community ami részről része bizonyította, hogy az egyik legjobb a felhozatalból.

modern family

Természetesen a nézettek mellett voltak olyanok is amiket év közben sikerült elkoptatni. A Mike & Molly újoncként jött és jó pár részig képes volt felkelteni a figyelmemet de nem húzta sokáig. Egy idő után már nem volt poénos a helyzet és a történet sem volt képes megfogni. Az Outsourced volt talán a legfájdalmasabb veszteségem. Év közben elmúlt számomra a tűz, nem érdekelt már, lapos lett és nagyon örültem amikor kiderült a kasza. Szintén az elkezdett de évad során elhagyott sorozatok listájára iratkozott fel a Traffic Light, Breaking In, Mad Love és a Rules of Engagement is. Hiába akartam szeretni némelyiket, vagy találtam bennünk valami érdekességet, nagyon gyorsan megfeledkeztem róluk. Talán most jött el az a pillanat amikor azt kell mondani, hogy nagyon sok egy irányt képviselő sorozat van a piacon és az ember nem tud válogatni sem lassan a rengeteg átlagos szériából.

Érdekesség egyébként, hogy van három sorozat amit nagyon nehéz bárhova is helyezni. A Better With You főleg Joanna Garcia miatt volt nagy kedvenc de az évad felére itt is meghalt a lendület. A végén már örültem az ABC kaszájának és csak a finálét néztem meg ami után rá kellett jönnöm, hogy nagyon jól döntött a csatorna. A Happy Endings is hatalmas talány, pár rész után elmúlt a lendület és igazából a részek sem rendes sorrendben kerültek adásba és a satyna nézettségtől függetlenül berendelték őket a következő évadra is. A nehezen eldönthető harmadik a The Middle. Bár imádom a családot, nálam nem működnek hétről hétre.

A rusnya statisztikákat követve idén sikerült 8 szitkomot is felírni majd kihúzni a listámról. Új kedvenc nem érkezett és a meglevőek közül sem vagyok mindegyikkel elégedett de vegyük sorba őket, hogy mi is történt a finálékban:


How I Met Your Mother

Erre a sorozatra nem találok szavakat, szerintem még nem találtak ki olyan jelzőt amival az írókat és a színészeket illetni lehetne. Évek óta nem tudnak fejlődni, évadról évadra rosszabb teljesítményt nyújtanak. Egy teljesen fiatalos, lendületes csapatot ismertünk meg de kiégtek, az írókkal együtt. Húzzák itt a történetet, szarabbnál szarabb helyzeteket teremtenek, egyszerűen kínosnak érzem az évadot. A finálét meg jobbnak látom elfelejteni az utolsó jelenetekkel együtt. Értékelhetetlen ez az évad. Pont.

the big bang theory

The Big Bang Theory

Oké, itt még nem annyira veszélyes a helyzet, talán könnyebben vissza is tudnának jönni ebből a gödörből mint a HIMYM, de ezért tenni is kell valamit. A csapatban még mindig rengeteg potenciál van és Sheldon vezetésével rengeteget lehet röhögni rajtuk. Leonard továbbra is nulla, Raj kezdett felnőni most már Sheldon mellé és talán neki köszönhetjük a legjobb poénokat. Howard remek cimbora és társ a poénokban de ahogy Leonard úgy ő is ki lett herélve a barátnő érkezésével. És ezzel elérkeztünk a számomra legfájobb ponthoz. Azt még megértem, hogy nem lehet hosszú évadokat csak Penny jelenlétével levezetni, de ekkora teret nem adtam volna az új csajoknak. Kérem vissza a csak fiús estéket, a játékokat, a kajákat és folytathatnám. Talán Sheldon nője érne meg két kedvesebb mondatot de olykor ő is nagyon idegesítő volt. Nagyon félek a folytatástól, már csak azért is mert a fináléban sikerült ellőni egy elég klisés helyzetet. Most akkor még 24 rész amíg összejönnek újra. Pontok tekintetében 6/10 legyen a végére.

Cougar Town

A Cougar Town abban a kellemes helyzetben van, hogy sosem vártam sokat a sorozattól. Mindig megelégedtem azzal amit kaptam és tudtam, hogy ebben nincs sokkal több. Aztán jött egy kellemes meglepetés amikor elindultak abba az irányba, hogy ők az új Friends és szépen ki is alakították a felállást. Innentől meg azt gondolom, hogy nem sok okunk lehet panaszkodni. Egy erősen közepes szitkommal van dolgunk, de legalább abban biztosak lehetünk, hogy csak kellemesen csalódhatunk egy-egy rész alatt. A finálé viszont ezek ellenére meglepett kicsit. Nem számítottam ennyire lelkizős dupla lezárásra. Már idegesítő kezdett lenni de szerencsére időben dobtak be valami poént, hogy jobban érezzük magunkat. Az egész évad szerintem egy sima 6/10-re értékelhető a finálé lelkizős vonala miatt viszont csak 5/10. Ettől függetlenül várjuk a folytatást.

community

Modern Family, Community

Nem akarok egy gondolatot kétszer is leírni, így ez a két szitkom desszertként együtt legyen tálalva inkább. Nincs meglepetés és csalódás sem, a gyengébb részek ellenére mindkét szitkom hozott egy nagyon stabil szintet egész évben. Amíg a Community borzasztóan addiktív és rendkívül jól megtalálta a sorozatnak legmegfelelőbb korosztályt addig a Modern Family az „egyszerű de nagyszerű” elvvel elver mindent és mindenkit szerdán és olykor egész héten. Minden szempontból két nagyon jó szitkommal van dolgunk és remélhetőleg ez a jövőben is így fog maradni. Az ABC és az NBC büszke lehet magára hiszen két elég erősen csillogó ékkövet talált. Igaz a Community sosem volt könnyű helyzetben nézettség szempontjából de visszatér a következő évadra is és ennek csak örülnünk kell. A finálékról egyébként annyit röviden, hogy főleg a Modern Family volt erős, de itt sem kaptunk semmi kiugrót, csak a megszokott jó minőséget és humort. A Community esetében viszont sokkal többet vártam volna az utolsó percektől és ez elmaradt. A várakozás itt nagyobb volt a kelleténél úgy érzem. Pontok tekintetében, bár meg kell jegyeznem, hogy nagyon nehéz lenne a két sorozatot összehasonlítani mégis egy szinten mozognak nálam: 7/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr883143260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása