2006.11.21. 12:43 teddike

Gáz van..de nagyon!

Címkék: okossagok

Sokan neztuk tegnap este gondolom a hireket/tenyeket, esetleg az ejszakai hiradasokat! Es talan meg ennel is tobben dobbentunk meg azon, hogy a gaz ar tamogatasok miatt jelentosen fog novekedni a futes is!

Mit jelent a jelentosen? Nos 30%!!! Valahogy ezt nem lehet elhinni, de most komolyan, ez iszonyat, szabalyosan felbasztam az agyam, pedig nyugodt ember hireben allok! Magyarul, roviden, es tomoren, a teli idoszakban kozel 5ezer Ft al fognak novekedni a kiadasok csak emiatt, es akkor meg csak rolam, es egy nagyon kis lakasrol beszelunk! Nem szeretnek belegondolni, hogy a mar igy is eladosodott orszagunk hol fog tartani par ev mulva! Az viszont bizonyos, hogy a "menjunk kulfoldre szerencset probalni" ujra nagyon hangzatos mondat lett, es itt most nem a menekult romakra gondolok!

A masik, hasonlo hangzatos mondat a tegnap estebol az volt, amikor a kedves bemondo holgy, nem hivatalos informaciokra hivatkozva, azt kozolte, hogy januartol valoszinuleg a diakok kedvezmenyei is valtoznak! Gondolom jol tudjatok ti is, hogy ma, egy nappalis diak mekkora kedvezmenyt kap, utazas szempontjabol! Egy videken elo diak Pesten tanulva, kedvezmenyt kap a felutazasra, es a helyi berletekre is! A levelezos diakok eseten ez annyiban valtozik, hogy ok csak a ket varos kozotti kedvezmenyt kapjak meg, helyi berletekre mar nem terjed ki a kedvezmenyuk! Miert is mondtam ezt el? - Nos, januar 1 tol mindenkit "levelezos szintre" szeretnenek csokkenteni, ami mit is jelent? Vegyunk egy egyszeru peldat: Egerbol Pestre 579 Ft ert lehet utazni...ez marad! Viszont a 6ezer Ft os pesti es 2ezer Ft os egri berletet kell ehhez venni, ha nem akarunk minden esetben jegyet vasarolni, es ezzel sokkal tobb penzt kolteni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr783139769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása