2010.09.12. 11:53 teddike

Terriers - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat terriers 2010 2011

Kedves FX, köszönjük szépen, bár még nem tudom, hogy mit, és azt sem, hogy mennyire, de az első rész alapján úgy döntöttem, hogy maradnom kell. Bár nem rántott be teljesen, több üresség volt benne, mint számítottam, a hangulatában és a szereplőkben azonban van "valami", amit most még nehéz megfogni, de talán pár rész alatt már sokkal egyértelműbb lesz. A network csatornák mellett, amelyeken most kezdődik az évad, igazi különcnek számíthat egy kábeles újonc, de talán megéri majd erre a sorozatra kapcsolni a jövőben is.

terriers

Az első rész nagyon faszán bemutatta a történetet, legalábbis az alapokat nagyon jól elhelyezte. Bár nem hatalmas táblákkal jelezték a fontosabb részeket, össze lehetett pakolni azt, hogy mire is megy ki itt a játék. Két teljesen leégett srác életébe kapcsolódunk be, semmi pénzük nincs, ráadásul nem is tisztességes körülmények között keresik jövedelmüket. Amolyan feketén dolgozó magánhekusok, akik szinte mindent elvállalnak, hogy pénzük legyen belőle. Rögtön az elején egy kutyát kell ellopjanak, aztán szépen behoznak egy volt barátot, akinek a lányát kellene megmenteni. Ehhez jön rögtön egy milliomos faszi, aki hatalmas falat lesz a srácoknak, de mivel nem egy részre rendezkedtek be a fiúk, bele is rúgnak egyet, hogy ha majd szükség lesz, előszedjék a semmiből (=börtönből). A múltjukból is kapunk egy kevés adalékot, volt rendőr, volt bűnöző, elvált részeges, felnőni nem képes semmittevő. Nagyon jó karakterek, akikre érdemes és lehet is építeni.

A karakterek megformálói pedig nagyon jó színészek. Legalábbis amit itt látnunk kellett, azt nagyon jól elénk rakták. Donal Logue lecsúszott, ex-alkoholista, ex-rendőr karaktere hatalmas fazon lehet. Egy rész alatt nem is lehet őt megszeretni, és elfogadni sem, vissza kell menni még többször is, mert Donal szerintem a maximumot fogja kihozni ebből. Nem kevésbé jó Michael Raymond-James is, aki remek társ lesz, és az ő múltját is bármikor elő lehet szedni. Valamint a csajok és volt munkatársak is nagyon jó választásnak bizonyultak. Az íróként és producerként is a sorozaton dolgozó Shawn Ryan nevét mindenképpen ki emelnünk. Főleg azért, mert miatta is a sorozatra lehetne kapcsolni, akár vakon is. Elég ha csak pár korábbi munkáját soroljuk fel: Shield, Unit, vagy régebbről akár az Angel is ide kívánkozhat.

A megvalósításban nagyon sok hibát nem tudnék felhozni. Nyomozós sorozat, ahol természetesen a karakterek a legfontosabbak és nem is az aktuális ügy fog előtérbe kerülni. Szerintem a két főszereplő között kapcsolat/kémia nagyon jó lett, a későbbiek során is könnyen lehet rájuk építkezni. Már az első részben rengeteg olyan szálat megpendítettek, amit a későbbiek során bármikor elő lehet szedni. De azért ne szálljunk el a boldogságtól, és gondoljuk azt, hogy itt minden rendben van.

terriers

Oké, remek csapatot kaptak össze, felütés jól sikerült és olykor még jó poénok is voltak a pilotban. De a hatalmas hibája az lett, hogy ezeket a jó részeket nem tudták megfelelően összekötni. Olykor kapkodós, és semmitmondó lett, sok volt benne az üresjárat, amikor azt gondoltam, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Természetesen jókor és jól kapcsoltak magasabb fokozatba, de ezt mindig nem lehet eljátszani. Ettől függetlenül részemről ez egy  gyengébb 6/10 elsőre. Azzal az apró megjegyzéssel, hogy rengeteg fejlődési lehetőség van a sorozatban, de az is igaz, hogy bőven elmehet a "tucat" felé.

Boldogság ide, boldogtalanság oda, az FX nem lehet elégedett, nézettség szempontjából az első rész nem teljesített valami jól, ami a jövőre nézve nem lehet jó jel. Az 1,6 (0,5) milliós nézettség még a csatorna szintjén is alacsony. A második rész sok mindent eldönthet, de a várható esés nagyságától függően akár már a következő héten aggódhatunk a jövőt illetően.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr123142702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása