2013.05.27. 21:40 teddike

Upfronts 2013: CW

Címkék: sorozat cw upfronts cw upfronts 2013

Korábban: ABC (ABC újoncai), CBS (CBS újoncai) - CW 2011, CW 2012

A CW annak ellenére, hogy elég gyenge évet zárt, önmagához képest is, a végére tartogatott azért pár meglepetést, programming szempontból. Ráadásul két nagy kedvenctől megváltak, a Gossip Girl még az év elején, a 90210 pedig májusban köszönt el talán örökre a közönségtől. A meglepetések, visszatér a Nikita, igaz csak 6 résszel és csak midseasonra, de megkapja a rendes befejezés lehetőségét. A másik csoda, mert ez tényleg az, a The Carrie Diaries folytatása, jöhet a második évad szeptembertől, egy hosszabb évaddal gondolom.

Ha elkezdjük elemezni kicsit a CW sorozatait az utóbbi évekből, akkor kijönnek szépen a trendek: csöpögtünk a gazdagok világában, akcióztunk, jött a misztikum és ezzel együtt a vámpírok és boszorkányok kora, majd szépen lassan átmegyünk idén a scifi irányába, és a jövőbe. Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, elnézve az újoncokat, hogy egy újabb időszak kezdődik. Kezdünk kinőni a vámpíros történetekből, a jövőben játszódó Hunger Games szintű képi világ és megvalósítások veszik át a helyüket, egy kis túlzással, a hősökkel együtt.

Újoncok: The Originals, The Tomorrow People, Reign, The 100, Star-Crossed

Visszatérők: Arrow, Beauty and the Beast, The Carrie Diaries, Hart of Dixie, Nikita, Supernatural, The Vampire Diaries - America's Next Top Model

Nem visszatérők: Gossip Girl, 90210, Cult, Emily Owens MD

A schedule előtt, ne lepődjetek meg, hogy csak ennyi sorozatot soroltam fel. A CW, a primetime idősávból összesen kettő órát tölt ki a network csatornák világában, valamint hétvégén se keressük a műsorújságban a CW kínálatát.

cw_schedule_2013.jpg

Kattintsatok bátran a képre, az excel-ben összerakott és leszűrt táblázat pontosan megmutatja, hogy mit és mikor várhatunk a CW-tól. Három újonc kezdi meg a menetelést szeptemberben, és ahogy az ABC kapcsán is megemlítettük, a The Vampire Diaries spinoff itt sem egy estére került az eredeti sorozattal. A midseasonra is marad premier, a Nikita mellett a képernyőre kerül a The 100 és a Star-Crossed is.

Az inkább digitális platformokon sikeres csatorna szeptembertől tehát így kezdi meg a menetelést. A scifi vonal elég erős lehet egyébként, az előzetesek és az első vélemények egészen biztatóak, de erről később még beszélünk. Ami viszont érdekes lehet, hogy a többi csatornához képest mennyire fog jobban lemaradni a CW, már csak az event programming kihagyása miatt is?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr295321250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása