2015.01.21. 23:09 teddike

#hashtag reboot (?)

Címkék: reboot hashtag

Ezer éve szeretnék elkezdeni ismét írni a blogra, de valahogy nem sikerült erőt vennem magamon. Nem is tudom most mi jött rám, és elsőre eltalálva a jelszót az admin felülethez itt vagyok és nyomkodom a gombokat. A mai napon már túl vagyok egy Gotham és Jane the Virgin nézésen. Utóbbi, hatalmas meglepetésre egészen kellemes szórakozás lett, de most nem erről szeretnék fecsegni veletek. Veletek? Nem mondom, vagy gondolom (tudom), hogy sokan voltunk bármikor is, de azért jó volt megfogalmazni pár gondolatot az aktuális kedvencekről, csak úgy kikiáltani a világba, hogy mi tetszett, nem tetszett. Mostanában ez teljesen elmarad, na de miért?

Az a nagyon vicces egyébként, hogy 2006 októberében kezdtem el írni ezt a blogot, igen, teljesen jól számoljuk, ez most már több mint 8 éve történt. Az utolsó két, három évben már nem voltam nagyon aktív, de akkor is nagyon komoly dolognak tartom, archív bejegyzések nélkül sajnos, hogy ennyi ideje már ennek. Na de, a miért?-re keressük a választ. Vagy, sokkal jobban fogalmazva, keresem a választ.

Nem néznék annyi sorozatot mint régen, vagy nem érdekelne ez az egész világ, esetleg meguntam a filmeket, nem lenne miről írni? Teljesen helytelenül, de jogosan feltett kérdés(ek) ez(ek). Sokkal több sorozatot követek nyomom, mint bármikor, nem mondom, hogy mindegyik részét megnézem, viszont a legtöbb pilotot láttam 2014-ben, mint eddig bármikor. Ez a szám egészen pontosan több mint 100, inkább a 130 felé közelít, ami azt gondolom egy elég szép "eredmény". Kinek mi, persze, de a kérdés egyik felére ezzel válaszoltam is. Olvasva a mostani híreket, sorozat fronton pezsegnek a dolgok. Elég csak arra gondolni, hogy elindult egyik kedvenc szériám utolsó évada, hiányozni fog a Justified. Vagy itt van a FOX és az X-Files (utolsó posztok egyike pont) és a Prison Break. Bár, ennek margójára, a napokban sikerült találkozni pár emberkével akik elég jelentősen érdekeltek a FOX sorozatokban és inkább csak az X-Files dolgot tudták megerősíteni. De itt van a hatalmas változás, jobban mondva, folytatódó térnyerés az on-demand szolgáltatások kapcsán. Elég csak arra gondolni, hogy a Netflix pozitív mérleggel tudott zárni egy elég kemény évet, vagy az Amazon is benéz a filmgyártásba. Vagy ha kis hazánkba tekintünk, itt a UPC és a most induló MyPrime szolgáltatásuk, vagy a Telenor és az OTT csodák. Kint vannak az Oscar jelölt filmek, mögöttünk a Golden Globe és idén sem fogunk unatkozni. Elég csak május 6-ra gondolni.

Mint látjátok, lenne miről, de akkor, miért nem? Idő, mármint annak hiánya, "multi" és nem a cigire gondolok, sok excel, folyamatos tervezés, nézés, 2015 elején már év végéről egyeztetni, tervezni a következő évet, szóval munka. De ezek mind csak kifogások, a szeretet, szerelem nem változott, a sorozatok, filmek ott vannak, szórakoztatnak, jobban mint eddig bármikor, ezer meg ezer helyen elérhetőek és nem lehet szabadulni tőlük. Viszont az írás, egy normális bejegyzés összeszedése meg nyűg lett, sokszor arra gondolok, hogy kell, pedig csak élvezni szeretném. 

Konklúzió és nagyobb megfejtés nélküli lezárás következik, annak a ténynek a megállapításával, hogy folytatni kell(ene). Illetve azzal megspékelve ezt, hogy a mai világban nagyon divatos Twitter és Tumblr bejegyzések után szabadon, nagyon röviden írni valamiről, mindenről a jövőben, sokat és sokszor, ezt szeretném. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr457096237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása