2008.12.04. 15:34 teddike

Entourage - Ötödik évad finálé

Címkék: sorozat entourage 2008 2009

A premierek és a rengeteg új sorozat után lassan eljött az az idő is, amikor búcsúznunk kell kedvenceinktől. Lassan két hete lett vége az Entaourage (nálunk Törtetők) ötödik évadának, és már most hiányoznak a hülyeségek. A harmadik évad végén írtam egy hosszabb emlékeztetőt a történetről, azóta viszont sokat változott a helyzet.

Mielőtt viszont belemennék a történetbe, továbbra is hangsúlyoznom kell, hogy mennyire jó ennek a sorozatnak a hangulata. Nincs olyan rész, amin ne tudnánk röhögni mint a tejbetök, ráadásul azt is tegyük hozzá, hogy most már nem minden fenékig tejfel a srácok körül. A rengeteg eyecandy, a nagyon sok beszólás, főleg Ari Gold részéről, a forgatások, a vendégszereplők továbbra is az egyik legjobbá teszik a sorozatot. Spoilerek lehetnek.

entourage season 5

Amíg az első három évad nagyjából arról szólt, hogy minden rendben, hatalmas csillogás, rengeteg jó nő, jó autók sorakoztak Vince körül, addig a következő két évad már kicsit másik oldalát mutatta be ennek a dolognak. Nem minden jött össze úgy, ahogy azt eltervezték, fokozatosan csúsztak lefelé, és egyre nehezebb helyzetbe kerültek. Főleg ez az ötödik évad szólt folyamatosan a szopásról. Nem volt olyan helyzet, amit ne tudtak volna megszívni. Az utolsó évad is egy forgatást, egy filmet rakott a középpontba. De mint mondtam Vince szinte semmit nem kapott ingyen, mindenért harcolni kellett. Ezek mellett pedig E szerzett magának még más ügyfelet is, Drama és Turtle megmaradt a szokásosnak. Azzal a különbséggel, hogy láttuk végre csajozni is Turtle-t, és megtudtuk a rendes nevét is. 

scorsese

Nagyon jó a sztori, nem mondom, jól alakítják a karakterek életét, és öröm benézni egy kicsit a kulisszák mögé. Na meg nagyon jó vendégszereplők is vannak, akik az ötödik évadban nem is a legjobb csajokra hegyeződnek ki, sokkal inkább olyan rendezőkre, akik neve biztos mindenki számára ismert, csak az utolsó részt nézve: Gus Van Sant vagy Scorsese. (Egy kis kontra arra, hogy jó csajok. Írtam, hogy Turtle végre kapott egy kis társat magának, nos ez nem más mint a saját magát alakító Jamie-Lynn Singler, aki a Maffiózókba játszott. Erre egyébként még a sorozatban is utalnak, hogy "tudjátok az a csaj aki a Sopranosba volt".)  Az erős sztori ellenére viszont nem ezt tartom a legjobbnak a sorozatban, sokkal inkább azokat a jelenteket, amiktől mind a mai napig lefordulok a székről. Ari Gold vagy Drama szövegei hatalmasak, és innen is hatalmas gratuláció azoknak, akik ezt megírják. 

Nem nagyon kell visszafognom magam, hiszen az egyik legjobb sorozattal van dolgunk, az HBO üdvöskéje, és maradni is fog a hatodik évadra. Pontokat nézve egyértelmű, hogy tartotta magát ez az évad. Sokkal jobb volt mint a negyedik, ezt gyorsan tegyük hozzá, szóval ez így 8/10. 

entourage season 5

Most, hogy jönnek a hideg téli esték, és tegyük fel kifutnak azok a sorozatok, amiket nézne az ember, akkor ezt simán tudnám ajánlani mindenkinek. Nincsenek hosszú évadok, és részenként 25 perc hülyülés mindenki életébe belefér, sőt erősen ajánlott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr53140803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása