2011.06.30. 20:04 teddike

Pilot (2011/12): The 2-2 (CBS)

Címkék: sorozat pilot the 2 2 2011 2012

Az upfronts alatt találkozhattunk először a The 2-2 című sorozattal ami korábban Rookies címmel futott és aminek a producere Robert De Niro. A korábbi bejegyzésben foglalkoztunk várakozási faktorral, ami egyáltalán nem volt magas, valamint már az is kiderült, hogy a CBS midseasonban rakja adásba. Szintén tudni lehetett, hogy hat rendőr kerül majd a történet középpontjába akik most kezdik munkájukat a kötelékben. A felállás és a történet leírása is a Rookie Blue című sorozatra hajazott és alapvetően semmi izgalmat nem váltott ki az emberből, ha csak az nem, hogy a The Wire egyik írója Richard Price dolgozott az első részen valamint több ismerős színész is csatlakozott a sorozathoz köztük Leelee Sobieskivel és Adam Goldberggel. A visszafogott, mondhatni nulla várakozás és lelkesedés mennyire változott a pilot után, a kép alatt megtudjátok.

the 2-2 Leelee Sobieski

Még Leelee Sobieski nyelve is kevés ahhoz, hogy ne unatkozzunk.

Ha egyszerűen és röviden szeretnék fogalmazni, akkor azt kell mondjam, hogy teljesen érdektelen és unalmas volt a pilot. Semmi újat, meglepőt, izgalmasat nem hozott. Nem ettől vártam a spanyol viasz feltalálást de ha már egy teljesen ismerős és talán ezerszer látott témát próbálnak a képernyőre vinni, akkor kaphatnánk valami "extrát" ami hozza és nem kergeti a nézőt. A színészek még teljesen idegenül mozognak és a megvalósítás is teljesen szürke hasonlóan a sorozat képi világához. A helyszínünk Manhattan és az újoncok is rögtön az első napjukon a mélyvízben kezdenek de még ez sem tudja feldobni a 40 percet.

A történet középpontjában a címben is olvasható körzet áll ahol a hat főszereplőnk is megkezdi munkáját. Párba rendezve őket, kikerülnek az utcára ráadásul egy komolynak beállított bünügy és bandaháború középpontjában találják magukat. A három párral természetesen mindig történik valami, nem tudnak nem veszélyesebb helyzetbe kerülni. Az újoncok között Adam Goldberg karaktere a legídősebb és annak ellenére, hogy mint színész semmi bajom nincs vele itt borzasztóan szürke volt. Ha a folytatásban a karakterekre szeretnének építeni és elvileg ez a terv akkor elképzelhető, hogy majd szépen kinövi magát ő is, de addig egy rész alapján ez a várakozási faktornak megfelelő teljesen közepes teljesítmény minden szempontból. Kapunk egyébként a történetben magánszálat is, és természetesen egyik karakter élete sem egyszerű, de ki számított másra? Problémás háttér, nehéz családi helyzet, magány, sokkal idősebb pasi és sorolhatnám hiszen nagyon sok klisés szituációt ellőnek rögtön a kezdésben. (Az évad felépítéséről annyit, hogy minimális átívelő szállal számoljunk főleg magánéletet érintő szálakkal, az "esetek" meg jönnek majd úgy is részről részre.)

Értékelés: 4/10

Felesleges is többet írni erről a pilotról. Nem tetszett, teljesen közepes (vagy annál is gyengébb) első résszel volt dolgunk, amiben sem a színészektől sem a megvalósítástól nem kaptunk semmi pluszt vagy értékelhetőt. Robert De Niro neve egyáltalán nem elég ahhoz, hogy valami fogyasztható legyen és a korábban írt ismertebb nevek sem győztek meg arról, hogy akár a második résznek is esélyt adjak. Messze még a midseason, de legalább már most tudom, hogy ezzel a sorozattal többet nem kell foglalkoznom.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr513143269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolee 2011.07.02. 12:24:56

Köszi az írást. Meg sem kérdezem, hogy hol láttad ezt, vagy igen? :) Jönni fog a többi sorozatról is?
süti beállítások módosítása