2013.05.26. 19:23 teddike

Upfronts 2013: Az ABC újoncai

Címkék: sorozat abc marvel upfronts resurrection betrayal upfronts 2013 agents of shield lucky 7 mind games killer women abc upfronts 2013

Percekkel ezelőtt élesítettünk ki egy bejegyzést, melyben összefoglalva pár fontosabb gondolatot, már megosztottunk az ABC kapcsán, most itt az ideje, hogy kicsit darabjaira szedjük az újoncokat. Kezdjük azzal, hogy mit is várunk egy újonctól? A pilot üssön, aztán ennek a hullámnak a segítségével menjünk el a 10. részig mondjuk és ott kaszáljuk a sorozatot? Vagy, kapjunk nagyon erős kezdést, hogy a folytatás se engedjen el minket? Én leginkább utóbbira neveznék be, természetesen tartva azt is, hogy a nézőket, a hirdetőket és nagyjából mindenkit, az első 45 perccel lehet elkápráztatni. Az újoncok, először a drámákról, majd egy keveset a szitkomokról is, kiegészítve pár olyan megjegyzéssel, ami az #LAScreenings kapcsán jött elő.

1. Marvel's Agents of SHIELD

01_abc_drama_agentsofshield_1.jpg

Valahogy úgy tudom elképzelni a Marvel sorozat érkezését, mint amikor hirtelen beesik egy Joker a négy kettes mellé, és tudod, hogy azzal vinni fogod az adott játékot. Szóval, minden adott ahhoz, hogy Joss Whedon vezetésével egy nagyon erős újoncot kapjunk, de elnézést a pesszimizmusért, vajon Whedon mennyi időt fog a sorozat mellett tölteni? A pilot biztosan az övé, de utána, jöhet a meló a két filmmel. Természetesen egy nagyon erős név, aki ha megír pár forgatókönyvet, akkor biztos, hogy nem megyünk el a képernyők elől.

Író/Rendező/Producer: Jed Whedon, Joss Whedon, Maurissa Tancharoen

Szereplők: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Kedd, 08:00

Várakozási faktor: 8/10

Van előzetesünk is, nézzétek csak:

2. Once Upon A Time In Wonderland

Aliz Csodaországban - Once Upon A Time verzióban. Utóbbi spinoffja tehát a szeptemberben érkezik képernyőre. Ami ebben a nagyobb meglepetés, a premiert már régóta tudjuk, hogy nem vasárnap fog a képernyőre kerülni. Aki egy kicsit is követi az ABC schedule-t az elmúlt években, az nagyon jól tudja, hogy az eredeti sorozatnak vasárnap este van a premierje. Úgy látszik itt nem volt fontos, a felvezetés. Mondom ezt azért, mert aki tehát egy kicsit is követi az eseményeket, nagyon jól tudja, hogy a csütörtök első óra (itt kerül Aliz majd a képernyőre) a _kasza-óra_ az ABC számára. A Lost óta itt nem élt túl sorozat semmit. Igaz, most egy olyan sorozat kerül ide, ami Event-Series lesz, 13 rész maximum. De, rögtön jöhet a kérdés, melyik újonc kapott itt egyáltalán 13 epizódot? Az utóbbi években nem sok, sőt!

02_abc_drama_wonderland.jpg

Író/Rendező/Producer: Edward Kitsis, Adam Horowitz

Szereplők: Sophie Lowe, Michael Socha, Peter Gadiot, Emma Rigby, John Lithgow

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Csütörtök, 08:00

Várakozási faktor: 5/10

3. Lucky 7

Előzetes alapján semmit nem várnék tőle, viszont az #LAScreenings vélemények alapján érdemes lenne bepróbálni. Annyi biztos, hogy a csapat nagyon erős, a castingért felelős csapat kitett magáért és remek színészek lettek leszerződtetve. Illetve, jegyezzük meg azt is, hogy aki esetleg ismeri a The Syndicate című brit sorozatot, akkor nagyjából már otthon is érezheti magát, főleg ha szerette is az alapokat adó szériát. A történet szerint egyébként, egy benzinkútnál dolgozó csapat teljesen véletlenül megnyeri az "ötöst", amivel rengeteg problémájuk megoldódik, de természetesen, mivel van a sorozat is, jönnek a problémák.

04_abc_drama_lucky7.jpg

Író/Rendező/Producer: David Zabel, Jason Richman

Szereplők: Isiah Whitlock, Jr., Matt Long, Stephen Louis Grush, Lorraine Bruce, Anastasia Phillips, Summer Bishil, Luis Antonio Ramos, Christine Evangelista

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Kedd, 10:00

Várakozási faktor: 5/10

4. Resurrection

Korea, UK és ne felejtsük a franciákat sem. Szóval akkor honnan is jön a sorozat ötlete? Rebound? Mond ez az angol cím nektek valamit? Vagy írjam úgy, hogy Les Revenants? A hasonlóság, az előzetes alapján is simán megfigyelhető és nem véletlen. Ennek ellenére, a Resurrection, Jason Mott The Rebound könyve alapján készült. Ahogy lentebb is láthatjátok, egy Kínában ébredő gyerekkel kezdődik minden, aki több mint 30 éve tűnt el, és ennek megfelelően halottnak is hittek. Mennyire tudja felkavarni visszatérése szüleinek életét és alapjaiban mennyire rengeti meg a város valamint a vallásos emberek életét? Viszont, egy gyerek visszatérése, korábbi hasonlattal élve, még csak egy apró blöffnek számíthat egy póker játék közben. A tétet a többi visszatérő emeli majd és ezzel együtt a hasonlóságot is a korábban említett sorozattal. 

03-abc_drama_resurrection.jpg

Író/Rendező/Producer: Aaron Zelman, Brad Pitt, Jason Mott

Szereplők: Omar Epps, Devin Kelley, Frances Fisher, Kurtwood Smith, Landon Gimenez, Mark Hildreth, Matt Craven, Nicholas Gonzalez, Sam Hazeldine, Samaire Armstrong

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2014 midseason

Várakozási faktor: 6/10

5. Betrayal

Alapvetően az előzetes alapján semmit nem várnék a sorozattól. És azon is elgondolkoztam, hogy miért pont vasárnap este a Revenge után? Aztán szépen lassan összeáll a puzzle, jönnek az infók a pilotról, és kiderül, hogy ez még a végén egy erős thriller/drama lehet? Ne beszéljetek hülyeséget? Igazatok van, az viszont mindenképp biztató, hogy nem 10 évadra terveznek, sokkal inkább egyre, 13 résszel. Még egy Event-Series a képernyőn tehát, ami jelentősen befolyásolhatja az ABC évadot.

A sztori, ami lejön az első percekből, egy kapcsolati drámára utal, a valóság viszont csak az utolsó pillanatokban derül ki. Sokkal inkább lesz ez egy jogi dráma, erős karakterekkel, családdal mint sem egy romantikus töltelék széria. Nem kérdezném meg, hogy a The Good Wife mellé jön egy értékelhető kihívó, hiszen előbbi CBS sorozat sokat letett már az asztalra, de bizakodó módba kapcsolók a bevezetéshez képest. 

05_abc_drama_betrayal_1.jpg

Író/Rendező/Producer: David Zabel

Szereplők: Hannah Ware, Henry Thomas, Wendy Moniz, Chris Johnson, Braeden Lemasters, Elizabeth McLaughlin, Stuart Townsend, James Cromwell

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Vasárnap, 10:00

Várakozási faktor: 6/10

6. Mind Games

Tipikus esete annak, hogy elkezded olvasni a neveket a sorozat mellett, színészek, készítők és ott van az emberben az izgalom, hogy ezt biztos nem lehet elrontani, aztán rögtön felteszed magadnak a kérdést, a Lone Star vagy az Awake rossz volt? Nem, viszont mennyi évadot éltek meg? Évadot? Mennyi részt! Szóval, az előző két sorozat készítője, Kyle Killen még nem unja a network csatornákat, és természetesen mi sem fogjuk unni őt (remélhetőleg), viszont, az első percek alapján, már most azt gondolom, hogy nincs ebben a sorozatban pár résznél több. Pár jó ötlet, főleg az ügyekkel kapcsolatban biztos beesik majd, de ennyi. Erős pilot és csomagolhatunk is? Reméljük, hogy nem, viszont kitartás Kyle, az NBC és a FOX után, most sem jöttél jó helyre! Mondták már neked szerintem, Cable, ez a kód, a kulcs a sikeredhez.

A Mind Games sztorijának középpontjában, két testvér, akiknek problémamegoldó cége van. Amolyan Olivia Pope cég, csak más stílusban. Az előzetes szerintem tökéletesen bemutatja, hogy mennyire jó a két színész, a két karakter egymás mellett és a mellékszereplők sem "rosszak", finoman fogalmazva persze, de...és ezt a mondatot majd 2014-ben befejezzük.

06_abc_drama_mindgames.jpg

Író/Rendező/Producer: Kyle Killen

Szereplők: Steve Zahn, Christian Slater, Megalyn Echikunwoke, Cedric Sanders, Gregory Marcel, Wynn Everett

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2014 midseason

Várakozási faktor: 1/10 és 10/10 egyszerre!

7. Killer Women

Vannak dolgok, amik nem változnak! Szerintem rosszat egyik sorozatról sem írtam eddig, mindegyiket a saját kis szintemen várom is, a pilotot biztos bepróbálom minden esetben - és ebben a pillanatban beesik a Killer Women - de összedől minden, amit felépítettél. Miért van erre a sorozat szükség? Illetve, ha van, akkor miért pont az ABC gondolja azt, hogy a családi csatornára (mert ugye azok?) ők rendelik be? Azért mert Sofia Vergara az egyik producer? Nem hiszem, ellenben, minden problémám ellenére, ismerős arcok vannak a csapatban, elég csak Tricia Helferre utalnom, aki főszereplőként tér vissza a képernyőre, de vannak még mellette is ismerős arcok, cable és network sorozatokból.

Történetünk szerint, Tricia karaktere az egyetlen Texas Ranger, a női Chuck Norris, aki nő ellenére eszi az ügyeket. Nekem egyébként, csak két nagy bukás jut eszembe az elmúlt évekből, ami nagyon hasonlít erre a sorozatra, szerintem ti tudnátok mondani még párat (Chase, Prime Suspect).

07_abc_drama_killerwomen_1.jpg

Író/Rendező/Producer: Hannah Shakespeare, Sofia Vergara

Szereplők: Tricia Helfer, Marc Blucas, Alex Fernandez, Marta Milans, Michael Trucco

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2014 midseason

Várakozási faktor: 1/10

8. - 12. A szitkomok

Öt újonc érkezik majd idén, de valahogy ezek annyira hidegen hagynak, hogy nem is tudom minek írom egyáltalán ezeket a sorokat? Talán, hogy teljes legyen a kép? Igen! Vegyük elő az előző bejegyzést, ott a schedule, és rögtön láthatjuk, hogy négy szitkom jön idén, egy pedig midseason.

Nézzük az idei felhozatalt: The Goldbergs, Trophy Wife, Back In The Game, Super Fun Night - sorban haladva, kínos volt még az előzetest is nézni, a 80-as évek nekem már nem kellenek, főleg nem ilyen csomagolásban. A trailer hasonló véleményt váltott ki belőlem, de az #LAScreenings alapján az egyik legjobb szitkom lehet? Ez most komoly? Szerencsétlen elhagyott feleségek fognak rohangálni kedd este a Marvel után és a Lucky 7 előtt? Ne legyen igazam, de az előbb leírt két szitkom nem fogja kihasználni a SHIELD keménységét. A szerda valamivel már pozitívabb, anyuka beáll edzőnek, hogy felvezesse a Modern Family-t, ami után pedig jön a Super Fun Night Rebel Wilson főszereplésével.

Programming/schedule szempontjából nem igazán értem a kedd estéjüket. A MARVEL sorozat után, két szitkom, hogy jöjjön a Lucky 7. Egy akció után két család-szitkom, hogy felvezessenek egy erős drámát? Valaki majd biztos elmagyarázza nekem ezt, vagy csak simán annyira nézettek lesznek, hogy nem keresem a kérdésemre a választ, de szerintem 2014-ben már nem fogunk találkozni ezekkel az újoncokkal.

Amivel viszont biztosan fogunk, a Mixology, hiszen csak midseason-ban érkezik a képernyőre, és ha már mindenképp kedvenc kell az öt szitkom közül, akkor ez lenne az én választottam. Szerintem egy remek lehetőség van mélyen elrejtve ebbe a sorozatba, amit ha okosan kihasználnak, nagyon kellemes meglepetés is érhet minket, ennek ellenére, ezen várakozási faktoromat még mélyen jegelném.

A szitkomok esetében bár kevésbé érdekes, de a teljes képhez szükséges, felsorolnám a gyártó studio-kat is: Mixology, Trophy Wife - Disney/ABC Studios - Back in the Game - FOX - The Goldgergs - SONY - Super Fun Night - Warner.

Folytatjuk....CBS, CW, FOX, NBC

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr525319120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása