2011.12.05. 21:57 teddike

Jön a finálé: Terra Nova

Címkék: sorozat fox terra nova 2011 2012

Még három hét, három rész, és véget ér az évad (és az előző évad) legjobban várt sorozata. Nincs folytatás, nincs 22 részes első évad, a 13. lesz az utolsó egy jó ideig. A jelenlegi pletykák (inkább annak nevezném) szerint, érkezni fog majd a második évad. Amit azért erősen kétlek, de persze minden elképzelhető. Ahogy írtam, a legjobban várt sorozat nagyon gyengén teljesített, ami persze még nem lehetne akkora probléma, hiszen nem az a legjobb sorozat, amit a legtöbben néznek. A FOX biztosan többet várt az első évadtól, csak arra a kérdésre biztosan nem tudnának választani, hogy ezzel a minőséggel vajon mire számítottak? A dinós, múltba utazós, újrakezdős highconcept széria valójában egy nagyon szarul felépített családi dráma, amit sikerült annyira jól megírni, hogy rögtön a 9. részben dobtak egy rebootot, hogy hátha bekapcsolódnak a nézők és a végére robbantanak még egyet.

terra_nova.jpg

A nyáron látott első pilot, valamint az újraforgatott harmadik verzió nálam tökéletesen elhasalt, ettől függetlenül jó volt nézni, és nevetni, hogy mennyire nem sikerült ezt összerakniuk. Vajon ez is a hetek során egy guilty pleasure lett? Nem igazán, néztem, nem élveztem, inkább csak az jött ki belőlem, hogy jó volt örvendeni kicsit azon, hogy ez mekkora bukta. Tudjátok, én is tudom, az eddig leírtak elé ki kell raknom, hogy "saját véleményem szerint", de azért nyugodtan bevallhatja mindenki, hogy a jó minőségtől ez mérföldekre van. 

Térjünk vissza arra a bizonyos reboot jelenségre. Röviden annyi történt, hogy a 9. és a 10. részben szépen elővették az összes eddigi kérdést, és megválaszolták őket. Kiderült szinte minden, tökéletes mese lett az egész és így, ennek köszönhetően bőven elég csak most bekapcsolódni a sorozatba. A spoilereket, a válaszokat nem lövöm most itt le, de ha a pilotnál befejeztétek a sorozat követését, akkor itt most kiderült, hogy mik azok a rajzok a sziklán (tök egyszerű magyarázat ráadásul), ki Taylor fia és mit is akar valójában, illetve az is kiderül, hogy Mira mit is akar és miért küzd Taylor barátunkkal. Nem mondom, hogy a végére nem hozhatnak még be valami meglepetést, sőt, ha ezt így meglépték, hogy mindent elárultak már most, akkor a végére kaphatunk egy kellemes tűzijátékot, amit várok is egyébként. Már csak azért is, mert valamikor ennek a sorozatnak is mutatnia kellene valamit, akármit, amitől azt mondhatom, hogy a FOX fejesei minimálisan normálisak. Az persze teljesen más kérdés, hogy ha jövőre az Alcatraz és/vagy a Touch bejön a csatornának, a Terra Nova-t úgy fogják dobni, hogy öröm lesz nézni. Ekkora költségvetéssel, ilyen nézettség mellett nem éri meg fenntartani. 

(Találkozunk december 19-én, a finálé után!) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr583441175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása