2011.11.21. 20:14 teddike

Midseason: NBC

Címkék: sorozat nbc smash grimm awake the firm 2011 2012

Májusban, leírtam már ezerszer, papíron az NBC lett a kedvenc csatornám. Miért? Kérdeztem én is magamtól, meg gondolom sokan mások is magukban mikor ezt elmondtam/leírtam, pedig akkor a válasz baromi egyszerű volt: tetszett a The Playboy Club mögötti koncepció, jó volt a Smash a Grimm és az Awake vagy a The Firm is baromi jónak ígérkezett/ígérkezik. És akkor már foglalkoznom sem kellett a szitkomokkal, hiszen ezekkel a drámákkal bőven ellettem volna. Aztán jött a mélyrepülés, elkezdődött a szezon és most is, ahogy korábbi években, az NBC lehúzhatja magát a klotyón. 

A papíron tökéletesnek ígérkező The Playboy Club bukása a botrányosan teljesítő The Sing Off után már egy nagyon jó jel volt, hogy bizony itt gondok lesznek, persze azoknak akik aggódnak a csatorna cseppet sem okosnak mondható vezetői fizetéséért. Vállalva a hangos kacajokat, májusban azt gondoltam, hogy a The Playboy Club egy igazán ígéretes vállalkozás és sokat hozhat a konyhára. Volt benne minden, ami miatt néztem volna, de egy résszel sikerült teljesen ledönteniük az összes reményemet. Az Up All Night, Whitney és Free Agents szitkomok pedig botrányosak lettek. Ráadásul már ekkor is meglepő döntések születtek, mint pl. a teljes évados Whitney berendelés, amit azóta sem értek. De ha tovább akarunk menni, akkor van itt egy sokkal szerencsétlenebb választás is, a Harry's Law teljes évados berendelése, amire szintén nincsenek szavak. Fokozva a fokozhatatlant, előbbi, szarkupacnak is csak nagyon jóindulatúan nevezhető Kathy Bates sorozat pont a Maria Bello főszereplésével készült, kritikusok által kedvelt újonc (Prime Suspect) elkaszálásán keresztül jutott el a teljes évadig.

smash-nbc.jpg

A másik oldalon pedig ott a Grimm, ami úgy látszik menti egyelőre a csatornát (a foci mellett, de azzal ne foglalkozzunk). Az utolsó rész 1,6-os (18-49) nézettsége a csatorna eddigi számait elnézve egy csodálatos eredmény. Így a teljes első és második évad is szinte biztosra vehető. Az persze más kérdés, hogy itt a minőség sem nagyon marad el, három rész után nyugodtan mondhatom, hogy jó mesét raktak össze.

Mérlegelve az idei évadot: az újoncok közül kettő dráma bukta (The Playboy Club, Prime Suscpect) egy sziktom (Free Agents) is ment a levesbe. A visszatérő sorozatok közül, ahogy már írtam is, a Harry's Law 1,2-t hoz hétköznaponként, míg a Chuck is 1,0 alatt teljesít péntek esténként. A Parenthood még tartja magát kedden, a csütörtöki szitkomok viszont nem annyira életképesek. És ha már csütörtök este valamint szitkomok, akkor térjünk is át a midseason kínálatára.

Maradva a visszatérő sorozatoknál, a Community felett kezdett el mászkálni a kaszás. A nézettség szempontjából nagyon gyengén teljesítő, viszont _hangos_ rajongói háttérrel rendelkező szitkom egyelőre kikerült a programból. Jön a 30 Rock január 12-től, illetve átkerül csütörtök estére az Up All Nights, amit majd szintén január 12-től a The Firm fog követni. A John Grisham könyve alapján, 1993-ban bemutott a The Firm (A cég) című film (főszereplő: Tom Cruise) folytatása január 8-án mutatkozik be az NBC műsorán, rögtön dupla résszel kezdődik a történet, majd az azt követő héten csütörtökön érkezik a harmadik rész.

the-firm-nbc.jpg

Az NBC talán legnagyobb visszatérője a The Voice, február 5-én a Super Bowl után kezdi meg új évadot, majd rögtön utána, hétfőn jön is a következő rész, amit szintén egy nagyon ígéretes újonc, a Smash követ majd. Az Awake premierről még semmi hír (sajnos) valamint a Bent és a BFF sincs sehol (de ezek nem is hiányoznak).

Az NBC estéi januártól:

Hétfő: The Voice - Smash

Kedd: The Biggest Loser - Parenthood (Fashion Star 03.13-tól)

Szerda: Whitney - Are your there, Chelsea? - Rock Center with Brian Williams (wtf?!) - Law & Order: SVU

Csütörtök: 30 Rock - Parks and Recreation - The Office - Up All Night - The Firm

Péntek: Who do you think you are - Grimm - Dateline NBC

Vasárnap: Harry's Law - The Celebrity Apprentice 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr163401784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása