2013.05.28. 20:37 teddike

Upfronts 2013: A CW újoncai

Címkék: sorozat upfronts reign the originals the 100 cw upfronts 2013 tomorrow people

A CW összefoglaló is található az éterben, az újoncok kicsit bővebb leírása előtt érdemes átolvasni. Már csak azért is, mert a schedule alapján, könnyebben összerakható, hogy egy sorozatnak mennyi esélye van a sikerre, CW szinten persze. Amit ott is leírtam, itt is érdemes megemlíteni, a CW sem hagyta a helyén a sorozatokat, szép változások vannak. Elég csak a Supernaturalt említeni, az utóbbi éveket vándorlással tölti, csütörtök, péntek, szerda után most a kedd második órát is kipróbálja, szitkomok és NCIS LA ellen többek között. A Beauty and the Beast sem maradt csütörtökön. A legsikeresebbnek mondható sorozat, a The Vampire Diaries után is alacsony nézettséget hozott szörny a szörnyen rossz színésznővel az élén átkerül a sokkal jobban produkáló Hart of Dixie után. (Nehéz még burkoltan is beszólni a sorozatokra, hiszen gyakorlatilag mindegyik nevetségesen alacsony számokat hozott olykor-olykor - igaz, az összes sorozathoz volt szerencsém, szóval ne temessük őket természetesen.)

A felforgatott schedule egyébként sok kérdőjelet hordoz magával, kicsit komolyabban belegondolva, mennyi esélye van a The Vampire Diaries szpinoffnak kedd este? Én most azt mondanám, hogy semmi. Már csak azért sem, mert pl. ebben az órában kerül adásba a Marvel sorozat. Nem egyezne a megcélzott közönség, ebben is van valami természetesen, de ettől függetlenül nagy összegben mernék arra fogadni, hogy rögtön bukással fog indulni a The Originals. Na de, ne a felvezetésben beszéljünk az újoncokról, emeljük ki őket:

1. The Originals

Ha már ezzel elkezdtem kicsit foglalkozni, akkor jöjjön a rövidebb összefoglaló. A The Originals főszereplői a már korábban megismert vámpírok, Elijah és Klaus, valamint még jó pár ismerős arc a The Vampire Diaries világból. A helyszín New Orleans, a sztori pedig annyi, hogy Klaus-nak sikerül felcsinálni egy farkast (értitek?!) amire egyébként nulla esély volt, ezért családalapításban gondolkodik. Kicsit, sőt, nagyon nyálasnak ható sztorihoz tegyük gyorsan hozzá, hogy gyakorlatilag ebben a történetben ember nem lesz, mármint, átlagos képességgel. Csak boszorkányok, farkasok és természetesen vámpírok. Ha nagyon tetszik a Vampire Diaries, vagy pont, hogy nagyon eleged van belőle, de még mindig a vámpírokra vagy rákattanva, akkor elképzelhető, hogy ez a te sorozatod lesz.

01_cw_drama_theoriginals.jpg

Annyit még a szereplők előtt, hogy ez az egyetlen (backdoor)pilot ami nézhető. A The Vampire Diaries 20. részében (4. évad) megismerkedhettünk az új környezettel, sztorival, ha gondoljátok nézzétek meg és eldönthetitek, hogy folytatjátok szeptembertől, vagy sem.

Író/Rendező/Producer: Julie Plec

Szereplők: Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Daniella Pineda, Charles Michael Davis, Leah Pipes

Studio: Warner

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Kedd, 08:00

Várakozási faktor: 3/10

Az előzetes sem maradhat el, bár ez főleg azoknak készült, akik már láttak pár részt az eredeti sorozatból. A sok utalás ellenére, javítva kicsit korábbi gondolataimat, érdemes bepróbálni a Vampire Diaries ismerete nélkül is.

2. The Tomorrow People

Jönnek a holnap emberei, akik a 70-es évek óta érkeznek egyébként. Gondolom a CW nézői között nem nagyon van olyan aki az eredetit még gyerekként követte, így gyakorlatilag újdonság lesz ez mindenkinek, vagy sokaknak. A Warner által gyártott scifi, amellett, hogy nem az egyetlen a csatornára, olyan embereket állít a sztori középpontjába, akik valamilyen különleges képességekkel rendelkeznek. A főszereplőnk is éli teljesen átlagos középiskolás éveit, majd rájön, hogy betegségnek hitt tünetek, valójában egy hasonló képességekkel rendelkező csoportba meghívó. A cselekményt pedig a tudósok, illetve azok adják, akik üldözik a képességekkel bírókat. Ha nem lenne teljesen tiszta, amit írtam, ne csodálkozzatok feltétlenül, és inkább nálam a hiba, de annyi bizonyos, hogy előzetes alapján egy elég jól összerakott, kicsit pörgős sorozatot kapunk majd a CW-tól. Az persze majd a jövő zenéje, hogy mennyire lesz ez csak CW sorozat, vagy sikerül neki esetleg ebből a dobozból kiemelkednie kicsit.

02_cw_drama_thetomorrowpeople.jpg

 Író/Rendező/Producer: Roger Price

Szereplők: Robbie Amell, Luke Mitchell, Peyton List, Mark Pellegrino, Aaron Yoo

Studio: Warner

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Szerda, 09:00

Várakozási faktor: 6/10

A várakozási faktort magyarázandó, hogy nem annyira rosszak az alapok, plusz vannak ismerős arcok, ráadásul úgy látszik, hogy az Amell család beköltözik a CW-ra, A nagyobb testvér Arrow-ként látható. Plusz, emeljük ki, mint ismerős arc, Mark Pellegrino-t, aki a Lost óta elég nagy kedvenc.

3. The 100

Bár csak a midseasonban fog bemutatkozni, a scifi csomagban kap helyet. Az alapok itt sem eredetiek, könyv formájában már ismert a sztori, itt a lehetőség a megfilmesítésre tehát. A jövőben vagyunk, a Földön egy atomháború miatt nem lehetett tovább élni, űrhajókra menekültünk és itt próbáltunk meg túlélni. Pár évtizeddel később, egy felnövekvő, de az űrhajón csak problémákat okozó, generáció 100 tagját leküldik a Földre, hogy kiderüljön, van lehetőség a visszatérésre? A 100 fiatal még soha nem járt "nálunk", számukra minden új, míg az öregek a hajókon várják az infókat. Előzetesből minden kiderül egyébként, mármint ha kérdés merülne fel a leírtakkal kapcsolatban. Amit még annyival egészítenék ki, hogy az eddig hallottak alapján, a pilot vége egy kellemes meglepetéssel ér véget, na nem a történet szempontjából, sokkal inkább a sorozat jövőjét illetően.

03_cw_drama_the100.jpgÍró/Rendező/Producer: Kass Morgan

Szereplők: Eliza Taylor, Henry Ian Cusick, Paige Turco, Kelly Hu, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Thomas McDonell, Eli Goree, Christopher Larkin, Bob Morley

Studio: Warner

Premier: 2014 midseason

Várakozási faktor: 7/10

Nem mondom, hogy megváltja/megválthatja a világot, akár CW szinten sem, a történet nagyon ígéretes és a szereplők is egészen jó csapatot alkotnak. A pilot után talán okosabbak leszünk, bár elég messze van ez a 2014.

4. Star-Crossed

Sorban a harmadik scifi alapokra helyezett újonc, ismerős arcokkal viszont, de inkább a fiatalabb generációból. Van itt 90210 töltelék és Friday Night Lights edzőlánya is, valamint egy első hangzásra érdekesnek tűnő, de unalomba átmenő történet is. A megközelítés jó, a megvalósítás viszont már nem? Na majd kiderül. Miről is beszélek? Egy tini szerelemről így elsőre. Idegenek jönnek a Földre, egy idő után sikerül őket karanténba zárni, majd mivel csak közöttünk vannak, kezdeni kell velük valamit, a fiatalokat megpróbálják a középiskolákba elhelyezni. A korábban említett szerelem pedig itt bontakozik ki. Ha jobban belegondolok, szerencsétlen 90210 srác, itt is egy kívülálló lesz, hiszen a szegénység helyett földönkívülire cserélte az útlevelét, de a lényeg nem változott.

04_cw_drama_starcrossed.jpg

Író/Rendező/Producer: Josh Appelbaum, Gary Fleder

Szereplők: Matt Lanter, Aimee Teegarden, Grey Damon, Malese Jow, Titus Makin Jr., Natalie Hall, Greg Finley, Chelsea Gilligan

Studio: CBS Studios (+ Warner) az #LAScreenings alatt a CBS napon mutatták be, elképzelhetően ők is fogják forgalmazni.

Premier: 2014 midseason

Várakozási faktor: 5/10

Előzetes helyett csak egy jelenet, de kitalálható a sztori.

5. Reign

Vámpírok, scifi és Skócia! Hogy mi? Jöhetne nyugodtan a kérdés, és még válaszolni sem nagyon tudnék rá. Beültem volna arra a meetingre, ahol eldöntik, hogy jöjjön a The Originals, a három scifi sorozat és egy kosztümös a skót, francia barátságról és Stuart Máriával. Nem sok értelme van egyébként itt tovább időzni. Jön csütörtökre, szeptembertől, a The Vampire Diaries után (nem értem a premier időpontját sem), és meglátjuk mit kapunk, azon kívül, hogy szerelmi háromszög és összeesküvés kerül az asztalra.

05_cw_drama_Reign.jpg

Író/Rendező/Producer: Laurie McCarthy, Frank Siracusa, John Weber

Szereplők: Adelaide Kane, Toby Regbo, Torrance Coombs, Caitlin Stasey, Celina Sinden, Anna Popplewell, Jenessa Grant, Alan Van Sprang, Megan Follows

Studio: CBS Studios (+ Warner) a CBS napon lett bemutatva a sorozat, elképzelhetően ezt a sorozatot is a CBS Studios forgalmazza majd

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Csütörtök, 09:00

Várakozási faktor: 1/10

ABC, CBS, és CW után....folytatjuk hamarosan: FOX, NBC

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr815331072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása