2011.10.01. 15:39 teddike

Nézettség: az NBC és a CW nem tud pezsgőzni

Címkék: sorozat nezettseg 2011 2012

 Az idei szezon harmadik hetén is túl vagyunk, igaz a pénteki nézettségek még nem futottak be és így azt nem tudjuk meg egyelőre, hogy a Supernatural, Fringe, A Gited Man hármas mit produkált a második részre, de tőlük függetlenül jó sok statisztikánk van arra nézve, hogy miként alakult a hét. 

Ott hagytuk abba a számolást, hogy előző csütörtökön elindult a The Big Bang Theory, és nagyon magas, nagyon jó számokat hozott. Persze a minőség ettől jócskán elmaradt, de így is több mint 14 millióan követték Penny visszatérést, ráadásul 18-49 között is közel 5.0-ás demót produkált a premier. A boldogság sajnos nem terjedt át az ABC központba, ahol azt könyvelhették el, hogy a Charlie's Angels bár közel 9 millió nézőt érdekelt, 18-49 alacsony, 2,1-es demót hozott Minka  Kelly vezérletével az angyali csapat. Az X-Factor továbbra sem olyan erős, mint azt Simon szeretné és a FOX sem elégedett szerintem ezzel, még akkor is, ha egyelőre, papíron sikereket könyvelhetnek el az előző évhez képest. Ennyi "menő" sorozat megérkezése után nem meglepő, hogy a The Vampire Diaries nézettsége visszaesett kicsit, demóban az 1,2 nem éppen a legjobb eredmény, de még így is az egyik legjobb CW sorozat. A második órában Person of Interest pilot érkezett meg, egészen jó kezdő nézettséggel, a TBBT felvezetésnek is köszönhetően, 13 millió feletti össznézettséggel és 3,1-es demóval. A csütörtök másik nagyobb esését a The Secret Circle könyvelhette el, de még így is nagyon jó számokat tudott hozni (2,1M ; 0,9), egy olyan órában ahol még van X-Factor, ahova visszatért a Grey's Anatomy (10M, 4,0) és ahol az NBC még sikeresnek mondható sorozata a The Office és az újonc Whitney is futott. Utóbbi ráadásul meglepően jól, 3,2-es demót villantva.

Pénteken az is eldőlt, hogy csak a Blue Bloods (CBS) képes nagyobb létszámban megmozgatni a 18 és 49 év közöttieket (2,0). Az A Gifted Man csak 1,4-re volt képes az első órában. De még ezzel is a második helyen végzett, össznézettségben pedig magasan az első helyet vette be olyan sorozatok ellen mint a visszatérő Nikita (1,8M; 0,6) vagy a Kitchen Nightmares (3,6M ; 1,6). Elindult a Fringe új évad is, ami 1,5-ös közönségarányt ért el, és ezzel a harmadik helyre futott be 18-49. A Supernatural, követve a Nikita nem túl magas számait, 0,8-as demót produkált, össznézettségben pedig 2 millió alatt maradtak a srácok. 

Vasárnap engem leginkább az érdekelt, hogy mire lesz képes a Desperate Housewives és a Pan Am kettőse. Nos, előbbi premier nagyon elmaradt a korábban megszokott számoktól, 10 millió alatt az össznézettség, ráadásul 18-49 is csak 3,1-re volt képes. A Pan Am számai, pont a feleségeket figyelve, sokkal pozitívabban értékelhetőek. Már csak azért is, mert teljesen megtartották a felvezetést, össznézettségben pedig rá is tettek egy lapáttal az utolsó évadát kezdő, eredeti önmagára már egyáltalán nem emlékeztető született feleségekre. Nem tett jót a The Good Wife-nak a mozdulás, 2,1-es demó nem éppen a legmagasabb, a második rész eredmény majd sokat fog mutatni a CBS székházban dolgozóknak is.

A második hét végeztél, eresszük ki egy kicsit a fáradt gőzt. Rengeteg sorozat indult el két hét alatt és a java igazából csak most jön, vajon mi mennyit esett a premierhez képest? Az NBC és CW szenvedése tovább folytatódik? Milyen lesz majd a Glee és mit szól a FOX az X-Factor nem éppen nagy sikereihez? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel lehetett elkezdeni ezt a hetet, amikor is rögtön premierrel kezdtünk. Érkezett a Terra Nova és kiderülhetett, hogy miért is volt ez a nagy hype?

Bár maximálisan szorítottam a Terra Nova bukásának és a nagyon alacsony számoknak. Mikor ezek megjöttek (9M, 3,0) egy kicsit más megvilágításba került az egész sorozat, köszönhetően Donnie véleményének. A Terra Nova minősége továbbra is a béka segge alatt szerintem, a hype és a hatalmas hírverés a semmiért van kb. és ha a nézettség tovább esik, ne nagyon reménykedjünk második évadban, mert nagyon nem fogja megérni dinókkal rohangálni az erdőben. Ami miatt viszont jött ez a másik nézőpont, és ezt is érdemes leírni, megemészteni: az elmúlt éveket figyelve, a high-concept sorozatok kezdenek meghalni. Nincs szükség rájuk, nincs nézettség. És hiába jönnek a nagy nevek, a nagy ötletek, a nézőket egyszerűen nem kíváncsiak ezekre az újdonságokra. Oké, ott van az is ezekben, hogy nem a legjobb a minőség, de valahogy egyet sem sikerült pont annyira eltalálni, hogy egy kis lámpás legyen az alagút végén azok számára, akik hasonló sorozatokat szeretnének a képernyőre megálmodni. Az NBC, ABC és a FOX is sokat kísérletezett az elmúlt években és ha a Terra Nova mellett esetleg az Alcatraz is bukni fog, akkor bizony lehetünk nagy bajban.

Csak röviden: a Two and a Half Men hétfőn is nagyon jó számokat hozott, Ashton Kutcher érkezésével ismét a magasban a hétfői CBS szitkomok. A Gossip Girl nagyon alacsony számokkal nyitott (1,5M, 0,7) és a Hart of Dixie is hozta a legalacsonyabb újonc nézettséget (1,8M, 0,7). Persze itt azért én kiemelném, hogy a számok alapján többen nézték az újoncot, mint a Gossip Girlt. A The Playboy Club-tól kezdhetünk búcsút venni, nem sok értelme van a képernyőn tartani a csajokat (3,8M, 1,3). Nem úgy Castle-t, ami továbbra is nagyon jó nézettséget hoz (11,5M, 2,9). 

Kedden két újonc sorozat is biztosította magának a teljes évados szereplés lehetőségét. A New Girl második része is remek számokat hozott (9,2M, 4,4) és az Unforgettable sem esett akkorát, hogy aggódni kellene Poppy jövője miatt (12,3M, 2,5). A Glee nézettsége továbbra is a megszokottnál talán alacsonyabb (8,3M, 3,6) valamint a CW sem lehet túl boldog a 90210 (1,6M, 0,9) és Ringer (2M, 0,9) számait elnézve. Igaz legalább mindkét sorozat megállt az esésben, sőt SMG még növekedett is kicsit az előző héthez képest. 

Szerdán az X-Factor nézettsége elsőre úgy tűnt, hogy tovább esett, de a végső számok azt mutatták, hogy megközelítette a műsor a premier számait. Újoncként nyitott a Suburgatory, nagyon jó számokkal (9,8M, 3,3) és a Revenge (8,5M, 2,7) is egészen jól muzsikált a gyengébb (Happy Endings) felvezetés ellenére is. Az NBC és a CW viszont kezdhet pakolni. Előbbinél a Free Agents (3,1M, 1,0), Up All Night (5,3M, 2,1) mondhatni teljes bukta és a visszatérő Harry's Law is nagyon alacsony számokat hoz (7,4M, 1,2). 

Csütörtökön az X-Factor tovább gyengült (12,2M, 3,9). Charlie's Angels számait elnézve az ABC sem lehet valami boldog, sokat esett a sorozat a második részre (7,1M, 1,5). A CW talán elkezdhet kicsit örülni, a The Vampire Diaries és a The Secret Circle is magasabb számokat mutatott, mint egy hete. A többi sorozat szinte mind esett. A How To Be a Gentleman eleve nagyon alacsonyan nyitott (8,9M, 2,7) ami magával rántotta a Person of Interest (12,4M, 2,7) és a The Mentalist (12,7M, 2,5) nézettségét is. Bár most lehet nem értitek miért mondom ezt, hiszen magas számok ezek, ami igaz is, csak hát mindkét sorozat 3,0 feletti demóra született és az esés azért elég jelentős. Erre a napra az NBC maradt ismét a nagyon rossz oldalon, a Prime Suspect nézettségére fókuszálva csak (5,5M, 1,5). 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr233270145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása