2014.05.13. 21:40 teddike

Upfronts 2014: FOX

Címkék: fox upfronts 2014

Az NBC után, a FOX került sorra hétfő este, és bár nagyon sok mindent már korábban tudni lehetett, valamint a végső schedule is a nap elején kikerült, érdekes volt nézni, hogy Kevin Reilly mit mondd a jelenlévőknek. Ahogy arra számítani lehetett, az összes fontosabb FOX sorozat szereplője megjelent és egy két mondattal hozzájárult az este fényéhez. A legjobban kiemeltek természetesen az idei sikerek voltak, köztük a Brooklyn Nine-Nine és Andy Samberg, valamint a Sleepy Hollow és két (három) főszereplője. A harmadik a fej nélküli lovas volt, igen, kitaláltátok. Andy Samberg fellépése egyébként azért volt érdekes, mert a FOX-tól eddig eltérően, idén először kezdték el "szidni" a többi csatorna sorozatait.

A mostani évad, kijelenthetjük, hogy nem sikerült túl jól a csatornának. Az American Idol már nem a régi, az X Factor elkaszálva, a berendelt sorozatok közül csak egy-egy folytatódik jövőre, a korábban említett kettő. A többi sajnos kasza, de ezt lentebb majd olvashatjátok. Kevin egyébként az új tartalmak mellett erősen jelezte, hogy a VOD nagyon fontos a FOX számára, és hasonló priorítást élvez mint a lineáris csatorna. És az is elhangzott, hogy bár nagyon alacsonyak a számok, a FOX a legfiatalabb a nézők átlagéletkora tekintetében. Konkrétan 50 év alatt csak a FOX tartozkodik a statisztikákat böngészve.

Pár érdekesség még a FOX kapcsán:

  • 6 új dráma, 4 szitkom, és egy reality érkezik
  • az Animation Domination-nak vége, jön két szitkom vasárnap estére
  • csökkentették az American Idol óraszámát, jelentősen, Kevin is jelezte, hogy már nem az a széria, ami régen volt, látják, hogy egyre gyengébb nézettségeket hoz
  • a Sleepy Hollow berendelése végül 18 részre szól, a Glee pedig inkább azért aggódhat, hogy a hivatalosnak mondható 22 helyett, kevesebb résszel kerül majd képernyőre
  • a Wayward Pines megy 2015-re, pedig eredetileg most kellett volna a 24 mellett bemutatkozzon

Újoncok: Gotham, Red Band Society, Gracepoint, Backstrom, Empire, Hieroglyph (drámák) Weird Loners, Mulaney, The Last Man on Earth (szitkomok) Bordertown (animáció) Utopia (reality)

Visszatérők: Bones, The Following, Glee, Sleepy Hollow (drámák) Brooklyn Nine-Nine, The Mindy Project, New Girl (szitkomok) Bob's Burgers, Family Guy, The Simpsons (animáció) + American Idol és a Gordon Ramysey csomag.

Nem visszatérők: Almost Human, Rake (drámák) Dads, Enlisted, Raising Hope, Surviving Jack, Us & Them (szitkomok) American Dad (animáció) Cosmos, The X Factor (reality)

Még nem eldőntött: 24, Gang Related (drámák) plusz a nyári reality csomag

Az Almost Human miatt kár, talán ez az egyetlen sorozat aminek a kasza-hírét sajnáltam, a többivel kapcsolatban nem nagyon tudok nyilatkozni, pilot után kiestek a körből. Annak viszont nagyon örülök, hogy nem reality programmingra hegyezik ki a hangsúlyt, a The X Factor végével felszabadult három óra, jöhetnek a drámák akkor már a schedule is:

MONDAY
8:00-9:00 PM GOTHAM (new)
9:00-10:00 PM Sleepy Hollow

TUESDAY
8:00-9:00 PM UTOPIA (new)
9:00-9:30 PM New Girl
9:30-10:00 PM The Mindy Project

WEDNESDAY
8:00-9:00 PM Hell's Kitchen
9:00-10:00 PM RED BAND SOCIETY (new)

THURSDAY
8:00-9:00 PM Bones
9:00-10:00 PM GRACEPOINT (new)

FRIDAY
8:00-9:00 PM Masterchef Junior
9:00-10:00 PM UTOPIA (new)

SATURDAY
7:00-10:30 PM FOX SPORTS SATURDAY: FOX COLLEGE FOOTBALL

SUNDAY
7:00-7:30 PM NFL ON FOX
7:30-8:00 PM THE OT / Bob's Burgers
8:00-8:30 PM The Simpsons
8:30-9:00 PM Brooklyn Nine-Nine
9:00-9:30 PM Family Guy
9:30-10:00 PM MULANEY (new)

A többi, a listán nem szereplő cím, megy midseasonra, mint ahogy a korábban említett American Idol és Glee is. Erős próbálkozás szerintem amit fentebb összeraktak. A The Voice, több más erős cím ellen a Gotham kezd, valamint a szokásosan erősnek mondható (?) csütörtök második órát is egy újonc, a Gracepoint élvezi ki. Érdekes lesz nézni, hogy miként muzsikál a Pilot időszak elkaszálója, valamint az event-series fogalmát legjobban kihasználó/átlépő csatorna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr616160495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása