2013.06.23. 19:36 teddike

Upfronts 2013: Az NBC újoncai

Címkék: sorozat crisis upfronts ironside the blacklist nbc upfronts 2013

Korábban, az NBC Upfronts leírásánál, nem nagyon volt lehetőség kifejteni bővebben, de a házi szavazás és a külföldi értékelések alapján az évad két, talán három, legjobban várt sorozata a pávás csatornára érkezik. Gondoltuk volna ezt korábban? A válasz helyett, a The Blacklist egyértelműen a legerősebb és legjobb véleményekkel térhetett haza, bizonyítva most azt, hogy nem volt véletlen a hétfő estére való berakása. Mellette jön még az Ironside, ami bár előzetesek alapján nulla érdekességet tartalmaz (nekem), a vélemények alapján a pilot kellemes meglepetés. A Crisis pedig, bár midseason szintén a kellemes meglepetés kategória. Gillian Anderson visszatérését ünnepelhetjük, most már hivatalosan is? Menjünk sorban...:

1. The Blacklist

Mit tudunk eddig a sorozatról, foglaljuk össze: James Spader - ez a név már bőven eleget kell mondjon ahhoz, hogy várjuk a sorozatot, de lépjünk tovább - The Voice felvezetés - a Revolution is kapott egy második évadot, hatalmas, a csatorna nézettségéhez mérten, siker volt - dráma, krimi, thriller, akció, karakter(ek) - minden ami egy sorozatot naggyá tehet. További álmodozás helyett, térjünk vissza a földre kicsit. Ismert arcok a csapatban, remek lehetőség a történetben, kiemelt figyelem és a legjobb időpont schedule szempontjából. Tegyük fel magunknak a kérdést, amit én a Lost óta folyamatosan ismételgetek, mi van akkor, ha megtaláltuk A jövő sorozatát?

01_nbc_the_blacklist.jpg

Író/Rendező/Producer: Jon Bokenkamp

Szereplők: James Spader, Megan Boone, Harry Lennix, Diego Klattenhoff, Ryan Eggold, Ilfenesh Hadera

Studio: SONY

Premier: Szeptember 23, 2013 - Hétfő, 10:00

Várakozási faktor: 9/10

A történetről minden az előzetesben, és biztos forrásból tudom, nem ennyi a pilot, szóval nem kell azzal foglalkozni, hogy az első részben biztos mindent ellőttek, mert nem:

2. Ironside

Mikor először olvastam a tervekről, rögtön arra gondoltam, hogy szerencsétlen Blair Underwood nem akarhatja, hogy 8 évig (House) egy kerekesszékben nyomozzon. Elnézést ezért a gondolatért így utólag is, de jobbra akkor még nem futotta. Az első képek és a teljes csapat láttán viszont azt kell mondjam, hogy a végeredmény egészen ígéretes is lehet akár. Kicsit ellentmondok saját magamnak, lehetséges, a nyomozós sorozatok világában nehéz újat mutatni, viszont a remény most is ott van, nézzetek rá a csapatra. Ráadásul az NBC egy meglepően jól teljesítő időpontra rakta, szerdán okozhat meglepetést a CSI és a Nashville ellen.

02_nbc_ironside.jpg

Író/Rendező/Producer: Michael Caleo

Szereplők: Blair Underwood, Kenneth Choi, Brent Sexton, Pablo Schreiber, Spencer Grammer, Neal Bledsoe

Studio: NBC Universal

Premier: 2013 ősz (szeptember) - szerda, 10:00

Várakozási faktor: 7/10

Előzetes is van, indavideo aktuális leállása miatt, sajnos csak youtube beágyazás, reméljük megmarad sokáig:

3. Crisis

A bevezetőben írtam, hogy Gillian Anderson visszatérése. Bár láttuk nagyon sok BBC sorozatban, ott a The Fall, és persze a Hannibal-ban is kapott 4 részt, a Crisis lehet a nagy visszatérés. Az előzetes, a készítő, a szereplők, minden biztató, még a sztori is. Ha nagyon negatívat kellene mondanom, akkor Rachael Taylor neve ugorna ki a kalapból. Charlie angyalai, 666 Park Avenue, jónak ígérkező majd elkaszált újoncok, 8-13 résszel - ez Rachael eddigi pályafutása. Ha a Crisis menni fog, akkor semmi nem menti meg attól, hogy megbélyegezzük. Az viszont dicséretes, hogy két nagynak mondható bukás után, az ügynöke rögtön a harmadik évben is főszerepet intéz neki. Vissza a Crisis-hez, elrabolnak pár gyereket, akiktől egy nemzet sorsa függ. Miért is? Elnökök, az Elnök, szenátorok, nagy vállalkozások vezetőinek a gyerekei kerülnek fogságba. FBI, összeesküvős, high-concept, midseason és összefüggő történet. Utóbbi jelzőt, direkt a végére hagytam, meglátjuk mit hoz ez a csatornának. 

03_nbc_crisis.jpg

Író/Rendező/Producer: Rand Ravich 

Szereplők: Lance Gross, Rachael Taylor, Gillian Anderson, Michael Beach, Max Martini, James Lafferty, Dermot Mulroney, Halston Sage, Stevie Lynn Jones, Max Schneider, Joshua Erenberg

Studio: FOX

Premier: 2014 midseason

Várakozási faktor: 7/10

Van itt is előzetesünk, youtube sajnos, reméljük sokáig marad:

4. - 8. - Drámák - Event-series csomag

Amolyan, a "maradék" csomagot is kaphatta volna a Believe, Chicago PD és a The Night Shift, na nem azért mert nem lennének nagyon ígéretesek (nem mindegyik az sajnos), sokkal inkább azért, mert azt gondolom, az első három lesz az igazán kiemelkedő a NBC életében (később, jövőre, beszéljünk majd erről, lehet nem lesz igazam). A Believe annak ellenére ebben a csomagban van, hogy az előzetes alapján nagyon tetszik a koncepció és a történet is. A Touch is kedvenc volt mondjuk, de ott pár rész után elveszítették az érdeklődésemet, meglátjuk itt mi lesz. A Chicago PD, a Chicago Fire spinoff, egy-két részre biztos jó lesz, de teljes évaddal? Nem hiszem. A The Night Shift pedig, inkább nem mondanék semmit, majd ha lesz hivatalos előzetes, meglátjuk. Addig legalább él a remény, hogy hátha kapunk egy új és jó orvosos sorozatot.

Event-series csomag: Ezekről a sorozatokról, próbálkozásokról nagyon sokat beszéltünk idén, az NBC sem marad ki a sorból, elég csak az idén, ma este elinduló Crossing Lines-ra gondolni. Két 10 részes újonc, Dracula a Tudorok fejével, valamint a Crossbones, John Malkovich főszereplésével. Mindkét újonc péntek estére érkezik, elsőként Dracula-val. És ha már Dracula, bár biztosan tudjátok, itt volt/van Magyarországon a forgatás. Jó pár hetet töltöttek nálunk, készül a 10 rész. Nem csak, de főleg Jonathan Rhys Meyers miatt egy próbát megér mindenképp.

9. - 14. - Szitkomok

Az NBC továbbra is keresi A szitkomot, nem szeretek mindig ezzel dobálózni, de tény, egy Friends szintű komédiát nem lehet minden bokorban találni. Idén esetleg? Nem hiszem, de reménykedjünk. A felhozatal, ha csak a neveket, főszereplőket nézzük, most is nagyon erős, vannak feldolgozások, nagy visszatérők és már nagyot bukó színészek is a kalapban, meglátjuk. Ami a schedule-t illeti, az NBC továbbra is próbálkozik a klasszikus, 90-es években megszokott csütörtöki viccelődéssel. Négy szitkom kap itt helyet, az első két órában remélhetőleg csak nevetni fogunk. 

A legnagyobb hype, Michael J. Fox visszatérő sorozatánál van, érthető, mint ahogy az is, hogy rögtön dupla epizóddal kezdenek szeptemberben. Szintén ekkor jön a Welcome to the Family és a Sean Saves the World. Utóbbi ráadásul az egyik legjobbnak kikiáltott szitkomként az LA Screenings alapján. Midseasonban érkezik majd az About A Boy, igen arra a filmre kell gondolni, amiben Hugh Grant játszik és a Skins-ből is ismert Nicholas Hoult. Szintén nagyon pozitív kritikákat kapott, ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg. Emellett érkezik még a The Family Guide és az Undeatable. Utóbbit sikerült egyébként már megnézni, jót nem mondhatok róla sajnos, nem baj egyáltalán, hogy midseason lesz belőle.

A végére kellene egy nagy okosság, összefoglaló gondolat, de ez nincs, már csak azért sem, mert így is rendkívül sok jóslatot tettem, idén és az előző években is. Lepjen meg az NBC és a többi csatorna, legyenek magasabbak a nézettségek (nem lesznek) és kapjunk egy Új élményt, egy olyat, mint amilyet a Lost adott pár éve, pár évig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr105374732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása