2013.05.29. 21:25 teddike

Upfronts 2013: FOX

Címkék: sorozat fox upfronts fox upfronts 2013

Korábban: CW (CW újoncai), ABC (ABC újoncai), CBS (CBS újoncai) - FOX 2012, FOX 2011

Az évad legnagyobb vesztese? Mondhatjuk egészen nyugodtan, főleg akkor, ha már ők is mondják. A FOX upfronts prezentációja volt a legbeszédesebb egyébként. Na nem azért mert bevallották volna, hogy szar évet zártak, sokkal inkább azért, mert nevetséges módon próbálták megmagyarázni az éves bizonyítványt. Igen, nem mi vagyunk a legnézettebb csatorna (18-49), de a Following egy részét több mint 17 millióan látták - ez pl. egy nagyon jó hasonlat arra, hogy miért is volt ciki ez a 1,5 óra. Mesélem közbe mi a gond ezzel a kijelentéssel: nincs egyértelmű siker idén, a Following legalább nem bukás és kap egy második évadot (aláírom egyébként, voltak jó részek), az American Idol soha nem látott mélységben, az X-Factor pedig egyszerűn nem kell az amerikai közönségnek, tovább csökkent itt is a nézettség. Ezek vezettek oda egyébként, hogy a papíron legfontosabb korosztályban bukták a nézettségi versenyt.

A mérleg másik oldala, dicsérjük is meg őket kicsit. A FOX évek óta határozottan tör a digitális platformokon előre. Az összes tartalom, amit gyártanak, vagy megvesznek, gyakorlatilag 0-24 streamelhető, megvásárolható, nézhető. Talán a FOX ismerte fel először, hogy, a klasszikus, ülj 8-kor a kanapéra és csak két óra múlva álljál fel modell egyszer becsődöl. A CBS és/vagy a cable csatornák nézettsége kicsit másról árulkodik azért, de tegyük hozzá őszintén, van abban valami, amit a FOX gondol. Ráadásul, a saját tartalmaik népszerűsítésére, a Twitterrel kötött szerződésük még jól jöhet a következő évadban.

És ha már a jövő, a FOX hangsúlyozta idén a leginkább, hogy a szeptembertől májusig tartó évadnak vége. Menni kell nyárra, eljött az Event-Series korszak, folyamatos premierekkel, nem egyszerre a darálóban mindent. Lesz szeptemberben, novemberben, majd februárban és májusban is új cím. Kellenek a hirdetők és befektetők egész évben. Bár középszernek hangzik, érdemes megfogalmazni azt a gondolatot is, hogy miért csodálkozik a network, ha éveken keresztül átadták a helyet nyárra a cable csatornáknak? Jobbnál jobb sorozatok, magas nézettség, és most meglepődés, hogy ezeket a számokat novemberben és februárban is tudják hozni? Szerezzük vissza a nézőket, gondolhatja a FOX, amire a legjobb példa talán a 24 visszahozása. Jack Bauer nem szeptemberben, májusban kerül a képernyőre és gyakorlatilag egész nyáron ott lesz. Az egyik legjobb döntés, amit a FOX hozhatott szerintem.

A következő évadban, 13 új műsor, animációval, reality-vel, drámával és több szitkommal, nézzétek csak:

Újoncok (dráma, szitkom): Almost Human, Sleepy Hollow, Gang Related, Rake - Brooklyn Nine-Nine, Enlisted, Dads, Surviving Jack, Us & Them - Murder Police (animáció) - Junior MasterChef (reality) - Wayward Pines, 24

Visszatérők: Bones, The Following, Glee (összesen három dráma) - The Mindy Project, New Girl, Raising Hope (három szitkommal) - American Dad, Bob's Burger, Family Guy, The Simpsons, The Cleveland Show (öt anime-vel, utóbbi még nem biztos egyébként) - Hell's Kitchen, Masterchef, American Idol, The X Factor

Nem visszatérők: Fringe, Touch, The Mob Doctor - Ben & Kate - Cops

Idén sok sport lesz a FOX közvetítésében, a baseball és a szombat este mellett, náluk lesz a New York-ban megrendezendő Super Bowl is, amire már most nagy erőkkel készülnek. A sorozat, ami megkapta a megtisztelő SB utáni helyet, a New Girl, valamint az egyik sikeresebb szitkom, ami az évad elején fog kiderülni.

A schedule-ről még annyit, hogy történt pár változás ismét. A Bones még felvezeti szeptembertől a Sleepy Hollow-t, majd megy át péntekre. Novembertől pedig az Almost Human jön hétfőre, a Sleepy Hollow elé, a The Following pedig a második óra bérlője midseason-ban. Ezt a napot dicsérjük meg azért, a Bones után talán a legerősebb napjuk lesz tartalom szempontjából. A többi kiderül a képről, kattintsatok bátran:

fox_schedule_2013.jpg

A két event-series majd csak 2014-ben kerülhet képernyőre, addig ne nagyon várjuk őket. Az újoncokat és a schedule-t elnézve egyébként, talán itt is kijelenthető, hogy erősebb tartalommal vágnak neki a következő évadnak. Mondom ezt úgy, hogy ha lehetőségem lenne, kedd, szerda egyáltalán nem nézném őket, csütörtökön is csak a második órára, a Rake-re kapcsolnék át maximum.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr815332825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása