2008.01.25. 13:56 teddike

One Tree Hill - Ötödik évad

Címkék: sorozat 2008 one tree hill

Jöttem is, most éppen úgy gondoltam, ráérek, lassan úgy is mennem kell, addig legalább valami értelmeset csinálok. Nézi valaki ezt a sorozatot? Az RTL-en mondjuk kicsit nehéz követni, mert folyamatosan ismétlésekbe botlik az ember. Most nem is tudom, második évadot, vagy a harmadikat ismétlik.

A sorozat saját kategóriájában szerintem elég nagy űrt kell betöltsön, mivel a Narancsvidék után, már mondhatni csak a Gossip Girl maradt, ami nem annyira rossz, mint amennyire sokan lehúzzák, viszont ezektől a függetlenül szerintem a One Tree Hill -nek lenne helye, és van is.

A készítők megtették azt, ami szerintem elég bátor dolog volt, de bíztak abban, hogy ezzel sikeresebb lesz a sorozat, ugrottak négy évet az időben. Az első négy évad még a gimiről szólt, ott hagytuk abba, hogy ballagás, és megbeszélik a srácok, hogy majd mind együtt lesznek egyszer. Payton és Lucas együtt, Brooke éppen beindítja saját divat cégét, Nathan és Haley szintén boldogak, minden rendben mondhatni, majd eltelik négy év, amiről semmit nem tudunk, és folytatódik a sorozat. Hasznos lépés volt ez, mivel a sorozatot nem sokan nézték, és ezzel a húzással esetleg új nézőket is szerezhet a csatorna, mivel sok mindent nem kell tudni a múltról, vagy amiről igen, azt úgy is megmutatják nekünk. 12 rész, ennyit kapott az ötödik évad, és azt hiszem ezzel ennyi, tehát akit érdekelt a karakterek sorsa, az kezdje el nagyon sürgősen nézni, mert szerintem az ötödik évad eddig nagyon jó.

Aki attól félne, hogy esetleg nem tudja megnézni, mivel nincs felirat hozzá, nos jelentem, van felirat, sőt a rész hetén már megtaláljuk az angol és a magyar feliratot is, amit itt is szeretnék megköszönni. Visszatérve az eddigi részekre. Azt láthatjuk, hogy szépen lassan mindenki visszatér Tree Hill-be, és ismét találkoznak a szálak. Természetesen, mint ahogy arra számítani lehetett, kicsit át vannak rendezve a dolgok. Brooke sikeres üzletasszony, viszont visszatér Payton kedvéért a városba. Payton-nak mondhatni nem sikerült felmutatni sok mindent az eddig évek során, és éppen ezért úgy dönt hazatér, és ott próbálkozik tovább. A narrátor, és egyben a csapat írója, Lucas, kiadott egy könyvet, ami a gimis évekről szólt, és elég sikeres lett, viszont azóta nem tud semmit sem írni, hiányzik a múzsája, aki lehet, hogy pont most tért vissza a városba? Lucasnak van barátnője, aki nagyon szimpatikus, próbál barátkozni mindenkivel, meglátjuk ki merre fog eljutni. Nathan helyzete volt a legrosszabb, sok mindent megtudtunk róla, hogy mi történt vele korábban, és mennyire siklott vagy nem az élete félre.

Ami biztos, és ezt előre borítékolni tudnám. A Lucas Payton párosból még tuti lesz valami, igaz szerintem ezt a lapot párszor előhúzták, nem biztos, hogy még egyszer kellene. Nathan és Haley felvettek egy szuper dögös dadust, aki biztos fog még apró problémákat okozni, egyenlőre viszont amolyan csendes minden. Nem igazán tudnék komolyabb, vagy nagyon nagy szálat mondani. Brooke megnyitotta a boltját, ez elég komoly lépés számára, biztos lesz még pár dolog erről. Payton megpróbálja elindítani saját kiadó cégét, ahova együtteseket keres, és Haley segíti munkáját. Lucas boldog a barátnőjével, újra tud írni, és ő a Tree Hill gimi edzője.

Ami talán a legjobb az egészben, hogy olyan értéket képvisel ez a sorozat, ha lehet ezt mondani, amit kevesen, gondolok itt a korábban már írt betöltendő űrre. Én személy szerint még sokáig eltudnám nézni ezt a sorozatot, olykor annyira lassú és üres, hogy még kb. semmin sem gondolkoztat el. Megnézem, majd a végén olykor megállapítom, hogy eltelt még egy óra. Persze vannak olyan részek, amik kifejezetten izgalmasak, de nem ez lesz a legpörgősebb sorozat, amit nézni fogok az is biztos. Aminek örülök, nincs benne az a rengeteg csöpögés, és valahogy a karakterek érettsége is hitelesebb. Komolyabbnak tűnik mindenki, és még én is elhittem, hogy igen, megöregedtek kicsit.

Minden héten lesz egy rész, szóval, ha valaki nem tud sok mindent nézni a sztrájk miatt, az szerintem kezdje el nyugodtan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr463140170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása