2014.05.12. 21:21 teddike

Upfronts 2014: NBC

Címkék: nbc upfronts 2014

Tudod már mit nézel jövőre? Korábban kérdeztem, most soroljuk a lehetőségeket. Percek választanak el minket a FOX minden évben megrendezésre kerülő 'upfronts' bemutatójától, ami előtt még pont annyi időnk maradt, hogy az NBC idei felhozatalát megbeszéljük.Ha azt mondom, hogy pávás csatorna, akkor mi jut róla eszetekbe? Kicsit unalmas ezt a kérdést minden évben elsütni ilyenkor, de lepjetek meg saját magatokat is és ne a Friends legyen az első amit mondani fogtok. A kérdés egyébként azért állja meg a helyét még ma is, mert eljutottunk arra a pontra, amikor a csatorna képes a múlt helyett a jelenre építeni. Sikeres első évados sorozat, nézettségi versenyben első helyezés, azt gondolom nem is nagyon kívánhattak volna többet maguknak erre az évadra. Valamint, a fentebb is említett sorozat kapcsán érdemes megjegyezni, hogy ez lesz az első év, legalábbis a schedule-t elnézve, hogy a csütörtök nem egy kifejezetten szitkom este lesz.És ha már szitkom, a csatorna őszi menetrendje két órát tölt csak fel 30 perces műsorokkal, ami ráadásul a midseasonra változhat.

A legnagyobb siker, mindenképp ki kell emelni, a The Blacklist, magasan jó nézettséget hozott a drámák között. Itt volt az ideje, hogy valami igazán jót is a képernyőre rakjon az NBC és nézők is legyenek a sorozat mellett. Mert hiába van egy nagyon jó Hannibal is a csatornán, a számok nem a legerősebbek. Igaz, péntek este így is szépen muzsikálnak Hannibal kezei között a frissen vágott hús...zöldségek. Valamint, az idei év ismét bizonyította, hogy a DVR számok nagyon fontosak. A Live +3 és Live +7 adatok súlya egyértelműen érzékelhető és nagyon fontos szerepet játszanak a csatorna sorozatainak berendelésénél. De ezektől függetlenül is remek évet zártak az NBC-nél, a nézettségi versenyt nyerve, ismét a dobogó tetején végzett a csatorna, ahonnan remélhetőleg nem lefelé vezet az út.

A berendelések, újoncok, minőség első ránézésre bizalomgerjesztő. 5 új drámát, 7 komédiát és 4 "event-series"-t rendeltek be. Ezek közül többen találtok majd új kedvencet szerintem, de menjünk sorban:

Újoncok: Allegiance, Constantine, The Mysteries of Laura, Odyssey, State of Affairs, AquariusA.D., Emerald City, Heroes: Reborn (drámák) - A to Z, Marry Me, Mr. Robinson, One Big Happy, Mission Control, Unbreakable Kimmy Schmidt

Visszatérők: The Blacklist, Chicago Fire, Chicago PD, Grimm, Hannibal, Law & Order: SVU, Parenthood (drámák) - About a Boy, Parks and Recreation (szitkomok) - The Biggest Loser, The Voice (megemlítve legalább két reality-t is a listából)

Nem visszatérők: Believe, Crisis, Dracula, Ironside, Revolution (drámák) - Community, Growing Up Fisher, The Michael J. Fox Show, Sean Saves the World, Welcome to the Family (szitkomok)

Még nem eldőntött: Crossbones, The Night Shift, Taxi Brooklyn, Undeatable - Mindegyik sorozat esetében nyáron várható a premier. 

Az elkaszált csomagban azért vannak nagy kiesők. Dráma fronton elég csak a Revolutiont említenem, ami egy éve hatalmas sikerként zárta az évet a The Voice után. Átrakták szerdára és el buktak vele, vagy csak simán szar lett a második évad és a nézők szavaztak? A lényeg, hogy jövőre nem folytatódik a történet, mint ahogy a Community sem tér vissza, de itt azért még elképzelhető mentés egy másik csatornára? Vagy Netflix? 

A schedule előtt még annyit, hogy idén a Super Bowl a pávás csatornán lesz látható és már most tudni lehet, hogy a The Blacklist egy epizódja lesz majd a legkiemelkedőbb idősávban. Ezek után James Spader megy át csütörtök estére, hogy ezzel más sorozat kapjon lehetőséget a The Voice után. Reméljük ez a csere nem fog hasonlóan végződni mint a Revolution esetében. 

MONDAY
8-10 p.m. — “The Voice”
10-11 p.m. — “The Blacklist” / “STATE OF AFFAIRS” (Nov. 17)

TUESDAY
8-9 p.m. — “The Voice”
9-9:30 p.m. — “MARRY ME
9:30-10 p.m. — “About a Boy”
10-11 p.m. — “Chicago Fire”

WEDNESDAY
8-9 p.m. — “THE MYSTERIES OF LAURA
9-10 p.m. — “Law & Order: SVU”
10-11 p.m. — “Chicago P.D.”

THURSDAY
8-9 p.m. — “The Biggest Loser”
9-9:30 p.m. — “BAD JUDGE” (“The Blacklist” Feb. 5)
9:30-10 p.m. — “A TO Z
10-11 p.m. — “Parenthood”

FRIDAY
8-9 p.m. — “Dateline NBC”
9-10 p.m. — “Grimm”
10-11 p.m. — “CONSTANTINE

SUNDAY
7-8:20 p.m. — “Football Night in America”
8:20-11:30 p.m. — “NBC Sunday Night Football”

A midseason kapcsán, a lényeg majd csak télen/tavasszal jön. Ahogy láthatjátok, a 16 újonc közül csak 6 kerül a képernyőre ősszel, a többi később, mint ahogy a Hannibal szokásos helyén, tavasszal lesz újra látható. A visszatérők közül még annyit érdemes megjegyezni, hogy a Parenthood és a Park and Recreation is az utolsó évadát kezdi majd meg, csökkentett epizódszámmal. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr526157361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása