2013.06.03. 22:10 teddike

Upfronts 2013: A FOX újoncai

Címkék: sorozat fox upfronts rake sleepy hollow almost human fox upfronts 2013

A FOX leírásnál azt gondolom érintettünk minden olyan témát, amit a csatorna kapcsán, nagyon röviden, érdemes lenne. Gondoljunk itt csak arra, hogy ismét bevállalós (?) sorozatok, egy új JJ Abrams valamint nem egy event-series. Ez minden, ugye? Ja, nem, romló American Idol nézettség, illetve csökkenő X Factor rajongás. Így már talán teljesebb a kép, de nem azért vagyunk itt, hogy csak rosszat mondjunk a csatornáról, jönnek az újoncok és még az is lehet, hogy nem kell mindegyiktől rögtön egy évad után elköszönni.

Ahogy írtam, menjünk valamennyire időrendi sorrendben, első körben, szeptemberben indul a...:

1. Sleepy Hollow

Amellett, hogy a FOX leírásnál szépen elírtam a címét a schedule-ban, rögtön jegyezzük meg, hogy az időpont viszont helyes, hétfőn, a második órában fog kezdeni, egy Bones felvezetéssel. Kinek jött ez eddig be? Nos, senkinek, viszont, mindig érdemes reménykedni, plusz jegyezzük meg azt is, hogy az előzetes vélemények alapján, nagyon jól sikerült a kezdés. Igen, ezen még én is meglepődtem, két forintot nem tettem volna arra, hogy ez bárkinek is tetszeni fog, de tévedni emberi dolog és jó érzés is egyben. A lényeg, hogy Rebound szintű feltámadásnak leszünk itt is tanúi. Csak itt 250 évvel később tér magához Crane, aki az Álmosvölgyben az apokalipszis egyik lovasa ellen veszi fel a harcot egy rendőrrel. Jó ki sztori, hangzatos és még poénkodni is tudnak jó pénzért a készítők (előzetest csekkoljátok).

01_fox_drama_sleepy_hollow.jpg

Író/Rendező/Producer: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Phillip Iscove, Len Wiseman

Szereplők: Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Richard Cetrone

Studio: FOX

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Hétfő, 09:00

Várakozási faktor: Eredetileg 4/10 - könnyen meggyőztek, hogy kicsit jobban várjam, szóval: 7/10

A végére jöjjön az előzetes:

2. Almost Human

Szinte biztosra veszem, hogy a legjobban/legtöbben a Bad Robot égisze alatt gyártott JJ Abrams sorozatot várják. Nem lógok ki a sorból egyébként, én is szeretném megnézni az első részt, de annyira tökéletesen mű-high-concept jegyeket hordoz magán, nem lennék meglepve, hogy ha csalódás lenne, vagy éppenséggel a folytatás, pár rész után, unalomba menne át. Heti egy eset? Minimális átívelés? Jövő? Láttuk már nem egyszer, mitől lesz ez mégis több? Talán mert JJ és a Bad Robot áll a dolgok mögött? Ez ma jól hangzik, de holnap lehet, ahogy sokszor bebizonyosodott, kevés lesz.

A novemberben, hétfő estére érkező újonc nem kisebb szereppel lett megáldva, mint bizonyítani, érdemes még a FOX-ra drámákat is gyártani, valamint menteni kell a Sleepy Hollow-val a hétfőt. Én legalábbis ezt látom most ebben, ha még novemberben lesz Álmosvölgy, akkor ez egy bitang erős páros lesz, de addig még, nagyon (nagyon) sok víz lefolyik még. Senki kedvét nem akarom elvenni egyébként, de amellett, hogy tisztes iparosmunkát fogunk az arcunkba kapni, többet nem várok. És azért legyünk őszinték magunkkal, a minimális elvárásunk az, hogy nagyon profi legyen a kezdés, ami ennél kevesebb, már csalódás és megy is a zúzdába a sorozat.

02_fox_drama_almosthuman.jpg

Író/Rendező/Producer: J. H. Wyman

Szereplők: Karl Urban, Lili Taylor, Mackenzie Crook, Michael Ealy, Michael Irby, Minka Kelly

Studio: Warner

Premier: 2013 ősz (november) - Hétfő, 08:00

Várakozási faktor: 6/10

3. Rake

Újabb jogi dráma, nagyon erős karakter a középpontban. Önpusztítás, poénok, de inkább Californication szinten, hogyan tudja valaki elcseszni valaki az életét. Ez a Rake, jól összefoglaltam? Nem biztos, már csak azért sem mert Greg Kinnear, írhatok bármit, valószínűleg simán elvinné a sorozatot. A kérdés csak az most, hogy ez elég lesz, kell még egy one-man-show? Meglátjuk, mindenesetre a jogi sorozatok mostanában "csak" a The Good WIfe-nak jött be. A Firm, vagy Defenders nem tartottak sokáig és a Rake esetében sem érdemes sok évre tervezni. Bár, ha kicsit javul az X Factor és jó felvezető műsor lesz, midseason-ban lehet esélye egy második évadra.

03_fox_drama_rake.jpg

Író/Rendező/Producer: Peter Duncan

Szereplők: Greg Kinnear, John Ortiz, Necar Zadegan, Bojana Novakovic, Tara Summers, Miranda Otto, Ian Colletti

Studio: SONY

Premier: 2014 midseason

Várakozási faktor: 5/10

4. Gang Related

Kemény zsaruk, bandák, árulás, család és elsőre jó arcok - a Gang Related pár jellemzője, és ne felejtsük, Terry O'Quinn. Igen, miatta bepróbálnék szinte bármit, ismerjük el, nagyon sokat tett ő le asztalra, és akkor még nem is jön ki belőlem annyira a Lost rajongás, ha csak ennyit mondok. Mellette vannak még ismerős arcok és egy eléggé komplikált sztori is. Nagyon sikeres zsaruval, bizonytalansággal a rendőrség és a banda között, valamint egy lelőtt társsal a középpontban. Elsőre egyébként Chicago Code, Southland utánérzésem van, de remélem ez változni fog, és a saját lábán megálló újonccal lesz dolgunk. 

04_fox_drama_gangrelated.jpg

Író/Rendező/Producer: Chris Morgan

Szereplők: Ramon Rodriguez, Rza, Jay Hernandez, Sung Kang, Inbar Lavi, Cliff Curtis, Shantel VanSanten

Studio: FOX

Premier: 2014 Tavasz - Május

Várakozási faktor: 7/10

5.- 6. Event series: 24: Live Another Day, Wayward Pines

Sokat nem szeretnék, nem is tudnék írni (na jó, de) a két sorozatról, elégedjünk meg annyival, hogy Jack Bauer feltámad és visszatér a képernyőre, 2014 májusában, és gyakorlatilag egész nyáron ott lesz. Mint írtam, itt érvényesül a leginkább a gondolat, hogy teljes, éves szezonnal számolnak majd, főleg a FOX-nál. A Wayward Pines M. Night Shyamalan munkáját dícséri, főleg ha jó lesz. A sorozat főszereplője Matt Dillon lett egyébként, rajta kívül másokról még nem nagyon tudunk. A premier itt is 2014 nyarára fog esni.

7. - 12. Szitkomok

Egy újabb csatorna, ahol tömegével érkeznek a szitkomok. Konkrétan öt újonccal találkozhatunk majd és híres-neves arcokkal, mint pl. Seth Green, Christopher Meloni vagy éppen Andy Samberg. A két szélső név már idén szeptemberben, a keddi első órában a képernyőre kerül. Érkezik a Dads és a Brooklyn Nine-Nine. Midseason pedig a maradék, mint pl. az Enlisted és a Surviving Jack. Az Us & Them mellett kicsit elidőznék a többiekhez képest, a főszereplő miatt egy mondatra. Rory Gilmor, Alexis Bledel visszatér a képernyőre aminek én rendkívül örülök, hiszen nagy kedvencem volt, meglátjuk időközben mennyit változott, és én is mennyire nőttem fel (ha ez számít egyáltalán).

Kapunk egy animációt Murder Police címmel, valamint Gordon Ramsey a gyerekeket is beveti, érkezik a Junior Masterchef a konyhára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr475342649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása