2007.12.08. 16:48 teddike

Heroes s02e11 - The Final

Címkék: sorozat heroes 2007 2008

 
Elérkezett az idő, amikor már nem mehetek el szó nélkül a rész mellett. Egyébként is sokkal korábbra terveztem ezt a kis véleményt, de sajnos nem úgy alakult a hetem, ahogy azt elterveztem. Heroes, ez most a téma. Először is tudjuk le a kötelezőt. Az évad azt hiszem méltó befejezést kapott. Azt hiszem egy nagyon jó rész volt az utolsó, ahol próbáltak választ adni sok kérdésre, és persze elkezdték a harmadik chaptert is. SPOILER!!
 

A előző rész úgy ért véget, hogy megjelent Hiro is Texasba, ahol megtalálta Petert és Adamet. És rögtön rájuk is rontott. Nos talán ez egy elég jó felvezetése volt az utolsó résznek. A sztori röviden annyi, hogy van a Shanti vírus amit már évtizedek óta tárolnak egy hatalmas széfbe zárva. Ez még az Ősök hozadéka volt. Ezt szerette volna Adam már korábban is kiszabadítani, és ezzel elpusztítani a világot. Az ő véleménye annyi volt, amit meg is tudtunk ebben a részben, hogy sok mindent látott már, és a világnak új hősökre van szüksége. Nem annyira mint az első évad végén, de itt is találkoztak a szálak. Adam és Peter a rossz oldalon, legalábbis Peter egy ideig. Hiro, aki meg akarja bosszulni az apja halálát, így mindenképpen szeretné megölni Kenseit. Petrelli anyukának köszönhetően Parkman és Nathan is megjelenik. Peter a legerősebb, ez biztos. Csak van pár apróság amit nem értek, de lehet nem is kell értenem. A széf kinyitása miért volt fontos? Amikor be is tudott volna sétálni. Illetve miért nem mondta el neki Hiro mi a helyzet, senkire nem hallgatott, csak majd a testvérére, viszont közben Adam majdnem felnyitotta a vírust, megölte majdnem Hirot és Parkment. A testvére szentbeszéde viszont mindent elmondott. A lényeg, és ezzel nem árulok el nagy titkot, Peter megtért, Hiro elvitte Kenseit, a vírus megsemmisült. Király! Nathan pedig jött a beszéd ötletével, ami elég nagy kudarcba fulladt. De ezt sejteni lehetett, hogy valami történni fog, csak azt nem lehet tudni, hogy ki volt az. Mármint ki lőtte le Nathant, és emiatt ott lóg a levegőbe Nathan halála. Ami szerintem egyáltalán nem biztos. Sőt! A gyilkosra pedig nekem egy tippem van, amit biztos sok fórumon már rég kitárgyaltak, és lehet, hogy hülyeség, de továbbra is tartom magam ehhez.

Elég sok rész volt, amikor jöttek mentek az időben. Elsősorban Peter és Hiro, én Petert mondanám, mivel, ha ez egy képregény, akkor nagyon könnyen meg lehet magyarázni, hogy látta a jövőt, mi lesz akkor, ha megtudják az emberek milyen képességeik vannak, és ezzel csak "segített". És azt is tudta, hogy emiatt Nathan még nem fog meghalni. Egyébként is központi karakter, Flying Man, nem hiszem, hogy csak ennyivel megölték volna. De mindenesetre egy lehetőség a halál is.

A másik fő vonal, Claire féle szenvedés, mást már nem tudok mondani. Amennyire szimpatikus volt az első évadban, annyira tűnt most el nekem. Legtöbbször azt éreztem, hogy a részeit áttekerem. Ez a sírás már kezdett az agyamra menni. Meg ez a nagy szerelem, csöpögött már lassan mindenhol. Még mindig tartotta magát Claire ahhoz, hogy elmondja a világnak a dolgokat. De hirtelen a nagy semmiből megjelent HRG aki megkérte, hogy ne tegye, jött a nagy örvendezés, hogy apuci mégsem halt meg. Benett megegyezett a Céggel ismét. Nagyjából ennyivel ki is halt ez a vonal. Amennyire nagy szerepe volt az első évad végén Clairenek, annyira tűnt el a semmiben. A 11 rész alatt, talán annyi fontos dolog történt, hogy megtudtuk, a vére meggyógyit mindenkit. Pont.

A másik nagyobb vonal, ha lehet ezt mondani. Suresh, Niki, Micah, Monica, Sylar és az ikrek egyik fele. Sylar felvette a kapcsolatot Sureshel, akit hazarendelt, mert ha nem Molly veszélyben lesz. Suresh hazamegy, be van szarva mint a kurvaélet, Sylar minden mozzanatától fél. Majd végre rájön a testvér is, hogy Sylar valóban a főgonosz, de hát erre igazi badass módjára kap egy szép golyót Sylar-től. Kb. 11 részen keresztül vártam arra, hogy Sylar végre csináljon valami normálisat. Claire vérét kipróbálták, megjelent Elle, aki meg akarta ölni Sylart, de Sylar elmenekült. Elle olykor rosszabb komolyan mondom, mint Claire. Ez a gyerekes viselkedés néha tényleg zavaró. De legalább róla is megtudtunk pár fontos infót. Suresh viszont ezt az adag Claire vért Nikinek szánta, mivel őt akarta megmenteni, de ehelyett a testvért hozta vissza az életbe.

A Micah, Monica, Niki vonal aztán tényleg unalmas volt. Már csak azért is, mert Monica képessége szart se ér. Ha nem tudja használni a már látott dolgokat, csak a legutolsót, akkor mire megy vele? Monica még az előző részben bajba került. Ezért Niki és Micah sietett a segítségére. Niki minden probléma nélkül levert egy rossz fiút, majd a tűzből kiszabadította Monicat. És örök hála a készítőknek, de úgy néz ki neki nem sikerült kimenekülnie, és köszönjük az eddig perceket, de talán most már hősi halált halt.

Rengeteg negatív véleményt írtam le, de ennek ellenére nagyon élveztem ezt az évadot, és ezt a részt is. Akár még azt is mondhatom, hogy az egyike volt a legjobb részeknek. És a vége sem volt rossz, mivel sok kérdésre megkaptuk a választ. Sokan meghaltak az Ősök közül. Már csak Petrelli anyuka, Bob, és Parkman apja maradt életben.
 

A harmadik chapter címe, a Gonoszok. És nem is lehetett volna jobban ezt elkezdeni, mint Sylar segítségével. A legelcsépeltebb mondat, ugyanakkor nagyon sokat fogunk még emlékezni rá: I'm Back! Igen, Sylar végre visszanyerte a képességét. Így ismét két nagyon erős karakter van. SzuperPeter és Sylar. Aki viszont nem tud alakot váltani, illetve az ikrek képességét sem tudta megszerezni, ezt azért fontos elmondani. Maradtak az eddigiek. Peter viszont Elle segítségével tud már villámokat is szórni. És ott van Parkman, akinek a képessége azért elég erős lett, így Peternek azt is tudnia kell majd. Azt nem tudom, hogy Adam féle képesség mennyire átruházható, de az biztos, hogy valamit ebből is szakíthatott magának. Adam egyébként, azaz Kensei, hol így hol úgy hívom, egy koporsóban végezte. Persze életben van. Kíváncsi vagyok előveszik e még a karaktert, hiszen nem halt meg. Petrelli anyuka szerint, csak egy headshot tudja megölni, mint ahogy Petert is.

A készítők ígértek pár erős Gonoszt, meglátjuk kik lesznek azok. Egyenlőre itt van Sylar, Matt apuka, Bob és Adam is szerintem. Biztos jönnek még újak is. Viszont most jön egy hosszabb szünet. Olvasva a mai híreket, a megbeszélések a tüntető felek között kezdenek megrekedni. És nagyon valószínű, hogy nem lesz megegyezés. Ez pedig azt jelenti. Hogy sok csonka évad lesz, az új évad pilotjai pedig elmaradnak most egy időre. A csatornák jönnek régebbi sorozatokkal, illetve rengeteg reality.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr573140135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása